Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Oltás után kell maszk?

Oltás után kell maszk?

Figyelt kérdés
Nyilván fertőzésveszély hiánya miatt nem kell, de mint tudjuk a jarvanypolitika nem a logikus döntésekről híres. Holnapra kaptam időpontot az oltásra, de nem oltom be magam ha nem jár semmiféle előnnyel.

márc. 31. 10:25
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:

(30 folyt.)

Ja igen, és elegánsan átsiklottál afölött, hogy influenza ellen könnyen és gyorsan be tudtuk/tudjuk oltatni magunkat minden évben.

ápr. 7. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 32/50 anonim ***** válasza:
0%

Elárulom neked hogy most sincs semmilyen összeomlás. Konkrétan kevesebb beteg van összezsúfolva kisebb helyre, a kórház többi része meg ott áll üresen. Egyébként meg honnan tudod hogy eddig nem volt? Kb 1600an vannak lélegeztető gépen, máskor szerinted nincs ennyi? Az viszont igaz hogy eddig nem vittek be mindenkit. Nálunk azért vitték be a szomszédot mert idős volt, lázas, felhívta a háziorvost az meg rögtön riasztotta a mentőt, vitték is kórházba, mondván coronagyanús. Eddig ilyet nem csináltak. Ami miatt valóban túl lehet terhelve az egészségügy az az hogy 5500 ember felmondott, ami az amúgy ramaty magyar egészségügynek nem jött jól.

Az oltás hogy jön ide? Vártok rá aztán ennyi. Ehhez mit kéne hozzáfűzni?

ápr. 7. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/50 anonim ***** válasza:

#32

Nem a kórházakban elérhető négyzetméterek számával van gond. A kérdésem továbbra is adott: mikor volt olyan influenzajárvány, hogy ne lett volna elég orvos és ápoló a betegek ellátására? Linkelnél forrást?

Az oltás nyilván úgy jön ide, hogy az ember attól kevésbé (vagy egyáltalán nem) fél, ami ellen védett. Jelenleg 4 hónapja várunk. Te hoztad fel, hogy más betegség is veszélyes. Ebben teljes mértékben igazad van. Csak más betegség ellen lehetséges védekezni. Így jön ide az oltás.

ápr. 7. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 34/50 anonim ***** válasza:
0%

#33

Mint azt írtam 5500 ember mondott fel. Meg azt is hogy nem ugyanaz a protokoll. Én elhiszem hogy most túlterhelés van, de azt nem tudom értelmezni hogy nincs elég ember. Ezt hogy kéne elképzelni? Szerinted annyi a beteg hogy el se látnak? Ha nincs elég dolgozó az max a felmondások miatt lehet, de nincs is annyi beteg mint általában, ugyanis ha nincs pozitív teszted vagy nem vagy életveszélyben akkor feléd se szagolnak. Évek óta lehet hallani az egészségügyisektől hogy nincsenek elegen. Egy-egy kórházban előfordul hogy egy fél emeletre jut 3 nővér mondjuk. Semmi újdonság nincs ebben, a covidosokat ugyanúgy ellátják mint eddig az influenzásokat(lévén sokuk az is). Egyébként azon is érdemes elgondolkodni hogy vajon miért írattak alá az egészségügyisekkel titoktartásit...

Én értem hogy miért hozod fel az oltást, de akkor átfogalmazom! Mi következik ebből? Oké hogy nem kaptatok, de akkor addig mindenki várjon?

ápr. 7. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 35/50 anonim ***** válasza:

#34

Már az 5500 ember távozása előtt is gondok voltak.

Tényleg nem tudsz forrást linkelni, hogy mikor és hol volt az előző évek influenzajárványai alatt ilyen helyzet? Oké, akkor elkönyveljük sima kitalációnak és magánvéleménynek. Sejtettem, hogy nincs semmiféle forrásod. :)

Igen, várni kellene a nyitással legalább addig, ameddig nem szerzett védettséget mindenki, aki szeretne. (Értsd: minden regisztrált megkapta a 2. oltását, és legalább 2 hét eltelt azóta.)

ápr. 8. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 36/50 anonim ***** válasza:
48%

#35

Hagyjatok már ezzel az állandó forrásmániával! Majd szerinted a kedvedérd évekre visszamenőleg vissza fogok keresni minden hírt az egészségügyről? Arra sincs bizonyíték ennyi erővel hogy most nincs elég személyzet, ugyanis be se lehet menni, addig ez meg csak szövegelés! Arra vársz most bizonyítékot, aminek az ellenkezőjére egyáltalán nincs.,,ilyen helyzet" Mert áruld már el milyen helyzet van? A belinkelt cikkben szépen le van írva hogy egy hónap alatt volt 5000 halott. Ha szerinted ez nem terheli túl ugyanúgy, mert neked arra is 28 szakértő által hitelesített kutatás kell hogy az ég kék, az a te bajod.

