Járólap lerakása házilag hogyan lesz szép? Normál vagy nagyobb méretű járólapokat könnyebb lerakni?

válasza:A "házilag" és a "szép" két ellentétes fogalom, ha nem értesz hozzá, akkor soha, de soha nem lesz akárcsak elfogarható az eredmény.
Én biztos nem ezen spórolnék, mert utána 15-20 évig mérgelödhetsz, hogy ronda és egyenetlen!

válasza:Használj ilyet, sokat segít egy amatőrnek a lerakásnál:
A túl nagy fugaszélesség pedig ronda. Szerintem.

válasza:Használj fugakeresztet.
A nagyméretű lapok, az olcsóbbak kifejezetten sokkal görbébbek, nem könnyebb dolgozni vele.
Használj vízmérteket és hosszú lécet a szint ellenőrzéshez.
Még járólapozas előtt ki kell egyenlíteni a padlót teljesen síkra.
Esélyes, hogy így sem lesz olyan mint egy profi burkoló munkaja, de a legtöbb "szakember" is olyat hagy maga után ami miatt én kontárként is elsüllyednék szégyenemben.
A youtube tele van videókkal, nézegesd. Sokat lehet tanulni belőle.

válasza:

válasza:Férjem egymaga csinálta meg a fürdőszobát, plafonig csempe + járólap, 25x40 és 40x40esek voltak, díszcsíkkal.
Életében először csinálta, igaz hogy több idő volt mint akármelyik "szakember" elvállalta volna de IGÉNYES lett, mert mindenhol kimérte amit kell, kezem végig húzom nincs egy bukli sem, a fuga is szabályos.
Amit a mai szakik csinálnak 3 hónapnyi oktatás után 5-10ezer /m2 munkadíjjal undorító, volt hozzá szerencsém :(

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Villanyvezetéknek ki lett vésve, és pontokban gipsszel vannak rögzítve a csövek. Mehet gipsszel az egész, vagy más anyagot szoktak használni?
A tok két-két oldalán 3-4 centi rés lenne. Úgy olvastam, hogy az ideális rész max 2 cm. Ilyenkor milyen trükköket lehet alkalmazni? Szögeljek lécet a tokhoz, ezzel szélesítve?
Jó, azaz nem feltétlen a legjobb (5-ös), de nem is átlagos (3-as), hanem jó festő (4-es). Jó szolgáltatásokkal, és ehhez mért magasabb árazással, mégis keresett, azaz hívják gyakran.
A konyha kis fülkeszerű, mi meg szeretünk főzőcskézni. Tetszik az új lakásunk, csak ez a konyha a problémánk. Szeretnénk ha nagyobb lenne. Viszont így meg eloszobabol egyből belépnénk a konyhába, ez furán hat.
Gondolom a gipszkarton sokat nem érne.
Leszeretném cserélni a gerébtokos ajtóimat dekórfóliás ajtókra amik átfogó tokosak. S kíváncsi lennék hogy mondjuk egy 75cm-es nyílásba egy gerébtokosnak a hasznos nyílási mérete kb 63cm.Lehet hogy a dekorfóliásé nagyobb lenne? A kialakításából következtetek de lehet hibásan
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!