Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi történik a magyar baloldall...

Mi történik a magyar baloldallal a következő sikertelen országgyűlési választások után?

Figyelt kérdés
Ahogy hallani a médiából, most az a jelszó, hogy mindenhol összefogni minden párttal és körzetenként kizárólag egyetlen egy jelöltet indítani. Továbbra sincs szó arról, hogy milyen politikai programot akarnak mindenképpen végigvinni, hogyan csinálnák az emberek fizetésének emelését, stb. Mély meggyőződésem, hogy a következő választás pont emiatt lesz sikertelen, mert megint az látszik mint ami eddig is a bal oldalról: Csak kapaszkodni a hatalomba, azt szajkózzák, hogy most már ők akarnak kormányozni, Orbánnak mennie kell. De hogy miért kell mennie ami miatt ők sokkal jobbak lennének mint az Orbán az soha senki szájából nem hangzik el. Vannak általánosságok, hogy bezzeg majd így meg úgy lesz, de konkrétumok ami miatt a megtört bizalom helyreállhatna a baloldal iránt az továbbra sincs. Vajon ha a nyolcadik év után is sikertelenül fakít a magyar baloldali elit, lesz e bennük annyi gerinc, hogy végre feloszlassák az egész baloldali bohózatot és mindenkit hazazavarjanak a megélhetési politizálásból? Azért, hogy a helyükre sokkal rátermettebb, kevésbé a megélhetésért politizáló, kiégett, hiteltelen, megújulásra végképp nem képes, az emberek számára már semmit nem jelentő emberek helyét átadhassák az egyetemekről most kikerülő, szárnyaikat bontogató, az öregek rossz szokásai és rossz útmutatásai által még nem megfertőzött bal oldali eszmeiséget újra létrehozzák? Vagy ez már veszett fejsze ebben az országban, mert halálukig mindenki a helyén akar maradni a baloldalon akkor is, ha a legkisebb faluban is tudják a balos szavazók, hogy ezekre nem szavaznak mert semmivel se lennének jobbak mint most Orbán és kormánya? Mert azért az is sokat nyom a latba, hogy az összes balos kis faluban is van közmunka, a szocialisták alatt meg nem volt és ez városból nézve nem sokat ér de kis falvakban ez az egyetlen megélhetési forrás és bizony ezt nagyon pozitívnak értékelik az emberek akár Orbán akár nem Orbán kormány érdeme. Én ex balos vagyok, ezekre én se szavaznék, inkább minden menjen úgy mint most csak azért, hogy ne romboljanak le mindent megint a szocialisták csak azért mert ők újra gyúrják a levest hogy sajátjaikat ültethessenek mindenhova. Program nélkül, az én saját felemelkedésem konkrét javaslata nélkül, én biztosan nem kockáztatok hogy ránk szabadítsanak még egyszer egy olyan félhülyét aki miatt az egész bal oldalt lehúzták a wc-n lényegében. És ma megint azzal akarnak összeállni. Hát..! Vélemények?

#kormány #Gyurcsány Ferenc #MSZP #sikertelenség #Ferenc #szocialista #kormányváltás #konkrétum nélküli beszéd #kiöregedett politikusok #megélhetési politizálás
2016. júl. 3. 09:45
 1/10 EagleHUN ***** válasza:
33%

A baloldal olyan szinten lejáratta már magát és hiteltelenné vált hogy még "összefogva" és egy jelöltet állítva sincs semmi esélyük!

Meg aztán legutóbb is "összefogtak" aztán mi lett belőle, a választások után rögtön egymásnak ugrottak egymást vádolták a kudarccal...

A hosszú ideje fenn álló pénzhiány (jó ideje nem tudnak lopni) miatt már kampányra sem fogja futni, ha 2018-még egy kicsit igen akkor 2022-ben már nem marad semmi.

Oda juttatták önmagukat ahová valók!

A süllyesztőbe...

Minden esztelen következetlen hazug politikát folytató párt ide jut ha ezt hosszú távon csinálja.

Párszor át lehet verni az embereket, de nem a végtelenségig! Előbb utóbb elfogy a "levegő" az ilyen pártok körül.

A Fityesz körül is ez történik, ha nem 18-ra, akkor 22-re ez a pökhendi arrogáns agresszív ország kirabló, haver fölhúzó, politika vissza fog ütni!

2016. júl. 3. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
78%

Majd próbálkoznak tovább.

