Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért jobb a Demokrácia, mint...

Miért jobb a Demokrácia, mint a Diktatúra?

Figyelt kérdés

Csak egy dolgot mondjatok, amitől egy Diktatúrában rosszabb élete van egy ÁTLAGEMBERNEK (nem egy hippitáborból szökött tüntetőnek, nem egy lázadozó, hőbörgő rockernek, nem egy libsinek), mint egy Demokráciában.Szerintem csak az olyan embereknek kedvez a demokrácia, akik úgy gondolják, hogy nem várható el tőlük, hogy a civilizáció törvényei szerint éljenek, ezért saját képükre akarják formálni a társadalmat, ahelyett, hogy ők alkalmazkodnának a társadalomhoz.


2011. dec. 30. 15:58
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
93%

Mivel éltem a Rákos-rendszerben,elég sok dolgot mondhatok:

A diktátorok formálják a saját képükre a társadalmat,és nem engedik,hogy az emberek a civilizáció törvényei szerint éljenek.

Azt kell tenned,amit a párt,vagy a diktátor akar. Ha nem teszed börtönbe kerülsz,vagy a megélhetésed lehetetlenül el.


Nem mondhatod el a véleményedet szabadon,még a tágabb családod előtt sem. Soha nem tudhatod,hogy körülötted ki a besúgó. Szolgai módon kell kiszolgálnod a hatalmat.

Nagyon téves elképzeléseid vannak a demokráciáról és a diktatúráról.

2011. dec. 30. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/27 anonim ***** válasza:
93%

Majd ha egyszer mennek hozzád rekvirálni akkor rájössz miért jobb, vagy például ha elvisznek mert nem tapsoltad elég hosszan az ország első emberét.


A társadalom nem egy örökérvényű valami, az ember hozta létre a társadalmat, ezért formálhatja is, ha nem így lenne akkor még a feudális társadalomból sem léptünk volna tovább

2011. dec. 30. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/27 anonim ***** válasza:
78%

Mondhatnék pár ezer dolgot, de most csak egyet említek.


Itt, most nem tehetnél fel ilyen és hasonló kérdéseket, és nem írhatnád le a véleményedet sem.


Vagy menj el átlagembernek Észak-Koreába, és rájössz:


www.youtube.com/watch?v=HMfy1kouQHU


Ugye, milyen édes és megható?

2011. dec. 30. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/27 anonim ***** válasza:
31%

jelenleg is ugyanez folyik szóval nemértem az értetlenkedést. manapság is ugyanúgy hinned kell a liberális dogmákban isteníteni a gazdasági modelleket a vezetőket(orbán-kultusz stb.) ha nem teszed egyből megkapod a bélyegeket.

jelenleg édesmindegy lenne hogy 1 őrült irányítaná az országot vagy 366 csak legyen jólét, biztonság és becsülete a munkának. a demokráciát nemlehet megenni nem fizeti ki a számláidat nem ad semmit inkább elvesz, ezért érzik úgy az emberek egy esetleges diktatúra sem hozna lényeges változást.

2011. dec. 30. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/27 anonim ***** válasza:
92%
az átlagembertől pedig a diktatúrákban sem követeltek feltétlen prioritást a hatalomtól, legitimizálni kellett néha eljárni a központi ünnepségekre és dolgozni.akkor a munka értéknek számított, nemúgy mint ma. mellesleg a diktatúra nemfeltétlenül kell hogy legyen proletárdiktatúra(hozzátenném nemisvolt még sohasem) lehet egészen más is gondoljunk a náci németországi vagy a fasiszta olaszországi modellekre.
2011. dec. 30. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/27 anonim ***** válasza:
94%

"manapság is ugyanúgy hinned kell a liberális dogmákban isteníteni a gazdasági modelleket a vezetőket(orbán-kultusz stb.) ha nem teszed egyből megkapod a bélyegeket."


Lehet vannak bizonyos emberek akik lenéznek amiatt hogy nem vagy az az igazi liberális, de ettől még nem fog elvinni a titkosrendőrség. A jogállamiságot pedig vígan építgeti le Viki. Egy demokráciában és egy diktatúrában nem egyforma egy ember kultusza.

2011. dec. 30. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/27 anonim ***** válasza:
79%

nagyonis iagazd van :)

azért ha lenne munka jólét és biztonság(érdekes a demokrácia valamiért ezeket nem tudja garantálni csak bizonyos szinten tartani,állami erőtől függően) akkor már elehetne miért dícsérni a "Vezetőt" mert elérte hogy van munka és jólet nomeg (köz)biztonság

2011. dec. 30. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/27 anonim ***** válasza:
63%

"liberális dogmákban isteníteni a gazdasági modelleket a vezetőket(orbán-kultusz stb.) ha nem teszed egyből megkapod a bélyegeket. "


Miért kell isteníteni? Mi történik veled, ha a munkahelyeden szidod a liberalizmust, vagy Orbánt? Az égvilágon semmi. Az ötvenes években elég volt egy rossz vicc Rákosiról nyilvános helyen, hamarosan vittek az ávósok, és jól megvertek (jobb esetben).


Az az érzésem, hogy itt egyeseknek lövésük nincsen arról, milyenek a diktatúrák, és jó dolgukban (és persze a demokrácia sem tökéletes) vágyódnak bele egy jóval nagyobb sz..kupacba :)

2011. dec. 30. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/27 anonim ***** válasza:
84%

"az átlagembertől pedig a diktatúrákban sem követeltek feltétlen prioritást a hatalomtól, legitimizálni kellett néha eljárni a központi ünnepségekre és dolgozni.akkor a munka értéknek számított, nemúgy mint ma. mellesleg a diktatúra nemfeltétlenül kell hogy legyen proletárdiktatúra(hozzátenném nemisvolt még sohasem) lehet egészen más is gondoljunk a náci németországi vagy a fasiszta olaszországi modellekre."


Tényleg csak ennyit kellett, nem lehetett ellenzéki politikát folytatni, nem volt magántulajdon stb. A Kádár-rendszer már megenyhül te az is diktatúra volt semmi több.


Gondoljunk ezekre a modellekre bátran, csak arra ne felejts el gondolni, hogy mi lett ezeknek a vége. Hány millió embernek kellett meghalnia Németországban mert a hatalmi elit és Hitler nem találta őket tisztának, vagy a Szovjetunióban pusztán azért mert értelmiségi volt valaki.


A diktatúrák felszíne első ránézésre lehet pozitív, de nem ebből kell kiindulni. Ha Hitlerre gondolunk nem hiszem, hogy az általa építtetett autópályák jutnak eszünkbe.

2011. dec. 30. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/27 anonim ***** válasza:
64%

azért a pénzügyi oligarchák keze is hosszúra nyúlik, az ún. demokráciában is léteznek koncepciós perek ugyanúgy elvesztheted az állásod persze nézeteidtől függetlenül is.

senki sem állította hogy a diktatúra bármennyivel is jobb mint a demokrácia(viszont ez nem az sajnos) lehetséges ezvolt lekommunikálható.

ha az ún. demokrácia garantálni tudná az alapvető emberi jogokat, a jólétet, a biztonságot a munka becsületének helyreállítását eszébe sem jutna senkinek ilyen hippotézisek felállítása hogy a demokráciát egy lapon említse a diktatúrával, de sajnos a cselekmények erre adnak okot.

2011. dec. 30. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!