Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Utólag visszagondolva tényleg...

Utólag visszagondolva tényleg szükségesek volt a hosszú hónapokig tartó korlátozások a covid miatt?

Figyelt kérdés
Tönkretett vállalkozások, büntetésekkel anyagi csődbe kisemberek, és a többi. Szigorú korlátozások voltak, semmi szociális élet, kijárási tilalom de mégis a környezetemben mindenkin átment a covid, több ismerős, rokon meg is halt. Tényleg volt ennek így értelme? A szigorítások ellenére is élmezőnyben vagyunk a halálozásban. :/

2022. márc. 29. 12:46
A kérdező szavazást indított:
Igen, szükségesek voltak. Lehetett volna rosszabb is,
Nem, semmi gyakorlati hasznuk nem volt.
Csak részben.
53 szavazat
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
83%
A szigorítás nem azt akadályozta meg hogy ne legyél beteg, hanem azt hogy ne egyszerre legyen mindenki beteg, mert nem bírt volna az egészségügyi ellátórendszer hirtelen tízezerszámra jelentkező akut esetet kezelni.
2022. márc. 29. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
35%
Nem, hülyeség volt az egész. Fehhéroroszországban nem vezettek be semilyen korlátozást, mégsem halt ki a népesség fele, és lássunkmég csodát a rizikócsoport a 60 év felettiek sem haltak ki Fehéroroszoszágban.
2022. márc. 29. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
38%
1)Már a müncheni egyetem kutatócsoprtja is kimuatta, hogy Németországban a lezárások semilyen hatással nem voltaka kórházak leterheltségére.
2022. márc. 29. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
68%
Lölőék szempontjából nézve igen. Elvégre mégis hogyan lehetett volna máshogy felvásárolni annyi kivéreztetett vállalkozást?
2022. márc. 29. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
35%
1) Kórházzal szemben lakom. Nem terehelödtt semmi túl, hónapokig rihegtek-röhögtek a dolgozók az üresen tengö kórházban
2022. márc. 29. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
90%

Ez egy elég összetett kérdés, és a média sem segít tisztán látni, mivel mindenki mást ír.

Amikor beütött a járvány, rengeteg ember került kórházba, és ezt a terhelést nem bírta az egészségügy. Le kellett lassítani a megbetegedések ütemét, hogy mindenkit el tudjanak látni az orvosok, akinek szüksége volt rá. Igen, sajnos rengeteg vállalkozást, embert tett tönkre a bezártság, de szerintem van olyan emberélet, amit ennek köszönhetően tudtak megmenteni.

Látni kell, hogy három csoportba oszlottak az emberek: akik lázadtak a korlátozások ellen, akiket nem különösebben érdekelt a téma, és akik még komolyabb intézkedésekeet akartak. Ennek a három csoportnak nem lehet egyszerre a kedvére tenni.

Sok ember van, aki veszélyeztetett, aki félt a járványtól. Miattuk nem lehetett elengedni a járványt, mivel ha így történt múlva, még több áldozat lenne, amit számon lehet kérni a kormányon.

A halálozási statisztikákkal kapcsolatban csak annyi, hogy itt is különböző dolgot állítanak az újságok. Ráadásul (ezt tapasztalatból tudom) a statisztikába mindenki bekerült, akinél diagnosztizálták a koronát a halála előtt. Lehet, hogy szegény egy héten belült elhunyt volna, de a végén még elkapta a koronavírust is. Ha csak azok lennének az adatok között, akik tisztán a vírus miatt haltak meg, kevesebb lenne ez a szám.

Érdemes fenntartással kezelni minden ilyen jellegű adatot, illetve beleképzelni magunkat a jelenlegi kormány helyébe, hogy mit tennénk (figyelembe véve, hogy nemsokára választások).

Végül pedig azon agyalni, hogy "mi lett volna, ha", teljesen felesleges agyalni, ahogy azok a kijelentések is hülyeségek, hogy nem kellettek volna az intézkedések, mivel nem tudjuk, hogy akkor milyen veszteségek lennének.

2022. márc. 29. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
29%

Utólag visszagondolva....


Utólag visszagondolva mindenki marha okos tud lenni.

És ha nem lettek volna lezárások és tízszer ennyi halott lett volna?

Akkor kérdezhetnénk, nem lett volna-e értelme inkább szigorúbb korlátozásokat bevezetni, mert az anyagiak pótolhatók, de az elveszett emberéletek nem.

Egyébként az ellenzék egyik reklámjában pont az szerepel, hogy X ezer ember meghalt a koronavírusban, tehát az eü. milyen rossz, Orbán rosszul kezelte a járványt stb. stb.

Szóval az is csupán nézőpont kérdése, hogy enyhe vagy súlyos következményekkel járt-e a járvány Magyarországon. Az meg végképp csak találgatás, hogy mi lett volna, ha enyhébb vagy szigorúbb intézkedéseket vezettek volna be.

Nagy általánosságban én azt látom, hogy igazodtunk a körülöttünk levő országok intézkedéseihez, vagy azoknál kicsit enyhébbek voltak nálunk, ill. hamarabb oldották fel azokat.

Tehát abban biztos vagyok, hogy nagyon mást butaság lett volna csinálni. Apróbb dolgokon persze lehet vitatkozni, de alapvetően megfelelő mértékűek voltak a korlátozások.

2022. márc. 29. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
12%
Itt nem feltétlenül a korlátozásokkal volt baj, hanem annak lebonyolításáról és következményeiről.
2022. márc. 29. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
33%

Részben.

Sajnos az EU-ban sincs egységes protokoll arra, hogy kik a covid halottak. Így értelmét is veszti minden összehasonlítás. És hiába voltak lezárások, ha a tömegközlekedésben tömegnyomor volt, a gyerekek pedig iskolába jártak. Az este 6 óra körüli tömegnyomor a boltokban sem használt.


Akkor működött volna a dolog, ha a nem létfontosságú üzemeket leállítják, digitális oktatás mindenkinek, ugyanakkor vásárolni bármikor lehetett volna menni. Szétoszlott volna a tömeg az idő síkon.


Kijárási tilalom felesleges volt - szigorúbban kellett volna ellenőrizni a gyülekezési tilalom betartását, és nem az egyedül kocogó / saját házastársáért menő, valami miatt később hazafelé igyekvő embereket büntetni kemény összegekre. Bevallom, én 2x is elfutottam a rendőrök elől, pedig addig az ég világon semmi bajom sem volt a különböző szabályok betartásával és úgy alapból a rendőrséggel. De mikor már sokadik hónapja nem tudtam találkozni a 100 km-re élő barátnőmmel, már besokalltam.

2022. márc. 29. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 árokpart ***** válasza:
66%
Egyértelműen túlzóak voltak a korlátozások.
2022. márc. 29. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!