Fűtési rendszerhez mekkora csövet?

válasza:Sajnos nem.
A másodiknak is 50 %-os jár, különben irgalmatlanul lezárja az elsőt is, ha lezárod.
Tehát ilyesmik kellenek a radiátorokhoz?.
Akkor ez a melegvíz felét beküldi a radiátorba, a másik felét meg összekeveri a radiátorból kijövő vízzel? Gondolom 2 radiátornál nincs nagy hőveszteség azért kell az osztó, és "körönként" csak 2 radiátor. Amúgy az osztóból érdemes megvenni azt a fajtát ami mutatja a körök ellenállását vagy mit, vagy elég a sima is?
erre gondolok: [link]

válasza:Amennyiben beépített szelepes radiátort veszel, akkor igen. HA simát veszel, akkor ilyen kell:
NEM én hirdetem, csak itt a legszemléletesebb!:)
Osztóból én sima szelepeseket szoktam tenni, azokkal is elég jól elkaristol a rendszer.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Én azt olvastam, hogy min 80 cm mélyre kell helyezni a vízvezeték csövét a föld alatt az udvaron. DE mi van akkor, ha csak 70 cm mélyre lett rakva? Elfagyhat 70 cm-es mélységben?
Az ingatlan társasházi lakás, a fűtésrendszer házközponti gázkazános fűtés, és egycsöves (acél) csőrendszer. A régi radiátorok már le vannak szerelve és az előremenő illetve a visszatérő csatlakozásoknél fel vannak szerelve alsó illetve felső elzáró szelepek. A kérdés...
Az ok, hogy maga a kandalló, vízcső, meg radiátorok. Na de mi keringeti a vizet? És ahhoz kell áram? És az hogy néz ki a valóságban? Mármint ott a szép kandalló a nappaliban, és még egy keringető rendszer is? És tartály nem kell?
Vagy mennyibe kerül kábé métere?
Gázcirkó helyett lett bekötve.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!