Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen lehetőségei/jövője van...

Milyen lehetőségei/jövője van egy átlag fiatalnak Mo. -n, ha szülei semmilyen szinten nem tudják támogatni? (tovább lent)

Figyelt kérdés

Tehát, ha teszem azt gimnázium után szobát kell béreljen magának, hogy legyen hol laknia és mindenről teljesen magának kell gondoskodnia, nincs "majd anyunál eszem valamit" még hétvégén sem.


Akkor a jelen viszonyok mellett (szobaárak, élelmiszerárak, vegyi-cuccok, plusz nem árt ha néha tud magának venni egy új cipőt/nadrágot/kabátot mielőtt teljesen leszakad róla a régi), érettségivel ugyan, de szakma nélkül egyáltalán életben tud maradni?


Ki tudja majd fizetni a lakbért, a rezsit, marad ennivalóra?


És emellett maradhat bármi kapacitása fejlődni, szakmát szerezni, esetleg továbbtanulni?


Végül is egy szoba rezsivel mondjuk 25+15, tehát 40, az alatt nem igazán lehet találni. Akkor mondjuk, hogy azért 100 ezret megkeres, abból lejön a mondjuk, hogy csak 40 ezer, azaz marad 60 ezer. Mondjuk, hogy BKV-val jár természetesen, az mínusz 9800 Ft, akkor marad 52000 forintja.


Egy napra hány forint kell, hogy tudj reggelizni, ebédelni, vacsorázni?


Ja igen, hősünk nem "iszik", nem dohányzik, nem kávézik, nem jár sehova, hiszen ő nem is ember, csak egy droid aki ezeket az emberi dolgokat nem engedheti meg magának, amit amúgy mindenki más megengedhet, akit maga körül lát.


Ilyen esetben azért lenne némi kockázata a depreszió kialakulásának, nem? Az jó hatással lenne a munkájára, kapcsolataira, hiszen az emberek annyira megértőek és toleránsak azokkal szemben akik mindig rossz kedvűek és keserűek - vagy nem?


Persze azért mivel ez senkit nem érdekel, majd a munkahelyén elvárják, hogy baromira lelkes legyen, nem? Legalább annyira, mint az, aki esetleg még "anyunál lakik" (értsd: félig, vagy teljesen eltartják, esetleg főznek, mosnak rá), vagy támogatják a szülei és a munka mellett épp felsőfokú tanulmányokat folytat, hogy reményei szerint ne kelljen alkalmazottként leélnie az egész életét (mert "neki" vannak reményei, elképzelései, tervei, céljai - szemben hősünkkel, aki nem is ember, hanem egy droid ugye: ezekre az emberi badarságokra szintén semmi szüksége).


SZÓVAL egy ilyen szituban jól sejtem, hogy átlag feletti kitartás és átlag feletti képességek nélkül hősünk nehéz életre van ítélve ebben az országban, amit ha nem kísér még az elején semmilyen szerencse (pl. egy megfelelő társ), akkor várhatóan előbb-utóbb nagyon le fog csúszni lelkileg és anyagilag egyaránt?


Ez Magyarország, ha nem támogatnak semmilyen, de semmilyen szinten a szüleid?


2010. nov. 25. 16:07
 1/10 A kérdező kommentje:
Bocs, elírtam, nem 52000, hanem 50200 forint;)
2010. nov. 25. 16:09
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig a hosszú sztoridat, de a nélkül is tudok válaszolni: Semmilyen! Magyarországon tán a középkor óta soha nem volt ilyen alacsony a társadalmi mobilitás, soha nem volt ilyen mélyponton az esélyegyenlőség mint ma. Ilyen szempont jobb volt a Kádár-, de még a Horthy-korszak is
2010. nov. 25. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Ez egy kitalált történet, de biztos vagyok benne, hogy sokan vannak ilyen helyzetben. Csak elképzeltem és rájöttem, hogy nem haragudhatunk meg senkire ha nem köszön vissza, mert lehet, hogy szimplán bunkó, de az is lehet, hogy csak nem tudja megemészteni a gondjait.
2010. nov. 25. 16:19
 4/10 A kérdező kommentje:
De hát vannak mindenféle esélyegyenlőségi biztosaink, meg minisztereink, nem? Ők mivel foglalkoznak akkor?:) Ahogy leírtam, már eszembe is jutott... Nem azokkal foglalkoznak, akik dolgoznak és még úgy sem tudnak megélni, mert nincs lakásuk és albérletet fizetnek, gyerek vállalásról pedig így szó sem lehet, hanem azokkal, akik nem dolgoznak, nem is akarnak és még úgy is megtudnak élni, mert van alattuk egy önkormi + egyéb juttatások + 3-4-5 gyerek, értem már...:D
2010. nov. 25. 16:24
 5/10 A kérdező kommentje:
Na jó, nem vagyok előítéletes, induljunk ki abból, hogy mindenki akar dolgozni és a professzionális politikusaink is mindent megtesznek azért, hogy NEKÜNK...holnap...egy kicsit jobb legyen.
2010. nov. 25. 16:34
 6/10 anonim ***** válasza:
Semilyen. A fidesz eladta a gyárakat, a földeket, a lakásokat. Teljesen ki vagy szolgáltatava a zsidóknak.
2010. nov. 25. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

