Hogy lehet valakinek fontosabb hazája, mint a saját élete és/vagy családja?
Az ilyen emberekkel valami baj van?
Ilyeneket írnak,hogy a "haza többet ér,mint az életem",meg ilyen furcsaságok.
Szerintem olyan,hogy "haza" nem létezik.
Az nem a te tulajdonod,mert az egy közösségi "hely".
Az otthonom az én lakásom,én házam,és az mindegy hol van,a lényeg,hogy jól érezzem magam.
Jól van, de te normális ember vagy, nekik meg félre van csúszva az életük és valamibe kapaszkodniuk kell.
Ezek a gyerekek pont olyanok, mint azok az arab fiatalok, akik Európából mennek az ISIS-hez harcolni, mert itt nincs életük.
"Úgy kedves ecsém, hogy ha a haza elvész akkor az életed is, és nem csak a te életed még az unokáidé is. Soha többé ember módjára élni nem fogtok.
"
Nem vagyok az öcséd.Gondolom te minden honfitársadat testvérnek tekintesz.
Ha meghalsz a háborúban,akkor mi értelme volt,az egésznek?Meghaltál.Nem élsz tovább.Azok a gazdag emberek élnek tovább,akik bábuként használtak téged.
"Az egész azzal kezdődött, hogy nem sikerült a rendszerváltás."
Ilyen kommunista társadalmi berögződéssel,hogy sikerülhetett volna?
Beleszólnak az emberek magánéletébe,megmondják hogyan élj.
Bábuként tekintenek rád,bezzeg a kapitalizmusból te semmit nem érzel,csak "imádkozzál,dolgozzál,ku-ssoljál elv" uralkodik.Uram-bátyám-nacionalista beidegződés.
Ezeknek az embereknek nincs igényük a szabadságra,nekik jó az úgy,ahogy az állam akarja.Lusták gondolkodni.
" Viszont nem számít semmit 1 élet a 7 milliárdból. Csak fel kell fogni, hogy nem te vagy a világ közepe."
Egy háborúban nem egy ember élete a tét.
És mindenkinek önmaga jelenti a világot.
Miért kellene nekem azért meghalnom,hogy pár gazdag ember élvezze tovább az életet,akik a háborúkat szítják?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!