Kezdőoldal » Otthon » Kert » Diófa ültethető csirke udvarba?

Diófa ültethető csirke udvarba?

Figyelt kérdés
Úgy tudom a diófa levele nincs túl jó hatással a talajra ha nincs összeszedve és a földön lebomlik, csak nem tudom mi a helyzet ha mondjuk csirke udvarba raknám a diófát, lehet nem ennének bele a csirkék a lehullott levélbe de mi van ha mégis, ártana nekik? Tehát a csirkék szempontjából érdekelne, hogy rájuk nem lenne-e úgymond veszélyes!?
2016. jún. 24. 07:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%

Elvileg a diólevél mérgező, én azt hallottam, a csirke nem eszi meg, mert ösztönösen tudja, hogy nem jó, de én nem kockáztatnék. Jókora pluszmunkát adnál magadnak, mert a lehulló levelet, termést neked kéne eltakarítani.

Mi eperfát tettünk oda, ami lehullik, az övék, szeretik nagyon.

2016. jún. 24. 07:24
 2/12 anonim ***** válasza:
69%

A diólevél nem mérgező, teát is csinálnak belőle.

De tök lényegtelen, mert nem eszi meg a tyúk.

Inkább még hasznos, mert enyhe rovar, féregriasztó hatása van.

Szokták fészekbe, állatok fekhelye alá rakni (pl bolhariasztónak).

Elvileg a diólevél nem mérgező, én azt tapasztalom, a csirke nem eszi meg, mert ösztönösen érzi, hogy nem jó az állaga. Jókora pluszmunkát adnál magadnak, mert a lehulló levelet, neked kéne eltakarítani és a termést neked kéne megpucolni, megenni/eladni.

Mi eperfát tettünk oda, ami lehullik, az övék, szeretik nagyon.

2016. jún. 24. 09:35
 3/12 anonim ***** válasza:
az utolsó mondatot ki akartam törölni, de függetlenül tervezem a tyúkudvarba telepíteni eperfát, cseresznyét, meggyet, hurmát.
2016. jún. 24. 09:36
 4/12 anonim ***** válasza:
ja és a lényeg lemaradt : jelenleg két hatalmas diófa van a tyúkudvarban.
2016. jún. 24. 09:37
 5/12 gomzoli ***** válasza:
0%
Szó szerinti értelemben tényleg nem mérgező a diófa levele, hanem a csersav tartalma igen magas.
2016. jún. 24. 10:49
 6/12 anonim ***** válasza:
41%
Nagyszüleimnél óriási diófa volt a tyúkudvarban. Nem volt összeférhetetlenség :)
2016. jún. 24. 12:51
 7/12 anonim ***** válasza:
41%
Hát nem tudom, nekünk tanyasi öregek mondták, persze ők se orákulumok :) Az viszont száz százalék, hogy a tyúk nem eszi meg a levelét, sőt a macska is iszonyodik tőle.
2016. jún. 24. 17:19
 8/12 anonim ***** válasza:
47%

"Hát nem tudom, nekünk tanyasi öregek mondták, persze ők se orákulumok :) Az viszont száz százalék, hogy a tyúk nem eszi meg a levelét, sőt a macska is iszonyodik tőle."

Meg azt is mondták, hogy a fecske az iszapban telel ugye?

Továbbmegyek.

A tyúk megeszi a diófa friss zsenge levelét.

Nem zabál be belőle, mert büdös, de megcsipkedi.

Ami még hasznos is neki, mert a dió bélféregűző hatású.

Az őszi levelet nem eszi meg, mert az kemény, száraz, nincs benne tápanyag.

De a kecske azt is megeszi.

2016. jún. 24. 17:23
 9/12 anonim ***** válasza:
46%

Jól van na, okoska, te még nem kaptál tanácsot, ami nem jött be? Valamiben amihez nem értesz? Francért kell mindenkinek ilyen felsőbbrendű, ellenséges stílust felvennie mostanában. A meleg ment az agyatokra?

Pontozd le ezt is, nehogy ne legyen meg a napi genyóságadag.

Az állatok kerülik a diót, a doki azt mondta, mérgező, mikor csirke lett, akkor mondták a szomszédaim, hogy a csirke se eszi meg mert veszélyes számára. Na bumm, bakker, rosszul mondták, én meg elhittem, úristeeen!

(igen, ki vagyok akadva)

2016. jún. 24. 18:03
 10/12 anonim ***** válasza:
35%

"Jól van na, okoska, te még nem kaptál tanácsot, ami nem jött be? Valamiben amihez nem értesz?"

Csak próbálom megelőzni, hogy terjeszd a hülyeséget.

Kapni kaptam rossz tanácsot, de ha valamihez nem értek, akkor abban nem adok tanácsot.

pontozzatok le

hajrá magyarok!

2016. jún. 24. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!