Kezdőoldal » Otthon » Kert » 15 liter házi főzésű szilvapál...

15 liter házi főzésű szilvapálinkát körülbelül mennyiért lehetne értékesíteni?

Figyelt kérdés

A pálinka már kb 10-12 éve egy kis méretű fehéres műanyag hordócskában áll. Mi nem fogyasztjuk, de eddig tartogattuk, hogy esetleg majd felhasználjuk valamire, ha már ránk maradt elhunyt rokontól, pl házhoz hívott mesterek kínálgatására, stb, de úgy vettük észre, hogy most már kevésbé igénylik, mint mondjuk 20-30 évvel ezelőtt, így lényegében a szagolgatáson, illatoláson kívül nem sok fogyott el belőle ezidő alatt. Ezért aztán az

eladást fontolgatjuk, kb milyen árat lehetne érte elkérni? Az alkoholfokát sajnos nem tudjuk. Ez a hosszú idejű állás nem rontott vajon a minőségén?



2019. szept. 26. 20:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
27%
Mellékes, hogy milyen célra gyártották a hordót, ill. mi volt eddig benne. Az a lényeg, hogy bő 10 év alatt az alkohol mi mindent oldott ki belőle és annak milyen hatása van az emberre.
2019. szept. 27. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:
92%

Nem mellékes, hogy mi volt benne eredetileg, de legalább olyan volt benne, amit az élelmiszeripar is használ... :D

Bújjon már elő, aki lepontozott mindenkit, aki azt merte leírni, hogy ennyi idő alatt a műanyagból a pálinka kioldhatott káros anyagokat! Írja le miért nem igaz ez, mire alapozza azt, hogy ez az állítás, ami egyébként mindig mindenhol le van írva, hogy pálinkát ne tároljunk műanyagból készült edényekben, ez miért nem igaz, miért csak egy tévhit stb. Szívesen olvasom az érveléseit, mert ezer tévhit van a pálinka körül, így miért ne lehetne ez is az. Meggyőzhető vagyok, de én úgy gondolom, hogy a többségünk mind meggyőzhető. Nem?

Egyébként nem feltétlen az alkohol old ki káros anyagokat, patikai finomszesz is ma már műanyag palackban van, de szigorúan van szavatossági ideje! :D Egy tömény alkoholnak!!! Szóval hagyjuk a káros anyagokat, beszéljünk csak az ízről, tök mindegy mit töltesz egy műanyag palackba! Egy ásványvíznek is azért van szavatossági ideje, mert azt átlépve (jó, nem egy-két hónappal, 1-2 évvel) a víznek "műanyag íze" lesz. Röviden, vulgárisan k... sz-r íze lesz! Valóban a kérdező kérdése nem erre irányult, de nem egy elhanyagolható dolog ez. Annyit tudok neki javasolni, hogy kóstolja meg, érez-e benne nem odaillő, fura, kellemetlen ízt. Illetve azt is, hogy ne adja el, mert tilos, ha nem érez, akkor töltse át üvegbe, ha érez, akkor öntse ki! Véletlenül sem teszek javaslatot arra, hogy mennyiért próbálja eladni, mert nem lehet eladni!!!

A pálinka hosszú idejű tárolása ált. egyre simábbá (egyesek szerint "lányosabbá") teszi a pálinkát, bár egy helyesen cefrézett majd helyesen lefőzött pálinka eleve sima első percétől, de ebbe ne menjünk bele. Ízben és illatban is tud tompulni egy pálinka az évek során, még ha az élettartama kvázi örökös, akkor is. Minden pálinka, pontosabban minden gyümölcs másképp viselkedik, ezt tapasztalatból mondhatom, bár 10-15 éves pálinkáim nincsenek. De van olyan pálinka, ami az első napjaiban ízben és illatban is gyengécske, majd több hónap elteltével kikerekedik. Van olyan, ami ízben illatban is első percétől intenzív, majd 2-3 hét elteltével ellaposodik, aztán újabb fél év után kikerekedik. Van pl. egy májusban érő cseresznyefám, amiből készült pálinka "frissen" intenzív gyümölcsjegyeket hordoz és hoz magával némi vaníliás ízt és illatot is, nagyon parfümös. Aztán 2-3 hét után abszolút gyenge, jellegtelen. Majd egy év elteltével újra visszajön illatban, ízben az, amit frissen hoz. Cigánymeggyből készült pálinkáim pedig frissen nagyon gyengék és fél év elteltével hozza igazán a gyümölcs ízét és illatát. Kajszi pálinkám frissen is gyümölcsös, aztán pár hét után ugyanúgy gyenge ízt, illatot produkál, fél év elteltével visszajön az, amit frissen hozott, 2-3 év elteltével jön mellé egy plusz, kicsit lekváros íz és illat. Szóval más-más viselkedést produkálnak a gyümölcsök.

2019. szept. 28. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 A kérdező kommentje:

Ó értem, nem is tudtam hogy nem lehet eladni :|

és ha nem eladnánk, hanem elajándékoznánk? Azt lehet vajon? Majd pedig a megajándékozott személytől később elkérnénk az árat. Esetleg elcserélni valamire? Pl jól jönne nekünk egy laptop!


De ha nem akkor valószínűleg tovább tároljuk, vagy majd elkínálgatjuk apránként, fél literjével.

