Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz által átszervezett...

A Fidesz által átszervezett Magyarországon ma mivel vagy elégedett és mivel nem?

Figyelt kérdés
2011. okt. 27. 17:54
 1/10 anonim ***** válasza:
82%

A fidesz alapvetően nem abba az irányba indúlt el, amifelé egy nemzeti kormánynak elkellett volna.

Nem azzal kedte, hogy miként javítsunk a duális gazdaságiszerkezetünk torzulásain.

Nem azzal kezdte hogy miként lehetne helyzetbehozni a magyar vállalkozókat, vállalatokat, hanem folytzatta az előző 21 év antimagyar barmolásait.


Ezek után mi miatt lehetnék elégedett?

Hogy hozott egy két "pongyola törvényt" aminek jelentős értelme nincs, de jól takaróhzhat vele.

Vagy hogy a felső 10e nek jelentőset kedvezett, a felső 10% meg elégedett vele?


Hogy még mindíg a magyarokról akarja a bőrt lehúzni hogy folytatthassa a nyugati nagytőkével az umbuldát,miközben a magyar gazdaság a végétjárja?

2011. okt. 27. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
63%

A FIDESZ-nek sürgősen távoznia kell. Új parlament, kormány és alkotmány kell. Ha ezek még itt lesznek 1-2 évig, teljesen tönkre fog menni minden. Muszáj takarodniuk.


Kb 15 éve próbálkoznak, ezzel a megszorításos módszerrel (Borkos csomag óta) és mindig csak az ellenkezőjét érték el vele a felvásárló erő gyengítését. A Fidesz is ezeket a csomagokat kritizálta és ugyanúgy folytatják ők is. Takarodniuk kell, mert rosszabbul járunk, mint Görögország.


Ma egy újságcikkben azt olvastam, hogy ez az őrólt barom azt találta ki Brüsszelben, hogy ha valaki Magyarországon munkát vállal annak minden januárban 1 havi fizetését be kell fizetnie, ha ott akar maradnia munkahelyén. Például ha te olyan helyen vagy, ahol havi 300-at keresel, akkor minden januárban fizess 300-at, különben nem dolgozhatsz ott tovább.

2011. okt. 27. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
68%

Jól indultak, pl. a családi adókedvezménnyel. Nekem eleinte tetszett az is, hogy visszaállamosították a magánnyugdíjrendszert, mivel látszott, hogy a bankok eltőzsdézték az emberek pénzét,és a veszteséget az embereknek kellett lenyelniük. Csak aztán az már nem tetszett, hogy lényegében kötelezővé tették, illetve a pénz nagy részét már el is költötték.

Viszont a nagy adócsökkentésektől nem indult be úgy a gazdaság, ahogy azt ők gondolták. Azóta úgy látom fejvesztve kapkodnak ide-oda, nincs egy normális ötletük, így mennek a jól megszokott úton: adóemelés, megszorítások. Amit persze véletlenül sem annak neveznek. A hibáikat nem ismerik be, pl. egy kulcsos SZJA. Hanem inkább a szegényeken akarják azt is leverni. Na, ez nem tetszik. A szakadék felé halad az ország.

Ígértek új munkahelyeket is, de nem jött össze. Ahhoz sokkal komolyabb kedvezmények kellenének a vállalkozóknak, de azt nem adnak, hanem inkább új adónemeket vezetnek be. Persze az általános gazdasági helyzet sem kedvez nekik.

Megpróbálták, nem sikerült, ismerjék be, hogy tévedtek, és adják át másnak a helyet, hátha nekik sikerül.

2011. okt. 28. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
17%

"mivel látszott, hogy a bankok eltőzsdézték az emberek pénzét,és a veszteséget az embereknek kellett lenyelniük"


megkérdezhetem miből látszott?

Abból hogy a magánnyugdíjpénztárak átlagosan 10% reálértékbeli nyereséget hoztak? Egyetlen kormány sem bánt soha ilyen jól a nyugdíjpénzekkel.

Vagy csak abból hogy a fidesz azt hazudta?

a mnyp-k 98%a nyereséget terlmelt, bár valóban nem mindenkinek érte meg átlépni hisz aki oda is fizet az az államtól kevesebbet kap.Ha valaki 5év mulva nyugdíjba megy akkor nem éri meg neki hogy párszázezres megtakarítással 25%al kevesebb nyugdíjat kapjon , viszont több mint 10év alatt milliós fölötti megtakarítást lehet összerakni aminél már megéri a 25%al kevesebb állami nyugdíj.