Az MSZP-DK, régi arcok biztosan nem fognak önként félreállni, kivonulni a politikából. A megújulás majd egyszer természetes módon lezajlik, ahogy az ős mszp-sek kiöregednek és jönnek fiatalok, akik hitelesebben képviselhetik a baloldalt, a választók érdekképviseletét.

2016. júl. 3. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
47%
Nagyon át tudom érezni a kérdező lelkiállapotát, ez a kérdés akár az enyém is lehetne. Az első válaszoló is a szívemből szólt. Az egyetlen, de döntő eltérés közöttünk az, hogy én Orbánt diktátornak látom, és nem akarok diktatúrában élni. A teljes baloldal mehetne a súllyesztőbe, ezerszer lejáratták magukat, ezerszer kiderült, milyen sz_a_r társaság. Mindenhez tehetségtelenek (még a lopáshoz is). Gerincük sincs az eltakarodáshoz, ezek tényleg életük végéig meghatározó figurák akarnak lenni mindenki kárára. Semmi felelősségérzet nem szorult beléjük az ország iránt. Mégis a még ki sem alakított összefogásukra fogok szavazni, ha keserű szívvel is, undorodva tőlük, és dühösen; hogy miért?: mert nincs közöttük diktátor-típus (és még ahhoz is hülyék, hogy diktatúrát csináljanak). Nem akarom azt a rendszert, amiben akár alkotmány mondja meg, hogy miben kell hinnie minden igaz magyarnak, ahol Orbán szájíze szerint megy a közmédia, ahol Orbán személyesen mondja meg, ki lesz köztársasági elnök, a legfőbb ügyész... -és úgy általában minden fontos pozíciót betöltő személy. Ahol csak az boldogulhat, aki lefekszik kutyába a Fidesznek. Nem akarok diktatúrában élni. Ezért szavazok majd a legtehetségtelenebb, legbénább, legostobább, legnevetségesebb társaságra, vagyis az új baloldali összefogásra.
2016. júl. 3. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
3%
Ezt az országot már 1988-ban lehúzták a WC-n. Ezek után nyugodtan szavazhatsz Te a centrumra, a baloldalra, a jobboldalra, - Thürmerre, vagy Budaházy Gyurkára, Tyirityán Zsoltira, vagy Köves Slomóra: ez akkor is csak egy banánköztársaság marad.
2016. júl. 3. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Kérdező! Ha a baloldalt ilyen kiválóan ismered, akkor szerinted ki a jobboldal? Orbán? Vona? Semjén? Vagy más? Mert ezek is baromira nem egyformák.


Észre kéne venni,

1. Olyan, hogy baloldal, nincs. Egyszerűen idejét múlta, ugyanazokat a célokat nem lehet kitűzni, amit 50-100 évvel ezelőtt. MA mást kell kitűzni. Erről később.

2. Amit itt baloldalnak neveznek, az sose volt egységes. Ahogy a jobboldal se az. Emiatt számon kérni ilyesmit, az nemcsak a politikát, de az emberi motiváció működését se érti.

3. Az összefogás igenis fontos, csak nem úgy, ahogy itt mondják. Próbáljon meg valaki összefogás nélkül eredményt elérni. A Fidesz is így éri el, csak nekik az összefogás mást jelent. Parancsuralmat, kegyosztást.


Amit itt (és másutt, a médiában is) baloldalnak neveznek, először is definiálni kéne önmagát. Bárki bármit is gondoljon az összefogásról, amíg valaki nem tudja miért, addig az kivitelezhetetlen. Negatív cél érdekében (váltsuk le) nem lehet. Leváltjuk. És? Jön egy másfajta anarchia? Amit még meg se mondtak milyen? Az Orbánét ismerik az emberek. Az újabbat nem. Lehetne persze a hiteltelenségről is beszélni, de az majd egy következő dolog.

Mit akar a baloldal a leváltáson kívül? Hatalmat! Úgy bizony, anélkül nem lehet kormányozni. És ha van neki, mit fog csinálni? Nemcsak azért nem mondja, mert nem tudja. Ezért is, mert mind mást gondol róla, mint itt is. Úgy nem megy. De ezen túl - ahogy minden másban - ha megneveznék, a Fidesz nyomban ízekre szedi, lejáratja, kiforgatja. Ez a legnagyobb fegyvere és remekül működik. Mert a tömeg beszopja.


