Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi jellemezte az orosz hadsere...

Mi jellemezte az orosz hadsereg magatartását?

Figyelt kérdés
Bocsánatot kérek előre is azért, mert ilyet kérdeztem. Történelem órán kicsit belenéztünk ebbe a témába (Németekről nem volt szó) Ahol ez a kérdés volt. Én írtam hogy kegyetlenek voltak, hogy nőket erőszakoltak meg, de szerintem rosszat írtam, ugyanis utánajártam és nem voltak kegyetlenek, inkább a németek. Most akkor haragudni fog rám a történelem tanárom?

2014. máj. 17. 12:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ha csak kettő lett volna! :)
2014. máj. 18. 21:21
 12/14 A kérdező kommentje:
ööö köszönöm :)))
2014. máj. 18. 21:24
 13/14 anonim ***** válasza:
Ha a világháború utáni időszak is érdekes, akkor idővel megbarátkoztak a helyiekkel az itt állomásozó katonák. Ők is szerettek itt lenni, a kivonuláskor általában mindenhol elkísérték őket, és ajándékokat is kaptak. Egy tanárom Magyarországon állomásozó orosz katonáktól tanult meg oroszul :).
2014. máj. 18. 21:45
 14/14 homo ludensz ***** válasza:
Miután átvészelték az oroszok Sztálingrádot megszűnt a Leningrádi blokád és kezdetét vette az országuk felszabadítása mire ide értek a régiekből már senki nem volt. Aki esetleg még élt katonaként az már szinte lelkileg teljesen kiégett annyian meghaltak mellette és csak ösztönlényként tevékenykedett. Evés,ivás és ölés aki nem az övéi közül való. Az a pár "veterán" vitte a többi később besorozott félművelt katonák között a "harckészültséget" és őket is a darálóba.
2014. júl. 26. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!