Akik itthagyják Magyarországot és elmennek külföldre dolgozni, azok milyen esetben maradnának Magyarországon, vagy akik kimentek, azok milyen feltételekkel jönnének haza?

A hörcsögös példa rossz.
Az államnak igazából semmi köze nincs hogy a vállalat olyan terméket gyárt vagy szolgáltatást végez, ami piacképes, éppezért jövedelmező, vagy pedig nem.
Az állam a környezetet tudja alakítani, hogy megérje idejönni a vállalatnak és befektetni az országban.

"Még legalább 10 emigrációt népszerűsítő, Magyarországot szapuló témát kérünk, hátha az állandóan emigrációról sápítozók végre tényleg elszánják magukat a nagy útra és elindulnak, tisztább légkört hagyva maguk után :))))"
Nyugodj meg egy sem fogja. Ha akartak már kimentek volna nem itt sápítoznának.

"Az én béremet nem a kormány határozza meg, hanem a munkaadóm és köztem lévő szerződés..."
Ez mindenki más esetében is így van. Aki itt nem kér magasabb bért máshol sem fog.

"Basszus, én is szeretném ha ez olyan lenne mint a nyugat, de nem olyan"
Akkor takarodj nyugatra! Ne itt nyugatiaskodj!

"NA ebben érdekelt vagyok. Ok Mo.-hoz viszonyítva nem olyan rossz fizetések vannak, de a többszörösért ki nem menne ki?"
Például aki magyarnak született. Sem pénz sem ígéret nem tántorítaná el, és hazáját nem hagyná el. Mi még a haza védelmére esküdtünk fel, és nekem ha másfél milliárdot kínálnának havonta, akkor azt lőném tarkón aki kínálja.

"Például aki magyarnak született. Sem pénz sem ígéret nem tántorítaná el, és hazáját nem hagyná el. "
Még mindig nem lehet megélni hazafiságból. Dolgozni kell, hogy pénzt kapj. És csak pénzből tudsz megélni. Viszont itthon sokaknak nincs olyan fizetése amiből meg lehet élni.

"Informatikusi fizetésből itthon is lehet házat venni egy pillanat alatt"
Na most már biztos, hogy troll vagy!
Mindegy, csak Fidesz legyen, igaz?

"Az állam a környezetet tudja alakítani, hogy megérje idejönni a vállalatnak és befektetni az országban."
Is
Meg úgy is alakíthatná, hogy támogatja a K+F-et az itthoni vállakozásokat stb.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!