Kezdőoldal » Otthon » Kert » Meddig hagyjam rajt a forrásba...

Meddig hagyjam rajt a forrásban lévő bort a törkölyön?

Figyelt kérdés
Vörösbor készítéskor köztudott hogy a törkölyön erjeszteni kell. De maddig? Meg kell várni, amig teljesen lecsendesedik, vagy forrás közben is lefejthetem? Azért érdekel mások tapasztalata, mert jártam már úgy hogy megvártam az erjedés végét, de így nagyon csersavas lett. Ha viszont forrás közben fejtettem le, akkor megállt az erjedés és a hordóban nem folytatódott-.Szóval érdekelne mások tapasztalata.
2011. szept. 26. 12:01
 1/2 FGL válasza:

Optimális esetben a csömöszölést - törkölykalap összetörése - kb 3 óránként el kell végezni a színanyagok jobb kioldódása miatt és az oxidáció elkerülése végett. (Ilyenkor nem alszom túl sokat. :( )

Amikor a törkölykalap már nem úszik fel a bor tetejére, akkor kell lefejteni.

Lebogyóztad a fürtöket? Mert a kocsány rengeteg csersavat tartalmaz.

2011. szept. 26. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Én minden évben csinálok 15~20 liter bort Othello szőlőből. Le szoktuk bogyózni. Anno a pincegazdaságnál mondták,hogy 2 hét. Mi ez alapján hagyjuk,10-13 napig.
2011. szept. 26. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!