"Persze azért mivel ez senkit nem érdekel, majd a munkahelyén elvárják, hogy baromira lelkes legyen, nem?"


Magasról le kell fosni mit várnak el. Ha teljesíted az elvárásokat sem lesz több jövedelmed, sőt megbecsülésed sem. Én csak bejárok a munkahelyemre aludni. De legalább szeretnek.

2010. nov. 25. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Egyetemistaként átírnám kcisit.

Ha ennyire szegények, akkor valószínűleg bejut kollégiumba. Szociális és tanulmányi alapon is járnak pontok. A Koli kb 8-10000 egy hónapban. Tud pályázni az egyetemen szociális ösztöndíjra, igaz, megélni ebből nem fog. Ez kb 20000 havonta ha tényleg nagyon rászorul. Tanulmányi alapon egy jó tanuló tanuló olyan 10-15000-et szerez be. A bkv bérlet diákoknak pedig 3500, nem 9000.

Nálunk az egyetemen tele van az összes plakát diákmunka lehetőségekkel, de van hogy a tanárok, tanészékek is adnak munkát, amit nincs kedvük csinálni.

Szóval:

Hősünk 30000 forintot tud az egyetemről beszerezni (mind BME-s adat, egyetemenként változó). Ebből lejön a koli és a bérlet ára. marad neki kb 15000. Ez nem elég, de máris nem kell havi 100000-t összekaparnia diákmunkából.

2010. nov. 25. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

Mit értesz az alatt, hogy ha ennyire szegények, akkor valszeg bejut? Hol van az összefüggés? Ez egy olyan sztori, ahol mondjuk amint a kezében van az érettségi, a szülei közlik vele, hogy addig a pontig tudták őt finanszírozni. Hogyan vészelnéd át azt az időszakot míg eljutsz egy koleszba? Hja, és mi van akkor ha nincs mondjuk érettségije sem, mert a család szerette volna, ha "minél előbb dolgozni megy a gyerek" és mondjuk szakmunkásba íratták be? Akkor klasszisokkal rosszabb a helyzet, pedig ilyenek is vannak.


Arra akartam kilyukadni, hogy ha valakinek egy kicsit is nehezebbek az otthoni körülmények és mellé tegyük fel nem éppen a legrendesebb szülei vannak (nem olyanok mint pl. akik bár szegények, de jól nevelték), akkor előfordulhat, hogy levegőhöz sem jut ebben az országban.


Mert "pont az a plusz 30-40 ezer hiányzik", amit nem keres meg, ahhoz, hogy tudjon fejlődni, előre haladni. Vagy azért nem halad, mert nincs rá energiája heti 5x-6x 12 óra mellett. És tegyük fel nem csak ül a munkahelyén. Mert olyan könnyen kimondjuk, hogy 12 óra, de valójában abban sokszor rengeteg, hosszú órákon át tartó munka van, amitől az ember elfáradhat annyira, hogy semmi lelkiereje ne maradjon pl. tanulni.


A másik fontos, hogy hősünk tegyük fel átlagos. Nem az a fajta, akinek átlag feletti kitartása és átlag feletti képességei vannak. Ez azért fontos, mert csak akkor van esélyegyenlőség, ha az átlagnak is van esélye, nem csak az erős lelkű, kivált intelligens, turbó ambiciózus energizer-nyusziknak. Szerintem.

2010. nov. 26. 11:27
 10/10 anonim ***** válasza:

A. Kivándorlás

B. Öngyilkosság

2010. nov. 26. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!