,,Már az 5500 ember távozása előtt is gondok voltak."

Jaj Istenem, te nem ebben az országban élsz? Az előtt is gondok voltak igen, meg még azelőtt is. Sőt évtizedek óta. Rohadt nagy humbug az hogy jajj azelőtt is baj volt! Ha akkor igaz lett volna hogy az összeomlás szélén táncol, akkor 5000 ember távozása után össze kellett volna omolnia az egésznek. Hát nem omlott össze, hiába harsogta ezt 0-24ben a telex. Érdekes módon Orbánék szerint minden rendben az egészségüggyel, ehhez képest folyamatosan riogatnak, az ellenzék szerint meg mindjárt összeomlik az egészségügy és valahogy mégsem... Ha akkora baj lenne, akkor már régen hullahegyeket kellene takarítani, ehhez képest szignifikánsan nem tér el a halálozás az előző éviektől.

,,Igen, várni kellene a nyitással legalább addig, ameddig nem szerzett védettséget mindenki, aki szeretne." Nem mások megélhetése meg az ország jövője árán kellene védekezni! Ha más hónapok óta nem keres egy fillért miattatok, akkor szolidaritásból igazán megtehetnétek, hogy ti nem mentek dolgozni mást meg hagytok élni. Ja hogy annyira nem fontos a védekezés, mindenki zárjon be mert ti féltek? A boltban nem rettegsz? Kíváncsi vagyok meddig tartana ez a cirkusz, ha a kieső jövedelmeket a veszélyeztetetteket fizezéséből/nyugdíjából pótolnák! Akkor is azt mondanád hogy maradjunk zárva?

ápr. 8. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 37/50 anonim ***** válasza:

#36

"Majd szerinted a kedvedérd évekre visszamenőleg vissza fogok keresni minden hírt az egészségügyről?"

Felőlem azt csinálsz amit szeretnél, de miért hiszed, hogy forrás nélkül bárki el fogja hinni, amit egy anonim fórumozó írogat? :D

Tegnap kitört a háború Venezuela és a Szíriuszi Galaktikus Birodalom között. Nem hiszed el? Ugyan miért nem hiszed el? Hiszen leírtam, hidd el.

Te álltál belém az egész "influenzába többen hanak meg minden évbe" dumával, de bizonyítani nm tudod. Nekem így is jó, de akkor ne várd már el, hogy majd elhiszem. :D


"Nem mások megélhetése meg az ország jövője árán kellene védekezni! Ha más hónapok óta nem keres egy fillért miattatok"

Szerintem is felháborító, hogy az érintett szektorok nem kapnak elegendő állami támogatást.

Ugyanígy, ha én kapnék a saját béremre elegendő állami támogatást (ismét: ami szerintem most is kellene hogy járjon az embereknek) akkor nagyon szívesen maradnék itthon és nem dolgoznék.


Nyilván a boltban is tartok a vírustól, ezért megyünk a lehető legkevesebbet boltba, akkor is igyekszünk csak átvételt kérni a netes rendeléshez.


Az én jövedelmem is "veszélyeztetve" van, az én munkahelyem is zárva van rendelet miatt. Bár egyelőre dolgozni kell ettől függetlenül, hosszú távon nem tesz jót. Igen, ennek fényében támogatom a védekezést, és remélem hogy nem is nyitunk ki, amíg nem kap védettséget az aki szeretne. Amint ez teljesül, támogatom a nyitást.

ápr. 8. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 38/50 anonim ***** válasza:
48%

#37

,,Te álltál belém az egész "influenzába többen hanak meg minden évbe" dumával, de bizonyítani nm tudod"

Megint szalmabábbal vitatkozol. Ki mondta hogy abban többen halnak meg? Azt mondtam hogy semmilyen összeomlás nincs az egészségügyben. Egyébként meg elmagyaráztam neked miért rohadt nagy átverés ez a számokkal való játék. Ha mindenkit influenza halottnak nyilvánítanék akinek visszamenőleg valamikor pozitív tesztje volt, akkor elhiheted hogy hasonló számok jönnének ki. Aki azt várja hogy influenza meg covid kapcsán összehasonlítható számok lesznek az csalódni fog. Almát hasonlítani körtéhez meg felesleges.

