Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyi aranyat vitt ki az...

Pro Patria kérdése:

Mennyi aranyat vitt ki az országból Kossuth 1849-ben, illetve Szálasi, majd az oroszok 1944-ben? Ezek később visszakerültek az országba? Mennyi ma Magyarország aranykészlete?

Figyelt kérdés
2011. okt. 22. 18:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Az első részre: Jó sokat...

A másodikra: Semmi nem került vissza az országba.

A harmadikra: Jó sok, csak sajnos mínuszban...

2011. okt. 22. 20:02
 2/4 anonim ***** válasza:
91%

Mennyi aranyat vitt ki az országból Kossuth 1849-ben, illetve Szálasi, majd az oroszok 1944-ben? Ezek később visszakerültek az országba?... ki tudná pontosan megmondani???

Ami TÉNY: 1989-ben, a genkszterváltáskor, a Magyar Nemzeti Bank trezorjában még 65 tonna, aranytömb volt.

forrás: [link]

MNB 1990-ben úgy döntött, hogy az aranykészletét az 1989. évi 65 tonnás szintről 1990 májusa és 1991 februárja között 8 tonnára csökkentette. 1992 októberére érte el az aranykészlet a 3 tonnás szintet.

Az MNB vesztesége gyors iramban növekedett annak ellenére, hogy Surányi György MNB elnök 1990-ben és 1991-ben a magyar állam aranykészleteit 65 tonnáról 8 tonnára csökkentette. Surányi szerint az aranyeladáson több mint 100 milliárd forintot nyert az MNB, .....

Mennyi ma Magyarország (az MNB.) aranykészlete?

ez is TÉNY: Ø kg.

2011. okt. 22. 21:38
 3/4 anonim ***** válasza:
58%

"Mennyi ma Magyarország aranykészlete?"

5 tonna

2011. okt. 22. 23:10
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

tegnap 23:10!

...állításod megerősítése képen, esetleg egy használható hivatkozást (linket) kaphatnánk???

2011. okt. 23. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Szerintem élhetetlen hely lett Magyarország. Hogy lehet itt megélni?

Én még ennyi adót életemben nem láttam mint itt van. Mindennek az ára emelkedik határ a csillagos ég. És barátom még emellé új adókat találnak ki... Milyen emberek lehetnek azok? Hol találni őket?? A másik amin kiakadok. Itt semmi nem stabil. Semmire nem lehet...

Mikor kap már végre Magyarország igazságot?

Úgy mint Németország justce-for-hungary trianon himnusz és trianon leltár Tartsd magad nemzetem

Milyen következményekkel járna, ha Magyarország csődöt jelentene?

Gondolom az államadósság visszafizetését azonnal megúsznánk, de lenne más következménye is? Lenne hátránya is vagy csak előnye?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!