2019. szept. 28. 18:36
 14/21 anonim ***** válasza:
75%
Ezt hogy gondolod, hogy ajándékba adod, aztán kásőbb elkéred az árát???
2019. szept. 28. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 A kérdező kommentje:
Hát ha pl megbízható személynek ajándékozza oda az ember, mondjuk szomszédnak, vagy esetleg rokonnak.
2019. szept. 28. 19:01
 16/21 mindentudó99 ***** válasza:
72%
El kell keserítselek ajándékba se adhatsz házit senkinek h8vatalosan. Persze senki se tartja be.
2019. szept. 28. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 anonim ***** válasza:

Ez tényleg így van, ajándékba adni ugyanúgy illegális, mint eladni. :)

De ez azért nem gátolja a pálinkatulajdonosok 99,9 %-át abban, hogy eladják a pálinkájukat...

Úgy tudom, még senkit nem végeztek ki emiatt.

2019. szept. 29. 06:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

Kit gátol a törvény Magyarországon, ill. általánosan véve Közép- és Kelet-Európában? Nem a törvénynek kellene gátolnia, hanem az elveknek, az elveidnek! Elvből nem adod ki a kezedből azt, ami a saját gyümölcsödből készült, a fát te nevelted/gondoztad, a szüretelést te végezted, a cefrével te törődtél, sőt esetleg te is főzted ki. Továbbá elvből nem törsz rá más piacára úgy, hogy az betartja (mert muszáj betartania) a játékszabályokat, tisztán játszik, te pedig nem, ezért lehetetlen, hogy veled felvegye a versenyt. Élni hagyni a másikat! Na ez az, ami többek között nálunk nem működik! Lehet rajta nevetgélni, hogy hát ki a tökömet gátol ez... Kb. senkit, sajnos! DE ezzel egymást nyomorítjuk meg, lehetetlenítjük el éééés nem utolsó sorban akár egy saját termékünk (ami hozzánk tartozik, magyarokhoz, a miénk) annak megítélését csorbítjuk! S erre tipikusan jó eset a 15 évig műanyag flakonban tárolt pálinka, de jó példát hoz erre rengeteg, eleve eladásra cefrézett gyümölcs, ami úgy készül, hogy jó ez még cefrébe, abba elmegy alapon összedobált gyümölcs, majd cukorral jól megtolt, sőőőt akár még otthoni körülmények között, frakciók hibás elválasztásával lefőzött párlat, amit úgy adnak el, hogy "pálinka".

Azt szokták mondani, (váltig állítják a borászok többek között), hogy a borunk megítélését ill. a boraink minőségét az oroszok cseszték el, mivel az orosz piacot próbáltuk kiszolgálni és sikerült is, mert nagy túlzással mondva csináltunk 10 fürt szőlőből 1 hektó bort. Most meg úgy néz ki, hogy mi vagyunk ilyenek, nem mások tesznek minket ilyenné! Megtesszük ezt egymással is. S akkor mire föl a sopánkodás, hogy a boltok polcaira nem az a minőségű sör kerül osztrák/német márkanév alatt, mint az osztrák/német boltok polcaira? Jaaaa... ott azon a ponton érezzük először, hogy át vagyunk verve és rázzuk az öklünket? Ha egymást is átverjük és nevetgélünk a törvényeken, akkor hogy várjuk el azt, hogy a gyártók ezt ne tegyék? Ha egy közösség mutat egy valamilyen morált, és abba valaki csatlakozik, az nyilván a bennmaradás érdekében asszimilálódik, felveszi azt a morált! Hisz tisztán látszik számukra a piac, és azt milliméter pontosan kiszámolja egy cég/gyártó, ez egyértelmű, mert aki nem, annak rövidtávon bezár a bazár. Ez a felállás van most a pálinka esetében (és ne sértődjön meg senki sem, mert egy rétegre gondolok csak az otthoncefrézők köréből, szóval kinek nem inge...) az otthon eladási céllal cefrézők köre VS. pálinkagyártó cégek között van ez a hasonló viszony. Leszámítva persze egy-két kutyaütőt, akikre nem hoznék föl példát, mert az vádaskodás, de azért van köztük egy pár! Ők érzik és értik a piacot, a piacunkat úgy egyébiránt, szóval Ők fognak fennmaradni!!! Mosolyogjunk ezen, szerintem is, de a sz-rt rakjuk fel ezzel a polcra! Minimális haszonszerzés céljából tesszük tönkre a termékeink minőségét és megítélését! Persze a haszonszerzési vágynak erős alapja van nálunk, mert hát nem dúskálunk a pénzben, szó se róla... mindent meglehet magyarázni!


Ez az egész persze nem vonatkozik a kérdezőre, nehogy magára vegye, ez a pálinka nyilvánvalóan nem eladási célra készült, a rokona nyilván nem arra szánta, de attól még én úgy gondolom, hogy nem kell eladni. OK, Ők nem isznak, de kóstolják meg, ha jónak ítélik még (részemről én kizártnak tartom, de lendüljünk túl ezen), töltsék át üvegbe és ha összegyűlnek rokonok, haverok, akkor lehet tölteni egy-egy felest, hamar elfogy az a 10 liter, nem is értem eddig miért nem tették meg. Ha azért nem, mert örökség és kár másba, akkor meg úgy gondolom eladni sincs szíve ehhez az embernek.

2019. szept. 29. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:
69%

Kapnék valakitől egy üveg italt ajándékba, aztán egy hét múlva közli, hogy amúgy fizessem már ki, mert ennyi meg ennyi az ára...

Hát lehet többé az életben nem beszélnék vele.

De pénzt se adnék neki, vennék egy üveg másik italt, aztán legyen vele boldog.

Nagyon gáz, ahogy elképzeled.

2019. szept. 29. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 mindentudó99 ***** válasza:
Ablakmosó folyadéknak tökéletes lesz kocsiba. Így is hasznot hoz hidz azt nem kell venned évekig.
2019. szept. 29. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!