Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek is teljesen...

Szerintetek is teljesen magyar ellenes ez a cikk/játék?

Figyelt kérdés
[link]
2018. márc. 27. 23:47
 1/8 Pro Patria ***** válasza:

Amennyit eddig láttam belőle, nem, pusztán egy olyan szituációt mutat, amiben a magyarok nem a védekező felet képviselik, így a megtámadott természetszerűen szimpatikusabb.

Bár az a kopasz vezér igen, sztereotip gonosz, mint aki a gonoszságért, magárt teszi, amit tesz. Pedig csehek ugyanígy vettek részt aktív félként hadjáratokban, aminek része volt a rablás és az erőszak, természetéből fakadóan. Ebben semmi egyedi nincs.


Ami viszont zavaró, hogy nem tudtak találni anyanyelvi magyar szinkronokat. Annyira érződik, hogy görcsösen próbálnak nem a saját nyelvükön beszélni. Nem futotta a büdzséből?

Ráadásul a szöveg abszolút nem teremti meg az atmoszférát. G*ci, f*stalicska, ez egyszerűen nem az, ami ide illik. Így nem beszéltek akkor.

Nem arról van szó, hogy irodalmi káromkodásokat kellene belevinni, 'törjenek kocsikerékbe, te hitvány fattyú', 'vágja ki a holló a szemedet', nem.

De egy picit lehetnének kevésbé anakronisztikusak. Van ismeretünk erről a korról.

[link]

2018. márc. 28. 00:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
46%
Egyáltalán nem az, be lehet fejezni a provokálást.
2018. márc. 28. 00:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 Pro Patria ***** válasza:

Ja, és ami még zavar, hogy a kunokat úgy beöltöztették tokától bokáig vasba, hogy azon csak röhögök.

Ilyen megjelenés maximum kisebbségkomplexusos, identitáskreáló mai "hagyományőrző" csoportok viseletében nyer valóságot. Nem tudom, miért hiszi azt valaki, hogy egy kultúra úgymond "nem értékes", ha nincs acélba bugyolálva a harcosa, hogy az elmaradottság, alsóbbrendűség volna, ezért belehazudja, hogy ez így volt, kapálózik kézzel-lábbal, hogy márpedigazősmagyarok hogy be voltak vasalva, nagy múltú, nagy kultúrájú nép volt - ami utóbbi igaz, de nem az előbbiből vezetve. Ez egyszerűen nem a valódi kép. Én pedig a valós, megtisztított történelmet akarom szeretni, ismerni, méltatni.


A kunok megjelenését több ábrázolásból, több koron átívelve, több helyről is ismerjük, láthatjuk most is, ma is. Páncélt egyáltalán nem viseltek - nem is illett az életvitelükbe (a pusztán a mocsári érc már eleve ritka, ráadásul a lovak felszerszámozása - ami sokkal fontosabb volt - magában 40 kg ércet igényelt, lovakból pedig nem is csupán egyet tartottak, és a harcmodorukhoz sem volt való). Ami töredékes régészeti leletekből ezeket felépítik, a kun páncélálarcok, sodronyok, sisakok, azok nagyjából ki is merülnek a fejedelmi sírok leletanyagaiban, ezerből egy esetben.

2018. márc. 28. 00:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Kíváncsi vagyok mikor jelenik meg a zsidó dlc :)
2018. márc. 28. 01:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

A játékok és filmek mai felhozatalához képest azért annyira nem rossz. Inkább a nacionalizmus erőltetése tesz keresztbe, hiszen tény, hogy akkor a nacionalizmus, mint újkori eszme a középkorban nem létezett. A parasztok és a nemesek fejében se úgy élt a nemzeti identitás, mint ahogy ma egy polgáréban. Egy történelmi játéktól pedig elvárás lenne, hogy történelmileg pontos legyen.


[link]


Mondjuk a külföldi sajtónak az jött le, hogy a készítők rasszisták és szexisták MERT a nők hanyagolva vannak és feketék meg egyáltalán nincsenek benne (lol). De ja, a magyarokat és a kunokat is sikerült negatív fényben feltüntetni, azonban a játékosbázis vélhetően elég intelligens ahhoz, hogy nem ebből fog a valóságra következtetni.

2018. márc. 28. 03:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Akkor most minden II. VHs játék német ellenes, stb? Most komolyan nincs már újabb ötletetek és ezzel akartok mocskos Nyugat, mocskos videójátékok, stb. szajkózni?
2018. márc. 28. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
6#, tulajdonképpen igen, nem sok olyan 2. vh játék van, amiben amcsikat kell ölni.
2018. márc. 28. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 Pro Patria ***** válasza:

"Inkább a nacionalizmus erőltetése tesz keresztbe, hiszen tény, hogy akkor a nacionalizmus, mint újkori eszme a középkorban nem létezett."

- Nem. Ez középiskolai csökevény, mint a rabszolgák által épített piramisok, vagy a gályarabok a triérészeken.

Valójában mindig megvolt az, amit nacionalizmusnak nevezünk, mivel az ember alapvető természetéből fakad, nem kellett "feltalálni". Ez hamis oktatás.

Az 1360 körül írt Képes Krónikában olvashatod ezeket:

"Magyarország nemeseit [Orseoló Péter] megvetette, gőgös szemmel és telhetetlen szívvel falta a föld javát, vadállati módon ordító németjeivel és fecske módjára fecsegő olaszaival. Az erősségeket, őrhelyeket és várakat németek és olaszok őrizetére bízta.

[...]

"Ha valameddig még élek, Magyarországon mind a bírákat, a méltóságos és tekintetes, valamint az alsóbb rendű embereket, a századosokat, falunagyokat és mind a főembereket, a hatalomviselőket németekből rendelem, idegenekkel töltöm meg ezt a földet, és teljességgel a németek hatalmába adom"."


Még az is látható, hogy különböző nemzetekhez különböző tulajdonságok társítása is létezett a közgondolkodásban. És ezeket azóta is látjuk, az olaszok most is fecske módjára csacsognak.


Miben különbözik tehát a "nacionalizmus előtti" kor attól, mint amikor Kollonics Lipót érsek 1689-ben azt mondta, miszerint:

"Miközben a többieket egyformának tekintjük, mindig a németeket, különösen a császári Felséged német örökös tartományaiból származókat közemberek és magas rangú személyiségek mások elé kötelesek helyezni, hogy az ország vagy legalább nagy része lassanként elnémetesedjék, a forradalmakra és nyugtalanságra hajlamos magyar vért a némettel lehessen mérsékelni, és ezáltal természetes örökös királya és ura iránti állandó hűségre és szeretetre nevelni."

2018. márc. 28. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!