Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sok magyar fiatal azért...

Sok magyar fiatal azért fordul a szélsőséges eszmékhez, mert identitás-krízisük van Magyarország 1990 óta létrejött helyzetével kapcsolatban az európai tengelyen?

Figyelt kérdés

Egy ukránnak, orosznak könnyű eldöntenie, hogy micsoda: kelet-európai.

Egy franciának, osztráknak úgyszintén: nyugat-európai.

Magyarország viszont egyik Európába se illik igazán bele.

Nem nevezhetjük magunkat kelet-európainak hiszen itt sokkal jobbak az életkörülmények és sokkal barátságosabbak az emberek, mint mondjuk Ukrajánban és Romániában, de nyugat-európainak se nevezhetjük magunkat, mert sokkal rosszabbak az életkörülmények és sokkal tahóbbak az emberek, mint Nyugaton.

A fiatalok nem tudják, hogy melyik világrendhez igazítsák magukat: Legyenek-e kisigényűek, régimódiasak és oroszosak, vagy pedig próbáljanak meg minnél igényesebben, toleránsabbak és civilizáltabban viselkedni.

2011. aug. 19. 22:04
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
92%
mi lenne ha simán magyarok lennénk? az már nem menő valakihez kell csapódni?
2011. aug. 19. 22:10
 2/25 anonim ***** válasza:
59%

Már nem azért mondom, de az én ismertségi körömben pont az ilyen nagyszájú, amerikai-beütésű ficsúrok szoktak vagánykodva, tahón, kötekedőn és pofátlanul viselkedni, míg az egyszerűen élő és "kisigényű, régimódias és oroszos (ez meg mi???)" emberek a tisztelettudóak, szerények és értelmesek.

Tehát az én szempontomból falsch a kérdésed és nem is értem igazából.

2011. aug. 19. 22:11
 3/25 anonim ***** válasza:
62%
Magyarország egyértelműen nyugati, az hogy nem úgy élünk, mint a nyugat betudható 60 év államszocializmusnak és 20 év eladósodásnak. aztán most, hogy lecseng majd a válság meglátjuk mit kezd az EUval a Fidesz. (Hiszen 89-02 kor még nem volt EU csatlakozás)
2011. aug. 19. 22:14
 4/25 anonim ***** válasza:
87%
tiborral most először értek egyet megyek is megmérem a lázam lehet hogy beteg vagyok:D
2011. aug. 19. 22:17
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Meg azért sem értem a dolgot, mert szerinted a "magyar fiatalok fordulnak a szélsőséges eszmék felé."

Elmondom neked, hogy az USA-ban, Nyugat-Európában, Közép-Európában és Kelet-Európában is pont ugyanannyi fiatal szélsőjobboldali és szélsőbaloldali, mint nálunk. Sőt...

Japánban bajor stílusú sörözőket nyitnak és Hitlerről nevezték el a láncolatot. Nagyon népszerűek ezek a sörözők. Akkor most a Japánokkal mi van?

6/25 anonim ***** válasza:
78%

Annyi a hülyeség a kérdésben, hogy muszáj visszakérdezzek egy-két dologra...

"Magyarország viszont egyik Európába se illik igazán bele. "

Te nem tudod eldönteni, mert nem figyeltél földrajzórán. Magyarország hivatalosan Kelet-Közép-Európában van. Most te erről vagy nem tudsz, vagy nem akarsz, vagy még nem hallottál arról, hogy Európa nem csak annyiból áll, hogy kelet, meg nyugat.

"Nem nevezhetjük magunkat kelet-európainak hiszen itt sokkal jobbak az életkörülmények"

Szerinted melyik Kelet-Európai országnál jobb az életszínvonal Magyarországon?

"A fiatalok nem tudják, hogy melyik világrendhez igazítsák magukat"

Nem létezik az a dolog, amit írsz. Egyrészt milyen világrend? Akármit is értesz ez alatt, miért függnek a földrajzi elhelyezkedéstől?

"Sok magyar fiatal azért fordul a szélsőséges eszmékhez"

Erre hadd válaszoljak: azért fordulnak a szélsőséges eszmékhez, mert demokratikus módon az ország problémáit már nem lehet megoldani.

7/25 anonim ***** válasza:
100%
Közép-Európáról hallottál már? Na Magyarország oda tartozik (nem csak földrajzilag, hanem kulturális szempontból is). Az amire gondolsz abból eredhet, hogy a rendszerváltozásig Magyarország inkább a Kelethez tartozott, most még nehéz az átállás főleg azon személyek miatt, akik a régi rendszerben szocializálódtak(nem sértés akar lenni), így a fiatalok egy új világrendben élnek, de az emberek többsége a régi szabályok szerint él, ezért alakulhat ki identitászavar. Egyébként meg már a Kelet sem annyira negatív, mint anno volt.
2011. aug. 19. 22:18
 8/25 anonim ***** válasza:
49%
*japánokkal
2011. aug. 19. 22:18
 9/25 A kérdező kommentje:

"Szerinted melyik Kelet-Európai országnál jobb az életszínvonal Magyarországon?"

Hogyha minden volt vasfüggöny-mögött országot kelet-európainak nézünk, akkor csak Csehországban és Németország volt NDK-s részén vannak jobb életkörülmények, mint nálunk.

2011. aug. 19. 22:19
 10/25 anonim ***** válasza:
30%

"hiszen itt sokkal jobbak az életkörülmények"

Ez már csak azért is röhejes, mert az öt Kelet-Európai országból háromban magasabb az életszínvonal, mint Magyarországon. De azért örülök, hogy szemrebbenés nélkül tudsz hülyeséget írni.

2011. aug. 19. 22:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Szerintem élhetetlen hely lett Magyarország. Hogy lehet itt megélni?

Én még ennyi adót életemben nem láttam mint itt van. Mindennek az ára emelkedik határ a csillagos ég. És barátom még emellé új adókat találnak ki... Milyen emberek lehetnek azok? Hol találni őket?? A másik amin kiakadok. Itt semmi nem stabil. Semmire nem lehet...

Milyen következményekkel járna, ha Magyarország csődöt jelentene?

Gondolom az államadósság visszafizetését azonnal megúsznánk, de lenne más következménye is? Lenne hátránya is vagy csak előnye?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!