,,Tegnap kitört a háború Venezuela és a Szíriuszi Galaktikus Birodalom között. Nem hiszed el? Ugyan miért nem hiszed el?" Ez nagyon szellemes csakhogy perpillanat a média állítja hogy kitört a galaktikus háború, én meg azt állítom hogy nem, te meg azt hogy igen mert neked ezt mondták.

,,Szerintem is felháborító, hogy az érintett szektorok nem kapnak elegendő állami támogatást." Pont az a lényeg hogy nem lennénk vele előrébb. Igen, az emberek zsebében több pénz lenne, de az államadósság meg még magasabb. Szerinted miért nem osztogattak Orbánék?

ápr. 8. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 39/50 anonim ***** válasza:

"Ki mondta hogy abban többen halnak meg?"

Elnézést, akkor csak azzal a dumával, hogy "minden évbe ennyien vanak lélegeztetőn". A lényeg ugyanaz: te jöttél az influenzával. Azóta se adtál semmiféle megbízható infót arról amit írsz, úgyhogy mindegy is, ennyi erővel vitázhatnánk azon, hogy miért van 6millió kórházban ápolt ebolás az országban. (Hidd el, van annyi, hiszen most írtam le!)


"Ha mindenkit influenza halottnak nyilvánítanék akinek visszamenőleg valamikor pozitív tesztje volt"

Egyébként teszteltek egyáltalán valaha influenzára bárkit? Megkérdeztem minden ismerősöm, de senki nem hallott még ilyenről, általában tünetek alapján állították fel a diagnózist.


"Aki azt várja hogy influenza meg covid kapcsán összehasonlítható számok lesznek az csalódni fog. Almát hasonlítani körtéhez meg felesleges."

Pontosan, épp ezért nem értettem már az elején se, hogy miért lesz a veszélyeztetett családtagom kevésbé veszélyeztetett attól, hogy máskor meg influenza van... Azóta se értem, mi köze az influenzának a jelen állapothoz, nem én hoztam fel. :D


"Ez nagyon szellemes csakhogy perpillanat a média állítja hogy kitört a galaktikus háború, én meg azt állítom hogy nem, te meg azt hogy igen mert neked ezt mondták."

A média azt se állítja, hogy a covid előtt is ennyien lettek volna lélegeztetőgépen, szóval kvittek vagyunk: mindketten írtunk valamit, amit a kisujjunkból szedtünk ki és amit soha nem állított a média. :)


"az államadósság meg még magasabb"

Jaja, kész szerencse hogy semmire nem költenek és vigyáznak az állam kiadásaira. Még jó, hogy sportra és egyházakra se költenek. Ja, várj.... :)))

ápr. 8. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 40/50 anonim ***** válasza:

#39

Tök mindegy 1600 ember van lélegeztető gépen, ez nem oszt nem szoroz egy 10 milliós országban. Ha mutatsz nekem arról statisztikák hogy mikor mennyien vannak ott, akkor igazat adok neked, de addig is ez csak hisztéria. Honnan tudod hogy máskor nincs ennyi? Ja hogy nem ez folyik a csapból is? Mellesleg eddig nem is pakoltak boldog boldogtalant lélegezetőgépre, ez az eljárás a mindentudó WHO legújabb kitalálmánya.

,,Egyébként teszteltek egyáltalán valaha influenzára bárkit? Megkérdeztem minden ismerősöm, de senki nem hallott még ilyenről, általában tünetek alapján állították fel a diagnózist."

Dehát ezzel magadnak váloszolod meg a saját kérdésedet. Igen, azért nincs annyi influenza halott mint covid, mert nem tesztelnek senkit influenzáraxd

,,Azóta se értem, mi köze az influenzának a jelen állapothoz, nem én hoztam fel. :D"

Segítek: a covid sem olyan halálos mint ahogy elő van adva, csak úgy van kialakítva a hivatalos eljárasrend hogy minél magasabb számok jöjjenek ki, ergo emiatt kár aggódnotok még oltás nélkül is.

,,A média azt se állítja, hogy a covid előtt is ennyien lettek volna lélegeztetőgépen, szóval kvittek vagyunk"

???? Persze hogy ezt nem állítja, de azt se hogy kevesebben hanem tudtommal konkrétan nem állítanak semmit csak dobálóznak ezekkel az "óriási" számokkal mindenféle viszonyítási alap nélkül.

,,Jaja, kész szerencse hogy semmire nem költenek és vigyáznak az állam kiadásaira. Még jó, hogy sportra és egyházakra se költenek. Ja, várj.... :)))"

Nem akarom védeni Orbánékat de ezek még így is bagatell összegek ahhoz képest minthogyha több százezer ember bérét, meg több ezer vállalkozás átlagos bevételét kellene kifizetniük.

ápr. 8. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!