Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hol tudok 100% természetes...

Hol tudok 100% természetes lekvárokat vásárolni online?

Figyelt kérdés

SE:

cukor

édesítőszer

zselatin

szalicilsav

és semmi, semmi...csak: GYÜMÖLCS



2021. aug. 6. 12:28
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
50%

Itt talán akad egypár:


[link]

2021. aug. 6. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:
51%
Itt van aminek le sincs írva az összetevője. S ezeket mivel tartósítják citromsavval? Szalicilsav úgy sem jöhet szóba, hogy nincs beletéve a lekvárba, csak egy újabb eljárás szerint a tetején lévő két zárófólia közé kerül egy késhegynyi? Mi így csináljuk pár éve.
2021. aug. 6. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 anonim ***** válasza:
17%
Anyósom évek óta natúran teszi el.fejre van állítva az üveg, aztán pár óra múlva vissza.
2021. aug. 6. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 anonim ***** válasza:
61%

Én 20 éve mindenféle adalék nélkül főzöm be a lekvárt, gyümölcsleveket.

Nagyon egyszerű, tanuld meg és csináld. Tized annyiba kerül, mintha megveszed, és az sem biztos, hogy valamilyen adalék ne lenne benne.


Steril üvegek, steril tető, dunszt. Ott sorakozik a polcomon 40 üveg paradicsomlé, 30 üveg őszibarack, 25 üveg sárgabarack, holnap főzöm be a 10 kg. szilvát. Fele lekvár, fele ivólé.

2021. aug. 30. 05:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 anonim ***** válasza:
0%
2021. aug. 30. 05:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 anonim ***** válasza:
79%
Cukor nelkul nem lekvar a lekvar. Persze ha olyan gyumolcsrol van szo aminek magasa cukortartalma akkor az is jo csak fozni kell. Perszw cukor akkor is lesz boven benne. A cukor termeszetes alapanyag.
2021. szept. 2. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 anonim ***** válasza:
65%
Mi a baj a cukorral? Természetes édesítő és tartósítószer. Otthoni körülmények között nem tudsz annyira steril körülményt teremteni, hogy a csupasz kifőzött gyümölcs meg ne romoljon 2-3 héten belül. Vagy eszed a romlottat.
2021. szept. 3. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

A lekvárba gyümölcs és cukor kell, az úgy "természetes".

A szín megőrzése erdekében mi még kis citromsavat szoktunk bele tenni. Ha nem zavar, hogy minden barna, akkor az sem kell.

A tartósítószer, zselatin, és egyeb ipari segédanyagokat lehet nélkülözni.

2021. szept. 3. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim ***** válasza:
78%
Kérdező, te nem lekvárt keresel, (ami gyümölcs és cukor) hanem gyümölcspépet. Esetleg így keress rá!
2021. szept. 3. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 A kérdező kommentje:

"A lekvár olyan sűrű pép, amely a gyümölcs cukorral vagy cukor nélkül történő főzése által jön létre." (wikipédia) de értelmező kéziszótárban is meg lehet nézni, akinek van.


Értem én, hogy a bárhol kapható lekvárnak nevezett dolgok tele vannak adalékanyagok sorával (de legalább 1-gyel) és az emberek többsége mind használ valamilyen egyéb adalékanyagot és ők úgy tudják, hogy ez meg az meg amaz nélkül a lekvár nem lekvár. Ettől elrugaszkodva - mert nem érdekel, hogy mit gondolnak - a kérdésre még nem érkezett válasz, pedig sokan próbálkoztatok.


Gyümölcspépet (egyenlőre, kevés keresés után) csak bébiétel formájában találtam, de azok irreálisan drágák.

2021. szept. 3. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!