Sárgarépát hogy lehet télre eltenni, ha nincs pincénk?
Vízóraakna?
De homokban a garázsban, sufniban sem fagy meg. A fagysztáshoz nem értek, de mivel már láttam fagysztott zöldséget, így feltehetően nem lesz nagyon üveges.
Le lehet úgy fagyasztani, de az te otthon házilag nem tudod megcsinálni. Ahhoz komoly értékű gyorsfagyasztó berendezés szükséges. Az üzemekben gyorsfagyasztás történik, vagyis a termékben lévő vizet olyan rövid idő alatt hűtik fagypont alá, hogy a termék sejtjeiben lévő vízmolekuláknak ne legyen idejük nagyobb cseppekké összekapaszkodni. Ha ezt mégis megteszik (otthoni lassú fagyasztás során), akkor a jéggé fagyó víz kiszurkálja a sejtfalakat, és felolvasztás után összeplöttyed a termék, élvezhetetlenné válik (hacsak nem turmixolni akarod a répát, mondjuk répafőzelékbe).
Eltenni jó a garázs is ahogy írták, száraz homok alá kell rejteni, hogy az egér, csiga és más kártevők ne tudják megkezdeni a tárolás ideje alatt. Nem árt macskamentes helyet keresni neki, ha nincs kedved macskahugyos-macskaszaros homokból kiturkálni a répát később. Igaz, a száraz homoktól január-februárra meg megfonnyad majd, de levesbe jó úgy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!