Diófa ültethető csirke udvarba?
Elvileg a diólevél mérgező, én azt hallottam, a csirke nem eszi meg, mert ösztönösen tudja, hogy nem jó, de én nem kockáztatnék. Jókora pluszmunkát adnál magadnak, mert a lehulló levelet, termést neked kéne eltakarítani.
Mi eperfát tettünk oda, ami lehullik, az övék, szeretik nagyon.
A diólevél nem mérgező, teát is csinálnak belőle.
De tök lényegtelen, mert nem eszi meg a tyúk.
Inkább még hasznos, mert enyhe rovar, féregriasztó hatása van.
Szokták fészekbe, állatok fekhelye alá rakni (pl bolhariasztónak).
Elvileg a diólevél nem mérgező, én azt tapasztalom, a csirke nem eszi meg, mert ösztönösen érzi, hogy nem jó az állaga. Jókora pluszmunkát adnál magadnak, mert a lehulló levelet, neked kéne eltakarítani és a termést neked kéne megpucolni, megenni/eladni.
Mi eperfát tettünk oda, ami lehullik, az övék, szeretik nagyon.
"Hát nem tudom, nekünk tanyasi öregek mondták, persze ők se orákulumok :) Az viszont száz százalék, hogy a tyúk nem eszi meg a levelét, sőt a macska is iszonyodik tőle."
Meg azt is mondták, hogy a fecske az iszapban telel ugye?
Továbbmegyek.
A tyúk megeszi a diófa friss zsenge levelét.
Nem zabál be belőle, mert büdös, de megcsipkedi.
Ami még hasznos is neki, mert a dió bélféregűző hatású.
Az őszi levelet nem eszi meg, mert az kemény, száraz, nincs benne tápanyag.
De a kecske azt is megeszi.
Jól van na, okoska, te még nem kaptál tanácsot, ami nem jött be? Valamiben amihez nem értesz? Francért kell mindenkinek ilyen felsőbbrendű, ellenséges stílust felvennie mostanában. A meleg ment az agyatokra?
Pontozd le ezt is, nehogy ne legyen meg a napi genyóságadag.
Az állatok kerülik a diót, a doki azt mondta, mérgező, mikor csirke lett, akkor mondták a szomszédaim, hogy a csirke se eszi meg mert veszélyes számára. Na bumm, bakker, rosszul mondták, én meg elhittem, úristeeen!
(igen, ki vagyok akadva)
"Jól van na, okoska, te még nem kaptál tanácsot, ami nem jött be? Valamiben amihez nem értesz?"
Csak próbálom megelőzni, hogy terjeszd a hülyeséget.
Kapni kaptam rossz tanácsot, de ha valamihez nem értek, akkor abban nem adok tanácsot.
pontozzatok le
hajrá magyarok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!