Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan csökkenthetem a konyhak...

Hogyan csökkenthetem a konyhakertünk téliesítésekor a paradicsomot tönkretevő gombanyomokat?

Figyelt kérdés

A paradicsomaink meglehetősen szépek voltak. Ám nyár vége felé a leveleik szinte egyik napról a másikra összefonnyadtak, megbarnultak, a zöld termésen elszíneződések jelentek meg, majd elkezdődött a rothadás.


Mit érdemes tennem most, hogy minél kevesebb fertőző góc maradjon jövőre?


Mit kellett volna tennem az idén, hogy a növényt megvédjem?



2014. okt. 15. 13:13
 1/4 anonim ***** válasza:
Bálint gazda szerint az idén a sok eső miatt kivédhetetlen volt a gombák megakadályozása.Takaritsd ki a kerted minden paradicsom hulladéktól .
2014. okt. 15. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
A növényeket és a lehullott terméseket felszedtem, és a kukába dobtam, nem a komposztosba. Ennél többet nem tudok-e tenni??
2014. okt. 15. 17:21
 3/4 anonim ***** válasza:

Persze, egy talajcsere 40 cm mélyen, legalább fél kilométeres körzetben, plusz minden lepermetezve fertőtlenítőszerrel. :)


Majd jövőre ne feledkezz meg a növényvédelemről.

De ez tényleg így van, így nyár végén már egyáltalán nem tipikus az ilyesmi betegség, ezért nem is nagyon védekezett senki.

2014. okt. 16. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi!

:))

2014. okt. 16. 21:02

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!