Kondenzaciós kazán beköthető egy turbós kazán kéményébe?

válasza:

válasza:Nem.
A kondenzációs kazán kéménye olyan anyagból készül ami bírja a keletkezett kondenzátum savas kémhatását.
Az teljesen mindegy hogy van koaxiális és van szétválasztott égéstermék elvezető rendszer.

válasza:

válasza:Szóval behúztam a meglévő kéménybe a füstcsövet így a koaxiális elvezetésnél a meglévő kémény lesz a levegő cső belül pedig az új cső az égés terméké.
Viszont ott a külső cső egyben volt egy szerelt kémény.
Nálad nem így van ezért azt látni kell.Mindenképp új elvezetés kell hiszen a turbós kémény is darabokból áll azt szét kell szedni és mivel vagy a saját égéstermékével szerelhető a kazán vagy ha megvan a C6 akkor más rendszerrel de a rendszereket nem keverhetem.
De megoldható szerintem.

válasza:Attól függ a meglévő turbós kémény MIBŐL van ! Illetve mire van minősítve. Mint helyesen írták fentebb a savas kondenzátumot bírnia kell. +
A kéménynek kondenzátum elvezetés is kellhet. (Kialakítástól függ)
Régebben voltak olyan rendszerek (pl Tricox) amik mindkettőre alkalmazhatók voltak. A mostanit nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Csonk van, központi fűtés van, fafűtés. Csonktól a kazánházig zirka 25 m.EON, Baranya
1 gázkazánnal meg lehet-e valósítani, hogy a földszinti padlófűtés és a tetőtérben lévő radiátorok működjenek. 2 külön termosztáttal, hogy külön lehessen állítani a hőmérsékletet. Ehez speciális kazán kell, vagy van valami módja? Esetleg ha nincs, hogyan tudnám ezt megoldani?
Döglődik a Westen kombi kazánunk,egy ideje már cserélgetjük benne az alkatrészeket,de előbb-utóbb újat kell venni.A kazán ára még oké,de a kondenzációs átalakítást nagyon nem szeretnénk.Olvastam egy cikket még régebben,hogy már van olyan kazán ami beköthető a régi...
A mostani nyílt égésterű Thermomax 35 Kw-os de túlméretes radiátorokkal, ezért már beüzemeléskor 60 fokos előremenő vízre lett kialakítva. A kondenzációs is ezen működik, de kevesebbet fog ennek ellenére fogyasztani, vagy nem?
Megfelelő referenciával,ár-értékarányos,minőségi munka.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!