Körúton kívüli kispolgári lakásban mit érdemes csinálni a régi ablakkal?
Az utcára klasszikus polgári lakásokra jellemző fa ablak néz. A lakáson nincs műemlékvédelem és bár "polgári", azért messze van a "feeling" messze van az 5. kerületi házakétól. Az is fontos szempont, hogy viszonylag zajos a környék.
Az interneten több lehetőséget is találtam. Ezeket beírom szavazásba.

Bimetálos szellőzőre gondolok ami áram nélkül csuk-nyit.
Nálunk nem annyira elterjedt mert sokan még az ablakosok közül sem értik hogyan működik de lehet kapni.

Penészedés szempontjából egy új fa ablak ugyanolyan mint egy sima műanyag mert lakkozva van és nem engedi át a párát.
Fa ablak csak akkor szellőzik ha régi és becsukva is rés marad.

Az első és az utolsó.
Még a kettő kombinációja is jó szerintem. Mivel dupla ablakokról van szó.
Ilyenkor én nem veszek olyan lakást aminek csak a főútra néző frontja van, hanem egy belső szobában alszom.
:)

"Ha tartasz a penészedéstől árulnak olyan ablakot amibe beépített szellőztető van és magas páratartalomnál automatikusan nyit."
Ennél pedig klasszisokkal jobb, ha valódi üveg van benne, mert az légáteresztő.:)
Meg a rések is.
Csak illesztetni kell, hogy nagy rés ne legyen.

"Fa ablak csak akkor szellőzik ha régi és becsukva is rés marad."
Nem, mert az üveg szellőzik.
Nem tudsz megfulladni egy üvegablakos lakásban akkor sem, ha soha nem szellőztetsz.
A műüveg nem szellőzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!