Hogy lehet kaktuszt magról szapotítani?
Ilyeneket termés szerű dolgokat hoz a kaktuszom:
Megpróbálnám magról szaporítani őket, de nem tudom pontosan hogyan.
Van itt valaki, aki már csinált ilyet?
Ezt az oldalt olvastam, de érdekelnének még mások tapasztalatai is.
Először is megvárni, hogy beérjenek. Lehet, hogy csak őszre ér oda a dolog.
Ezek inkább a jövő évre valók.
És abban esetleg tud valaki segíteni, hogy gombaölő meg ilyesmi szereket kell-e használni, ha igen akkor milyet?
A másik meg, hogy szeretnék még rendelni magokat, de nem értek a kaktusz fajokhoz. Esetleg vannak köztük olyan különbségek, hogy valamelyik nem annyira igényes ilyen téren, könnyebben kikel? Ha igen, mit ajánlotok, hogy nekem, mint kezdőnek is sikerüljön? :)
Érdemes használni gombaölőt, mondjuk Dithane-t az első beöntözéshez. Vagy azt is meg lehet csinálni, hogy az ültetőközeget sütőben kisütni, így csíramentesíteni.
Pl. a Rebutiák és Mammillariák magjai nálam gyakran a nagy növény mellett a földre hullva maguktól is kikelnek, ha kerül rájuk egy kis föld valahogy.
Általában a nagyobb magokkal könnyebb.
A kaktuszos társaságok oldalairól érdemes rendelni, ott a tagok nem a pénzre mennek, és régi magot nem sóznak rád. Plusz tanácsokat is adnak.
Nagyon nagyon köszönöm! :)
A kaktuszgyujtok.hu oldalról tervezek majd rendelni, mert azt láttam, hogy ajánlották másik kérdésnél is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!