A mnypk nagyon szigorú felügyelet mellett nagyon nagy szakértelemmel tőzsdéztek a pénz nagyon kicsi hányadával, kevés kivételtől eltekintve nyereségesen.


Hogy a kérdésre áttérjek semmivel nem vagyok megelégedve és ezt nem sorolnám most fel. Illetve van 1 dolog, a csipsz adó, na az alapvetően előnyös lenne bár nem tökéletes a jelenlegi formája. Ha a ténylegesen egészségtelen dolgokon elég adó lenne akkor az egészséges cuccok olcsóbbak lennének és nem lehetne a pénzre fogni hogy szemetet eszünk. 10-20év alatt az egészségügyben jelentősen meglátszana a hatása, az emberi szervezet negyon nem az ipari hulladék fogyasztására lett kitalálva.

Még a hazai élelmiszer iparra is lehetne kedvező hatása ha nem kéne árban versenyezni az importált, rosszab minőségű áruval.én is tudom hogy nem mindig van párhuzam ,de higgyétek el sok esetben. a nagyüzemi körülmények között előállított dolgok általában olcsóbbak és silány minőségüek, még magyarországon megvan a lehetőség a normális növény termesztésre/állat tenyésztésre.

2011. nov. 1. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
82%
Jó, nem számoltam utána, de 13 éve fizettem a magánnyugdíjpénztárnak a járulékot, és kikaptam tavaly év végén az egyenleget, 400.000 Ft. Na, ez hány évre lesz elég nyugdíjra? Én nem ennyit fizettem be? Hol a különbség?
2011. nov. 1. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

Hm, érdekes hogy az ember a saját pénzügyeinek nem számol utánna. Rengeteg info van a neten, van ingyenes tanácsadás is. Én nem vagyok érintett a dologban csak tisztában vagyok vele nagy átlagban hogyan teljesítenek a pénztárak.Vannak kockázatosabb befektetések is ,de a lényeg hogy nem lehet azt mondani hogy a pénzt eltőzsdézték volna.


[link]

2011. nov. 1. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
72%

Semmivel.

Jogállam szétverése.Adók bevezetése.Magánynyugdíjpénztár lenyúlása.Trafikmutyi.Felsőoktatás szétverése.Áfa emelése.


Nekem nem éri meg az az 500Ft rizsacsökkentés.

2014. ápr. 3. 06:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 attilav ***** válasza:

"Illetve van 1 dolog, a csipsz adó, na az alapvetően előnyös lenne bár nem tökéletes a jelenlegi formája. Ha a ténylegesen egészségtelen dolgokon elég adó lenne akkor az egészséges cuccok olcsóbbak lennének és nem lehetne a pénzre fogni hogy szemetet eszünk. 10-20év alatt az egészségügyben jelentősen meglátszana a hatása, az emberi szervezet negyon nem az ipari hulladék fogyasztására lett kitalálva.

Még a hazai élelmiszer iparra is lehetne kedvező hatása ha nem kéne árban versenyezni az importált, rosszab minőségű áruval."


Ki lehetne tiltani a MC Donalds-t és a Burger Kinget, bár ez az EU keretei között nem igazán lehetséges vagy nagyon nehéz. De megfelelően szigorú törvényekkel, amelyek betartatására is szánnak elegendő élőerőt és pénzt rá lehetne arra kényszeríteni ezt a két multit hogy egészséges alapanyagokból készítsék a gyorskajákat. Ez nyilván azt eredményezné hogy először megdrágulnának, majd csak sokkal kevesebb éttermet tudnának fenntartani, ez már önmagában nagy eredmény -kevesebb elhízott ember- aztán idővel lehet hogy már egyetlen éttermet sem tudnának gazdaságosan fenntartani és önként kivonulnának az országból. Pár európai országban sikerült ezt elérni.

2016. márc. 19. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Baranya-megyében élek, évek óta semmi változás, itt vagyok 21 évesen és semmi lehetőségem egy olyan munkára ahol használhatnám az eszem és stabil állást biztosítanának, persze megy a tv-ben hogy milyen jól teljesít az ország, ezek után szerinted?
2016. ápr. 11. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
A közalkalmazotti fizetésemmel nem vagyok elégedett, lehetne több is. Főleg az ünnepnapokra, éjszakákra, vasárnapokra fizethetnének több pótlékot. A szüleim nyugdíjával sem vagyok elégedett, több, mint 40 év munka után nagyon kevés a nyugdíjuk.
2016. ápr. 11. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!