Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Fűtés költségmegosztó a...

Fűtés költségmegosztó a radiátoron lehet oldalra is szerelni? Vagy van erre valami szabvány?

Figyelt kérdés

2023. jún. 6. 00:24
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az MSZ EN 834:2000 szabvány rögzíti, hogy a költségmegosztókat a radiátortestre hogyan kell elhelyezni annak érdekében, hogy a lehető legpontosabb mérési adatokat kapjuk. Egy radiátor alsó és felső harmada különböző hőmérsékletű, éppen ezért van szükség a sztenderdekre, így 75 % függőlegesen, vízszintesen pedig a radiátor fele az a tipikus pont, ahol a költségmegosztókat elhelyezik.
2023. jún. 6. 01:09
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2023. jún. 6. 21:58
 3/4 A kérdező kommentje:
A radiátor sérülése nélkül fel lehet rakni? Újabb típusú aluminium radiátorra
2023. jún. 6. 22:01
 4/4 anonim ***** válasza:
Néhány négyzetmilliméteres felületen a festékréteget lekaparják, oda kerül egy kis csavar forrasztással, arra rögzítik a költségosztó kütyüt.
2023. jún. 7. 10:44

További kérdések:

Hogyan lehetseges, hogy tobb, mint 5-szor annyiba kerul a rendszerhasznalati dij, mint az elfogyasztott aram dija?

Vegre elkoltoztem otthonrol, sajat alberletbe. A villanyszamla 1683 Ft fogyasztast mutat, a rendszerhasznalati dij pedig 9129 Ft

Lehet akkumulátor vásárlással áramköltséget csökkenteni?

Korábban néztem már a lakossági tarifák működését és láttam ezt az éjszakai áramot, hogy van olyan tarifa mód, hogy völgyidőszakban kevesebbet kell az áramért fizetni.Már akkor is felmerült bennem egy akkumulátor töltősdi megoldás, de most meg szembe jött velem egy DW...

Elektr. hőtárolós kályhával szeretnék rásegíteni a szoba, konyha, fürdőszoba hőmérsékletére. Kb. 15 fokról kellene 21-22 fokra fűtenem, kb. 50 m2-t....

Van gáz kazán, de mivel az egész házat fűtenem kell legalább minimálisan, a nem használt szobákban szinte teljesen lezártam a radiátorokat.

Szombathelyen klímás vélemény?

Panelba szeretnék, de nem tudom érdemes-e a nagy nevüekkel csináltatni, akit feldob a net, vagy van-e jobb ár-érték arányú szerelő,

Rosszul olvasták le a villanyórát. Hová forduljunk?

A napfényben a nő nem tudta kiolvasni, hogy mi van odaírva, nem tudom mit adott meg de a számlán lévő fogyasztás több mint ami jelenleg a mérőn van. Kaptunk 400.000 forintról számlát. Igen, már voltunk az MVM-nél. Le is nullázták a számlát, de most megint kiküldték....

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!