Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Politika » Magyar politika

A kérdés

2022 Választás? Mit gondoltok erről?

Simon András műsorvezető a felhatalmázási törvényről és a nyomában kialakult vitáról kérdezte a vendéget. Török kifejtette, hogy nézete szerint az ellenzék belesétált Orbán csapdájába. A felhatalmazási törvény nem a diktatúra bevezetéséről szól, hanem leginkább arról, hogy a Fidesz már azon gondolkodik – megint jóval az ellenzék előtt járva –, hogy mi lesz 2022-ben.


A törvényt direkt úgy szövegezték meg – például ezért nem határozza meg a rendkívüli jogrend időkorlátját –, hogy az ellenzék ne szavazhassa meg, és a kormánypártok elmondhassák, hogy az ellenzék miatt nem volt olyan sikeres a válságkezelés. Ez „felelősségátruházó, ellenzékhibáztató politika”, politikai csapda, amibe „a hisztérikus ellenzék belesétált” – mondta Török Gábor.


„A választók elvárásával ellentétben a rendkívüli helyzetek nem semmisítik  meg a politikai logikát, csak ennek elrejtésére ösztönzik a politikusokat” – fejtegette a politológus. Ilyekor helyzetben is azt figyeli minden valamire való politikus, hogy hogyan kerülhet közelebb a politikai céljaihoz. És a legfontosabb politkai cél mindig a következő választási győzelem.


„Orbánék nem arra gondoltak, hogy itt az idő bevezetni a diktatúrát. Inkább arra gondoltak, hogy itt az alkalom átgondolni, hogy mi lesz a 2022-es választási esélyekkel. Minden, ami most történik, az 2022-ről is szól” – véli Török Gábor.


Orbán fölismerte, hogy a válságnak még ebben a viszonylag korai szakaszában van esélye arra, hogy politikai előnyt szerezzen. Tudja, hogy nagyon mély, brutális gazdasági válság előtt áll az ország, és egy ilyen nagy visszaesés közben vagy után nagyon nehéz lesz visszaszereznie a népszerűségét. Ezt a lehetőséget nem vette észre az ellenzék.


„Ha ez a járványveszély viszonylag hamar, 3-6 hónapon belül véget érne, én azon sem lennék meglepve, hogy ha ezután a kormány már azon gondolkodna, hogy nem fogja tudni kihúzni a 2022-es választásokig a népszerűségének megtartásával, és mondjuk egy sikeres válságkezelés után előrehozott választások irányába vinné az országotKérdések hasonló témákban: FIDESZ, Orbán Viktor, politika, választás, korona, ellenzék

  márc. 26. 02:05  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3

Az emberek nagy többsége nem ezen gondolkodik.

Ha sikeres lesz a válságkezelés -függetlenül Török Gábor elmélkedésétől- 4/5-del fog nyerni a Fidesz. 2022-ig ennek csekély az esélye.A válasz 44%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/30Időpont márc. 26. 02:12 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ez egy elemző véleménye. lehet róla beszélni, vele egyetérteni vagy vitázni, de ettől még ez nem más mint egy vélemény.

A tény viszont az, hogy az ellenzék megint nem arról gondolkodott hogy mi lenne jó az országnak, az embereknek, hanem csak ellent akartak mondani a fidesznek. Igen, belesétáltak a csapdába, mint az elmúlt 10 év alatt már sokszor - viszont ezt nem a fidesz állította, hanem ők saját maguknak.

A csapda ugyanis csak azért alakulhatott ki mert ők elkezdték ezt a diktatúrázós szöveget. Ha az ellenzék úgy viselkedik ahogy a normálisabb ellenzék más országokban, akkor elmondja a fenntartásait de megszavazza a tegnapi napon a sürgősségi tárgyalást. Mindenképpen a fidesz meg fogja szavazni, ezen nem változtathattak. A saját hozzáállásukat viszont megmutathatták volna ha a sürgősségi tárgyalásra IGEN-t mondanak, majd ma a törvény szavazásakor meg NEM-et nyomnak.

A fidesznél ellenzékben pontosan ez okozta a sikert, hogy amikor baj volt vagy a kormányzat az embereknek akart valami juttatásról dönteni, akkor ezt csinálták. Elmondták a fenntartásaikat, tiltakoztak, de hagyték hogy megtörténjen, hiszen a kormány viseli érte a felelősséget.

Ez volt már 2002-ben a tanárok fizetésemelésénél, amikor Medgyessy azt hitte hogy az a nagy béremelés belefér a büdzsébe. A fidesz elmondta hogy nem fog, de hagyták hogy megszavazzák. A nyugdíjjasok 13. havi nyugdíjának bevezetésekor is tiltakoztak, elmondták hogy így nem jó, rendes nyugdíjemelés kellene stb. majd amikor a kormány ígéretet tett arra hogy nem fogja elvonni, akkor megszavazták. A devizaválság kezdetekor is megszavazták a válságkezelési javaslatokat.

A kormánynak, a fidesznek most minden pillanata azzal telik hogy megoldja a jelenlegi helyzetet. Egyszerűen nem érnek rá arra hogy körmönfont csapdákat állítsanak. Erről az ellenzékről azonban sejteni lehetett hogy saját magát fogja elgáncsolni - ismét - így is lett. Hogy ez hosszútávon segíti a 2022-es esélyeket, az igaz, de a törvényjavaslat most nem erről szólt. Nagyon egyszerűen elkerülhették volna az ellenzéki pártok ezt a helyzetet, de direkt belementek.

