Normális, hogy viszonylag új építésű házban repedeznek a falak? (4 éve épült fel) Hajszálrepedések a plafonon, a járólap és a fal találkozásánál, vagy a plafon és a fal találkozásánál?

válasza:Igen,mert minden igazodok ,és szárad.
A 100 éves ház meg azért repedezik,mert régi .

válasza:Igen, az építés utáni évben gyakoriak az apró repedések, ahogy már írták, a száradás miatt.
Mondjuk az 1 centi az kicsit soknak tűnik, de a tűzfal mellett lehet, hogy ez normális.

válasza:Én azért megreklamálnám az építtetőnél.
Egyrészt tudjon róla, másrészt, legalább valamilyen sziloplaszttal húzzák ki. Ne legyen élősködők tanyája

válasza:Ha egycentis repedések is vannak, akkor az komoly építészeti, alapozási, anyag-kispórolási dolgokra vezethető vissza.
A sok hajszálrepedés sem normális!
Sajnos az eladásra épített házak legtöbbje ilyen...

válasza:Kedves Kérdező!
Ha a centis repedések "normálisak" lennének, akkor mindenkinek a házán lennének ekkora repedések!
Gondolom bejár néhány ismerőshöz, ahol láthatja, hogy nincsenek hasonló méretű hézagok a falon.
Igaz??
Természetesen nem kell rögtön kétségbeesni.
A milliméteres repedésekkel nincsen baj ha megállnak, viszont a nagyobbakat jobb szemmel tartani.
Ilyenkor azt kell figyelni, hogy nem reped-e tovább, ill. nem nő-e a tovább a hézag.

válasza:Szia Kérdező!
Én 1,5 éve építettem, de nincsen semmilyen repedés a falakon.
Igaz nincsen tűzfalam sem mert egy domb oldalba építettem bele és így zöld tetőm van csak.
Kapcsolódó kérdések:
A járólapoknál általában a kopásállóságot szokták megadni,. Nekem olyan gondom még nem volt, hogy a járólap elkopott volna, de a konyhában a járólap felülete rendszeresen felpattogzik, talán a leeső edényektől, evőeszközöktől, és már elég ronda. Nem vagyok benne...
Szóval tegyük fel, hogy van 2 lakásom egy panelban egymás alatt (pl. 1.emelet/1 és 2.emelet/1). Egy panel szerkezetét tekintve megoldható, illetve biztonságos az, ha én a 2 lakást egy részen a plafonon keresztül egybenyitom azért, hogy lépcsőn lehessen a lakások közt...
Jelenleg a házban a falak le vannak vakolva és glettelve, a földön sincs a beton felett semmi. Mi a helyes sorrend?
Szeretném, ha nem fagyna fel a járólap!
A jövő héten fogom megcsinálni. Egy építőiparban jártas ismerősöm mondta, hogy minél előbb csináljam meg a fugázást, mert eltörhet a lap, ha fuga nélkül járkálunk rajta. Ez számomra hihetetlen.
Konyhába gondoltam vmi jobb minőségűt.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!