Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mennyi falazóhabarcs (otthon...

Mennyi falazóhabarcs (otthon készített) szükséges téglafal rakásához?

Figyelt kérdés

Szeretnék bontott téglából egy |¯| alakú szeméttárolásra alkalmas kis alkalmatosságot készíteni. Ahol elől lenne egy ajtó.

A méret kb.:

¯: 1.5m x 1.7m (magas),

|: 1.4m x 1.8m (magas)

A habarcsot magam keverném (cement, mész, homok).

Az érdekelne, hogy körülbelül hány kg. cement és mészre számítsak, hogy kelleni fog?

2022. máj. 3. 11:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Miért nem veszel zsákosat, akkor nincsen maradék.
2022. máj. 3. 11:54
 2/8 A kérdező kommentje:
Mondjuk zsákos is érdekelhet, de nyílván azt fogom venni, amelyikkel olcsóbban kijön.
2022. máj. 3. 12:19
 3/8 anonim ***** válasza:

Ilyen kicsi épülethez mindenképpen a zsákos az olcsóbb főleg, hogy a bontatlan zsákokat a legtöbb helyen visszaveszik tőled.

Főleg, ha előre meg is beszéled a tüzépen a tulajjal.

2022. máj. 3. 12:35
 4/8 A kérdező kommentje:
Amúgy azt nem igazán értem, hogy miért lenne olcsóbb (esetleg praktikusabb a használata) a zsákosnak, mivel nagy részt homokból van, ami itt ugye ingyen lenne nekem.
2022. máj. 3. 12:44
 5/8 anonim ***** válasza:
68%

..és mi azt honnan tudjuk itt a gyíkon, hogy neked mi van ingyen???

Amúgy ha lopsz mellé cementet és meszet, akkor az is "ingyen" lesz.

Na én befejeztem!!

2022. máj. 3. 12:52
 6/8 A kérdező kommentje:
Ez igaz, nem mondtam, hogy a homok van ingyen, ami számomra egyértelmű, de nem kellett volna feltételeznem, hogy másnak is az.
2022. máj. 3. 13:05
 7/8 A kérdező kommentje:
Amúgy 5-ös, a válaszra egyáltalán nem válaszoltál, és a válaszhoz lényegtelen dolog felé terelődött a vonal.
2022. máj. 3. 13:25
 8/8 A kérdező kommentje:
Találtam egy kalkulátort, 1.6m széles és 1.8m falra kiszámolva vele, 26kg cement jött ki. [link]
2022. máj. 3. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Mi a különbség a cementes mészhabarcs és a meszes cementhabarcs falazóhabarcs között?

melyik használjam garázs téglafal építéshez? Már vagy 45 kőművest felhívtam de egyik sem ér rá vagy nem jön el felmérni. Ilyen borsodi kamukőműves brigádokkal pedig nem fogok dolgozni. Megcsinálom magam, betonozni tudok, falazni is falaztam már régebben

Kőművesek! Melyikkel falaztok szívesebben? Zsákos habarcs vagy homok+cement+mészhidrát keverék? És mészhidrát vagy mészpotló folyadék?

Hobbi szinten érdekel a falazás. Van egy Stu Crompton nevű angol kőműves youtuber (magyart nem találok) aki olyan krémes habarcsot tud csinálni ami nagyon jól kenhető, jól tapad, könnyedén szinte apró koppintásokkal be tudja vele állítani a téglát. Ő 4 rész homok 1...

Falazóhabarcs számítás?

Mit kell szorozni,hogy kijöjjön,hány köbméter homok,mész cement kelljen?A vakolásnál ugye m2×vastagság.Falazásnál hogy?Köszönöm a segítséget.

Mi a falazóhabarcs összetétele?

Egy kerti fészert akarok bontott téglából építeni.Tudom, hogy egyszerűbb megvenni a készre öszekevert zsákos anyagot, de van itthon megmaradt sóder(ezt leszitálom), 2x 50kg zsákos oltott mész, úgyhogy amíg el nem fogynak nem veszek zsákos előre bekevert falazóanyagot,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!