A magyar egyetemeken miért tanítanak olyan sok felesleges dolgot?
Úgy hozta a sors, hogy Ausztriában vállaltam munkát.
Magyarországon, pályakezdőként kerestem netto 130 ezer forintot,mondogattam magamban "édes anyátok fog ennyiért dolgozni".
Diplomám nem volt, de volt helyette felsőfokú végzettségem, ami azért annyira nem rossz.
Aztán, elkezdtem magánnyelvtanárhoz járni,németből nyelvvizsgáztam.
Ausztriában, elég hamar fel is vettek egy jó helyre.Magyarországon hónapokig keresgéltem, Ausztriában meg 3 hét alatt összejött.
A bécsi egyetemre is sikerült bejutnom levelező képzésre.
Amikor érettségiztem, nem éreztem magam jónak egy egyetemhez, így nem jelentkeztem, helyette csináltam egy felsőfokút.
Bécsben viszont, a kollégák tanácsára, jelentkeztem.
Minden olyan ésszerű, nem bonyolítanak túl mindent.
Gazdasági szakra járok.
Magyarországon a gyenge matekom miatt nem mertem nekiállni.De itt, valahogy egyszerűbb.
Egy közgazdásznak/gazdasági szakembernek az összefüggéseket kell látnia,megértenie és nem deriválni.
"Egy közgazdásznak/gazdasági szakembernek az összefüggéseket kell látnia,megértenie és nem deriválni."
Elég merész ezt úgy kijelenteni, hogy egy hónapot nem töltöttél rendes felsőoktatásban. Azért valljuk be, a felsőfokú végzettség nincs egy rangban egy egyetemi diplomával...
Attól, hogy te leragadtál a deriválás szintjén, nem jelenti azt, hogy erre megy rá az oktatás... Majd egyszer eljutsz egyszer az államvizsgáig, olvasd újra ezt a kérdést.
hát van egy rossz hírem, a gazdász képzés első féléve határértékekkel és deriválással folyik, a második pedig integrálással és lineáris algebrával
jó mulatást hozzá
amúgy igazad van, a munkaerőpiacnak van egy széles rétege akiket csak exceles feladatokra tudnak csak használni, ismerve a képességiek határát, de a juinor adatelemző nem közgazdász pozíció, hanem szellemi sormunka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!