A tisza jelöltjeinek nagy része a civil szférából jön, eddig nem politizált. Ez előny vagy hátrány?
Aki nem politizált az azzal támadja fidesz hogy amatőr, aki politizált az meg azzal hogy korábban melyik párt szineiben indult. Ha fideszes volt az is baj ha más pártban volt az is baj.
Szóval a fideszesek véleménye nem sokat számit ebben a kérdésben mert úgyis a saját kimagasló tudású milliárdos politikusaik fognak szavazni.
Én úgy gondolom hogy aki ma orvos, ügyvéd, vállalkozó és a saját bőrén érzi hogy hogyan szopatja a jelenlegi rendszer az tudja hogy hogyan lehetne egy élhetőbb országot csinálni.

válasza:

válasza:

válasza:Gáspár Evelinen én is meglepődtem, amikor szembejött a hírekben, de mint kiderült közgazdász végzettségű, két felsőfokú nyelvvizsgája és tapasztalata is van, hogy a médiacsapatban dolgozzon.
Valóban nehéz elvonatkoztatni Győzikétől, bár szerintem az is csak egy szerep, amivel megszedte magát.

válasza:Kérdésre: inkább hátrány
Művészek mindig is töltöttek be politikusi szerepet: Darvas Iván pl.

válasza:

válasza:"Én úgy gondolom hogy aki ma orvos, ügyvéd, vállalkozó és a saját bőrén érzi hogy hogyan szopatja a jelenlegi rendszer az tudja hogy hogyan lehetne egy élhetőbb országot csinálni."
Egy orvos mitől értene a parlamenti munkához? Ennyi erővel Pista bácsi Zsákfaluból is tudja hogy mi a rossz, őt is lehetne indítani.
Képviselőnek vagy politikusok kellenek, akik értenek a törvényalkotáshoz, vannak kapcsolataik, jártasak a parlamenti munkában, vagy olyan civilek, akik értenek a vezetéshez és a közigazgatáshoz, pl. ügyvédek, jogászok, vállalkozók, akik tudnak egy területet menedzselni, értelmezni tudnak egy törvényjavaslatot, és így tovább. Egy orvos, kereskedő vagy énekes nem tudom miben lenne jobb képviselő, mint bármelyik másik random ember.
Persze bárki megpróbálhatja, csak nem hiszem hogy ők a legjobb választás.
A lényeg az hogy ha nem fideszes akkor nem jó. Ha fideszes akkor lehet analfabéta is csak ne legyen szinvak. Majd befestjük neki a szavazógombot. Ha meg szinvak is szegényke akkor rajzolunk a gombra egy krumplit. Ha van feltétlen hűség a vezérhez akkor jó politikus.
Kapcsolódó kérdések:
Azért valljuk be a Zolika tényleg mondott olyat ami nagyon félre sikerült és hát eléggé bele lehet kötni a híres etyeki beszéd és erre betették beválasztották jelöltnek
Nagyon kettős ez a dolgok vagy előny hogy nincs politikai múltjuk vagy hátrány hogy senki nem ismeri őket
Fenyegetés, munkahelyi retorzió, stb dolgokra gondolok
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!