Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Eddig puha matracon aludtunk,d...

Balekk kérdése:

Eddig puha matracon aludtunk,de már megérett a cserére.Félkeményet választottunk a férjem miatt. Azóta viszont minden reggel rettentően fáj a derekam. Meg lehet ezt szokni?

Figyelt kérdés

2025. jan. 1. 11:09
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem pont fordítva van. Az ágyunk nagyon kemény, az nem volt jó a derekamnak, de vettem rá egy 5cm-es memóriahabos fekvőbetétet, azóta nincs hátfájásom. Ha viszont hotelben alszunk valami puha matracon akkor másnap elég ramatyul ébredek.

Ha neked nem elég puha a matrac akkor vegyél rá egy ilyen vékony fekvőbetétet, akár csak a te oldaladra! Az sokat javít, mert pont a test azon pár cm-én segít aminél kell hogy puha legyen, de a gerincet jól megtámasztja a keményebb rész. Érdemes bútorboltban kipróbálni, a Jysk-ben vettük és ott biztos van kibontva is fekvőbetét. Azt ráteríted egy kint levő matracra amit ki lehet próbálni és hasonló, mint amit vettetek és akkor megtapasztalhatod a különbséget anélkül hogy megvetted volna.

Nekünk az egész ágyra van a fekvőbetét és a férjem eleinte panaszkodott miatta, aztán rájött, hogy neki is jobb így.

Mindenkinek másféle matrac a jó, franciaágyba is szoktak 2 különféle matracot tenni csak ahhoz elég szélesnek kell lennie.

2025. jan. 1. 11:51
 2/4 anonim ***** válasza:
Meg lehet szokni . Igazából talán pont az volt a baj, hogy túl puha volt. Nekem 40 évesen lett először matracos ágyam, előtte csak vékony szivacsos és fedőmatracos. Jysk Gold matracot vettem, amin 1 hónapig szenvedés volt aludni az ágyon, utána meg örömmel feküdtem bele, mert annyira pihentetőnek éreztem. sajnos a gerinc ilyenkor szokja a megfelelően támasztó matracot.
2025. jan. 1. 13:52
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Pont a puhábbtól fáj a hátad, mert nem támaszt rendesen.

Mint mikor lefekszel a szőnyegre.

Az elején kényelmetlen, aztán fel sem akarsz kelni.

2025. jan. 1. 14:56
 4/4 anonim válasza:
Ha nem tudod megszokni, egy fedőmatrac a megoldás.
2025. jan. 2. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Melyik típusú matracon lehet "ugrálni"?

Azon vacilálok, hogy van egy sarokágyam, ami L alakban bonell rugós, viszont a kihúzhatós része csak szivacsos. Eddig évekig ezen aludtam kihúzva. Hát a kihúzható falemezes + szivacsos részt összetörtük :D 80 ezer lenne megjavítani (falemez csere, szivacs csere,...

Ha csak simán a matracon alszunk annak milyen hátránya lehet (bővebben a megjegyzésben)?

Szóval a hálószoba fel lett újitva, szép minden. Laminált padló van, padlófütés nincs, csak egy konvekciós fütőpanel. Még nem találtam megfelelő ágyat a matracokhoz, meg lassan úgy vagyok vele nem is keresek, mert tök praktikus pl ha takaritok könnyen lehet mozgatni a...

Ha aludtam egy zsákrugós matracon első éjszaka akkor tönkre fog menni?

Elvileg 48-72 óra kell neki hogy felvegye a formáját, de elfelejtettem meg nem is volt benne a használati utasításban. Nagy baja lesz? Ránézésre nem ment szét, de nem látok bele.

Hol tudok kapni olyan matrachuzatot, ahol fül, fogó is van a matracon, így könnyen szállítható?

Sajnos naponta át kell vinnem a matracot az egyik szobából a másikba,és fül nélküli a matracom.

Alszik valaki futon matracon?

Mik a tapasztalataitok vele? Hol szereztétek be?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!