A fidesz meg olyan most mint a viccbeli cipész, akit felmérgesít az inasa, ezért hozzávágja a kaptafát. csak az inas elhajol és a kaptafa a mögötte álló anyóst üti le. A cipész nézi, majd ennyit mond: Így se rossz!A válasz 69%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 45%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/30Időpont márc. 26. 02:28 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Azt, hogy jelenleg 2020 van...

A válasz 68%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/30Időpont márc. 26. 02:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Alex Fly nevű felhasználó válasza:

A vélemény egy igen merész feltételezésen alapul: tudniillik hogy lesznek 2022-ben válaztások.

A válasz 54%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/30Időpont márc. 26. 06:06 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Molyember nevű felhasználó válasza:

Az ellenzék helyesen cselekedett, nem mondhattak igent a Fidesz időkorlát nélküli teljhatalmára. A 90 naposba belementek volna, de az Döbrögiéknek kevés volt. Egy ilyenért jobb helyeken elüldöznék a kormányt, de a magyarok egy része van olyan retardált, hogy még most is a Fidesznek tapsikoljon, pedig az ennél egyértelműbben már nem szarhatna az országra.

A válasz 57%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/30Időpont márc. 26. 06:17 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Az ingadozó fideszes ismerőseimtől azt hallottam az utóbbi napokban, hogy nagyon nem jön be nekik az ötlet, hogy Orbán korlátlan időre teljhatalmat kap, szóval a Fidesz pont, hogy eltántorítja őket.

A válasz 24%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 60%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/30Időpont márc. 26. 07:28 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
LazyJones nevű felhasználó válasza:

Molyembernek igaza van, itt mindegy volt, mit lép az ellenzék, be volt tárazva a f*ságyú előre. Pont az mutatja a fidesz betegességét, hogy ilyen helyzetben is azon erőlködik, hogy hogyan tudja a maga politikai hasznára fordítani a szituációt.

A válasz 41%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/30Időpont márc. 26. 07:30 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Addigra mind meg halunk! :-D


Én azt gondolom, hogy a fidesz csendbe hátra akar majd vonulni, mert nem lesz gazdaság amiből lophatnának.A válasz 18%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/30Időpont márc. 26. 07:40 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Persze, hogy a választásra készül, ez nem is kérdéses. Már 18-ban azt tette.

Viszont a helyzet az, hogy a kormány válságkezelése egy csőd.

Embereket nem az fogja érdekelni, hogy épp járvány volt, hanem az a többtízezer fő, akik már elvesztették az állásukat, és ennek lecsengéséig többszázezer lehet. Nem hoztak semmilyen intézkedést a munkahelyek védelme érdekében. Még egyszerűsítették is, hogy bárkit ki lehet rúgni a jelenlegi helyzetre hivatkozva.

Járvány kezeléséről nem is szólva. Még az elején kellett volna megfogni, de egy hete még az ezret se érte el a tesztek száma. Azt nem is említve, hogy pl egyházakra vagy propagandára többet költünk, mint a vírus megállítására. Azért nézzük már Dél-Koreában mivel és hogyan is védekeznek, itt meg kapnak az ápolók egy szimpla sebészi maszkot, ha épp kapnak.

Politikai csatározásokkal kapcsolatban pedig, ki is volt, aki lehurrogta az ellenzék iskolabezárási javaslatát, majd előadta azt hatalmas saját ötletként? Lehet itt vergődni (Takács), de az tény, hogy az ellenzék semmivel se gátolja a járvány megállítását, sőt...


És attól még nem lesz a helyzet kezelve, hogy korlátlan teljhatalmat vezetnek be. Valahogy az összes többi ország megvan nélküle, valamiért pont csak itt annyira létszükség.A válasz 23%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/30Időpont márc. 26. 08:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Szerintem mind az ellenzék mind a Fidesz meglehetősen hülyének nézi sajnos a szavazókat ha azt gondolják, hogy ebből politikai tőke lesz! Ebből megint idióta, soros és migránsszintű lózung lesz max a propagandához. Elszomorít, hogy az ellenzék is ekkora idiótáknak tekint minket.

A válasz 16%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/30Időpont márc. 26. 08:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
A 2022-es választás elmaradhat a vészhelyzet miatt?
2022-es választásokig mit neveznél sikeres válságkezelésnek a kormány részéről, amire azt mondanád, hogy jól "vizsgáztak"?
Ha esetleg Dobrev Klára kerülne hatalomra 2022-ben, akkor milyen intézkedéseket vezetne be?
Hogy lehet, hogy Orbán ingyen osztogat maszkokat a salgótarjáni romáknak előrehozott választás előtt, Pesten meg pénzért,20x-os árakon sem lehet már kapni?
Mikor lesz legközelebb miniszterelnök-jelölti vita Magyarországon?
Mi a véleményetek arról hogy a fidesz most krumpli helyett védőmaszkot osztogat a salgótarjáni polgármester választás előtt?

Kérdések a Politika rovatbólKérdések a Magyar politika rovatból
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!