Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A csúsztatott zsalus épületet...

A csúsztatott zsalus épületet miről lehet felismerni?

Figyelt kérdés
Mámint azon túl, hogy ingatlanhirdetésben azt írják róla. Van valami külön ismertetőjegye?

2022. jan. 7. 12:25
 1/9 anonim ***** válasza:
54%
A paneltől kb sehogy nem lehet megkülönböztetni.
2022. jan. 7. 12:46
 2/9 xswerdy ***** válasza:
100%
mióta divatba jött az utólagos hőszigetelés, egyre nehezebb. Merthogy azelőtt a panelnél láttad, hogy a fal panelekből áll, a helyben öntött zsaluzott beton meg folyamatos egyben beton (amin jellemzően már akkor is volt egy vékonyabb hőszigetelés, ami a panelnál belül volt). De az utólagos hőszigetelés mindent eltakar. Vannak tipusterv szerint épült házak, amiket azért fel lehet ismerni. Budapesten van egy elég elterjedt tipus pl., amivel szerte a városban találkozni lehet, 10 emeletes, 65 lakásos, nagy erkélyek futnak szinte végig az emeleti szinteken (a földszinten nincs erkély), azt egyből fel lehet ismerni.
2022. jan. 7. 12:47
 3/9 anonim ***** válasza:

Azér a panelek kinézete így is más, más ha belépsz a házba, mert a zsalusnál jellemzően vastag fal, vakolt téglafal stb van. Más a kívülről az ablakok, erkélyek kialakítása stb. Jobban, több helyen feltűnik a fal elem kinn is, nem annyira sík mindenhol, mint a panel.

Inkább teljesen hasonló a nagypaneles építés, ami nagy salak blokkokat jelent. Kialakításuk kívülről, belülről hasonlóak, a falak vastagsága is. Csak a beton helyett salakblokkok vannak.

2022. jan. 7. 15:11
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi. Akkor valószínű csúszózsalus amit néztem, 10 emelet, panel elemek nem elkülöníthetőek szintenként (egyben van), az ablakok sem a kis panelba vágott "lyukak", hanem faltól falig vannak az ablakok.
2022. jan. 7. 16:14
 5/9 anonim ***** válasza:
Ugy nez ki,mint a panel,az ablakok is olyanok.
2022. jan. 7. 19:00
 6/9 A kérdező kommentje:

Na találtam egy rövid de lényegretörő cikket, két képpel, hogy milyen is a csúszózsalus:

[link]

Az első változatra Google maps kép:

[link]

Másodikra:

[link]

Ezek jellegzetesek. De valóban sok közülük úgy néz ki, mint a "sima" panel.

2022. jan. 7. 20:29
 7/9 anonim ***** válasza:
Basszus én azt hittem ezekre mindig, hogy panel. Ma is tanultam valami újat.
2022. jan. 8. 01:03
 8/9 anonim ***** válasza:

7: Ugyanaz az építőanyag, ugyanazok a méretek, csak más a technika.

[link]

A képeken látszanak a kocka elemek és illesztéseik, olyan, mint a csempék közti fuga.

[link]

:) [link]

2022. jan. 8. 05:27
 9/9 anonim ***** válasza:

"A képeken látszanak a kocka elemek és illesztéseik, olyan, mint a csempék közti fuga."

Amit itt hoztál linkeket, mindegyik panel :). Tudod, panelekből rakják össze, mint a képen. A zsalusat kiöntik ott a helyszínen, egy batár egybefüggő betonkocka lesz az egész.

2022. febr. 14. 01:53

Kapcsolódó kérdések:

Mit jelent,hogy csúsztatott lakás?

S melyik a jobb a tégla vagy panel?

A képen látható négyemeletes csúsztatott zsalus vagy téglalakás?

Sziasztok!Lakásvásárlás előtt állok és érdekelne hogy a képen látható négyemeletes téglalakás vagy csúsztatott zsalus? 18 nm-es garzonok vannak benne 79-ben épült, sajnos nem tudta megmondani az eladó. Köszönöm előre is

Tégla, panel vagy csúsztatott zsalus lakás?

Melyiket vennéd és miért? Vélemények? azt vettem észre, hogy egy panelprogramon átesett lakásban pl a melegben is kibírhatóbb.. ismim újépítésű téglalakásában viszont a 4. emeleten meglehet dögleni. persze ez csak egy példa volt.

15. emeletes csúsztatott zsalus ház 14. emeletén van valakinek tapasztalata, véleménye? Milyen ott élni? Mi a véleményetek azokról, amiket lent...

Hallani rémtörténeteket, miszerint érezhető kilengés van, átfúj a szél a falon, statikailag nem biztonságos, soha nem lehet kimenni az erkélyre mert magasan mindig nagy szél van, nem ér fel odáig a tűzoltó kosara stb. Ezekben mi az igazság? Nem konkrét házzal...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!