Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A tisza jelöltjeinek nagy...

A tisza jelöltjeinek nagy része a civil szférából jön, eddig nem politizált. Ez előny vagy hátrány?

Figyelt kérdés

Aki nem politizált az azzal támadja fidesz hogy amatőr, aki politizált az meg azzal hogy korábban melyik párt szineiben indult. Ha fideszes volt az is baj ha más pártban volt az is baj.

Szóval a fideszesek véleménye nem sokat számit ebben a kérdésben mert úgyis a saját kimagasló tudású milliárdos politikusaik fognak szavazni.

Én úgy gondolom hogy aki ma orvos, ügyvéd, vállalkozó és a saját bőrén érzi hogy hogyan szopatja a jelenlegi rendszer az tudja hogy hogyan lehetne egy élhetőbb országot csinálni.

2025. dec. 16. 15:22
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
A szakemberekkel szerintem nem lesz gond, ami nekem furcsa, hogy a hírességek közül is jelöltek lesznek többen. Ez az adott körzetben probléma lehet, ha egy szakember elől venné el a helyet. Pl Rost Andrea az éneklésen kívül ért valamihez?
2025. dec. 16. 15:25
 2/8 anonim ***** válasza:
27%
Ezzel az erővel Gáspár Evelin ért valamihez 1-es?
2025. dec. 16. 15:49
 3/8 anonim ***** válasza:
69%

Gáspár Evelinen én is meglepődtem, amikor szembejött a hírekben, de mint kiderült közgazdász végzettségű, két felsőfokú nyelvvizsgája és tapasztalata is van, hogy a médiacsapatban dolgozzon.

Valóban nehéz elvonatkoztatni Győzikétől, bár szerintem az is csak egy szerep, amivel megszedte magát.

2025. dec. 16. 15:53
 4/8 anonim ***** válasza:
41%

Kérdésre: inkább hátrány

Művészek mindig is töltöttek be politikusi szerepet: Darvas Iván pl.

2025. dec. 16. 16:00
 5/8 anonim ***** válasza:
16%
Bábok
2025. dec. 16. 16:04
 6/8 anonim ***** válasza:
63%
A tisza jelöltjeinek több, mint 80%-a vagy volt baloldali politikus, vagy baloldali politikus egykori segítője, asszisztense, munkatársa. Amiket Messiásh Péter mond, azokat könnyebb megcáfolni, mint elhinni. És még a fideszesekre mondják, hogy sötétek...
2025. dec. 16. 17:24
 7/8 anonim ***** válasza:
89%

"Én úgy gondolom hogy aki ma orvos, ügyvéd, vállalkozó és a saját bőrén érzi hogy hogyan szopatja a jelenlegi rendszer az tudja hogy hogyan lehetne egy élhetőbb országot csinálni."

Egy orvos mitől értene a parlamenti munkához? Ennyi erővel Pista bácsi Zsákfaluból is tudja hogy mi a rossz, őt is lehetne indítani.

Képviselőnek vagy politikusok kellenek, akik értenek a törvényalkotáshoz, vannak kapcsolataik, jártasak a parlamenti munkában, vagy olyan civilek, akik értenek a vezetéshez és a közigazgatáshoz, pl. ügyvédek, jogászok, vállalkozók, akik tudnak egy területet menedzselni, értelmezni tudnak egy törvényjavaslatot, és így tovább. Egy orvos, kereskedő vagy énekes nem tudom miben lenne jobb képviselő, mint bármelyik másik random ember.

Persze bárki megpróbálhatja, csak nem hiszem hogy ők a legjobb választás.

2025. dec. 16. 18:49
 8/8 A kérdező kommentje:

A lényeg az hogy ha nem fideszes akkor nem jó. Ha fideszes akkor lehet analfabéta is csak ne legyen szinvak. Majd befestjük neki a szavazógombot. Ha meg szinvak is szegényke akkor rajzolunk a gombra egy krumplit. Ha van feltétlen hűség a vezérhez akkor jó politikus.

2025. dec. 16. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Mennyire hátrány ez a Tiszának hogy megszavazták a botrányba keveredett tagokat, mint például Tarr Zoltánt?

Azért valljuk be a Zolika tényleg mondott olyat ami nagyon félre sikerült és hát eléggé bele lehet kötni a híres etyeki beszéd és erre betették beválasztották jelöltnek

Előny vagy hátrány hogy ennyire ismeretlen emberek a Tisza jelöltjei?

Nagyon kettős ez a dolgok vagy előny hogy nincs politikai múltjuk vagy hátrány hogy senki nem ismeri őket

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!