Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
A szemita vagy sémi egy nyelvcsalád. Az asszír-babiloni, kánaáni, arámi, héber, szír, arab és etióp nyelvek tartoznak ide.
Ha népekre akarod vetíteni, akkor az ezeket beszélő népek. Olyan másodunokatesó rokonsági fokban.
febr. 20. 12:48
4/9 A kérdező kommentje:
Olvasom azt is. Csak úgy szoktam ha valami eszembe jut gyorsan kiírom és ha van időm utána olvasok utána 😁😇
febr. 20. 12:48
5/9 A kérdező kommentje:
Jaja! Már csak azért mert láttam térképet ahol a sémi népekhez sorolták a berbereket, vagyis pontosabban a sémi nyelveket sorolták...
febr. 20. 12:50
6/9 A kérdező kommentje:
Anti berber?
febr. 20. 12:50
7/9 molnarmarcell21 válasza:
Összefoglalva? Emberek :) A modern ember kb. 75 ezer éve rajzott ki Afrikából beleértve az arabokat és a magyarokat is.
Amúgy az arabok egy Nyugat-Ázsiában őshonos nép, nekik egy nomád alcsoportjuk a beduinok.
A berberek egy Észak-Afrikában őshonos nép, nekik egy nomád alcsoportjuk a tuaregek.
febr. 20. 13:59
8/9 A kérdező kommentje:
Jah akkor fordítva van mint ahogy én gondoltam. Köszi!
febr. 20. 14:12
9/9 anonim válasza:
Igen, az arabok az Arab-felszigetről származnak. A beduinok a nomád arabok, a tauregek pedig berberek, de maguk a berberek egy észak-afrikai erősen arabizált népcsoport. Az arab nyelv a szemita nyelvekhez tartozik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!