Elsőnek a tömeget kellene meggyőzni arról, hogy valóban jobb lesz neki. Ha ez sikerülne, a tömeg - hitből - rájuk szavazna. De mivel győzhető meg a tömeg? Elvi gondolatokkal, fontos célok megjelölésével nem győzhető meg, mert meg se érti, nem is kíváncsi rá, hülyeségnek fogja fel. Ezer példa van rá. Itt csak elvétve láttam értelmes, messze szóló, valódi gazdasági megoldásra igent mondani. Úgy 2%-ban. Ez meg se látszik. Mondjanak akkor fizetésemelést, olcsóbb árukat, lakást, mit tudom én? Az egyik fele hazugságnak véli, a máik fele meg tudja, hogy az. A semmiből nem lehet megfinanszírozni semmit, hogy dolgozni kell, ehhez ők megteremtik a lehetőségeket, és akkor lesz mani, azt se hisze el senki. Pedig ez már legalább fél igazság.


Tudomásul kell venni, a megosztás működik, a bizalom nulla, a félelem nagy. A tanácstalanság még nagyobb. Azt mondjátok, "ezek" lejáratták magukat. Oké, igaz. De szálljatok magatokba: ha jönne egy ismeretlen, aki olyant mond, amit meg lehet csinálni, hány százalék hiszi el? Hány százalék tenné, amit mond? Majd ha abban egységes lesz a vélemény, hogy sok, akkor lesz eredmény is. Addig pedig nem! Mert ilyen a politika alaptörvénye. És ezt se Orbán, Se Hitler, se Sztálin, se más nem tudja megváltoztatni. Csak helyesen (vagy hibásan) alkalmazni.


Igen, kell egy értelmes társaság. De mit se ér értelmes társadalom nélkül, amely hisz neki és megválasztja. Ezt az utóbbit hogy képzelitek? Mert ezt a nehezebb.

2016. júl. 3. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
87%

# 5: én is a tömeg része vagyok, és emlékszem még az MSZP idejére, ismerem azt is, ahogy sokan mások is. Ők is sz*ro*k voltak, de legalább nem volt diktátorunk.


Én ilyen egyszerű ember vagyok; beérem azzal, hogy "csak az Orbán ne". Az én szavazatomat ezzel meg lehet kapni. Az se lenne talán cinizmus, ha azt mondanám, egy új, ismeretlen pártra is inkább szavaznék, mint Orbánra. Az esélyeket jónak látnám arra, hogy jobb lesz velük.

2016. júl. 3. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Ha rajtam múlna, ex liberális gondolkodásún, biztos betiltanám ezt a kispártosdit, mert semmi de semmi értelmét nem látom, hogy a választókat ezer cafatra szavaztatják ott ülnek a parlamentben abszolút semmi de semmi értelemmel. Nézzétek meg: Van e egyetlen olyan párt is aki észrevenné hogy se hatalma se beleszólása nincs, és inkább felállna, tisztességes ember módjára és saját korlátait felismerve végre hagyná hogy csak két nagy lehessen? Schiffer András az egyetlen olyan ember ma az országban aki felismerte ezt és minden tiszteletem az övé, amiért belátta, hogy ezeknek a kis pártoknak semmi értelme. Ha rajtam múlva, tuti, hogy módosítanám a választási törvényt mégpedig úgy, hogy aki 20%-ot (!) nem éri el az ne üljön ott 4 évig fix fizetésért úgy, hogy mindenki tudja aki nem hülye ebben az országban, hogy érdemi munkát NEM fog tudni végezni az ország érdekében csak szopogatja a nagy közös tőgyet ő is a saját jóléte érdekében.
2016. júl. 3. 13:01
 8/10 A kérdező kommentje:
Jah és még egy gondolat a diktátori Orbán hozzászólásokra: Én nem tartom Orbánt diktátornak. Igenis egy határozott politikus határozott elképzeléssel. Álomvilágban él aki azt hiszi, Mátyás Király visszatér és eljön a rend és az igazság világa. Ha pedig azt nézzük: Első ízben fordul elő, hogy odafigyelnek Európában arra, hogy mit mond egy magyar kormányfő. Most az nem érdekel, hogy pozitív vagy negatív a kritika, míg nem Orbán volt a miniszterelnök, addig olyan jelentéktelennek számított a magyar politika külföldről, hogy szó szerint senkit nem érdekelt, hogy itt ki mit mond. Pláne, hogy kritikát megfogalmazni a nagy Európai vezetőkkel szemben? Soha... Tehát lehet bárkinek véleménye Orbán Viktorról, de azt ha tetszik ha nem el kell ismerni, hogy ezerszer komolyabban vehető politikus nemzetközi szinten is, mint bármelyik baloldali ex vagy jelölt miniszterelnök. Most, hogy kinek a szája íze szerint tetszik vagy nem tetszik amit mond, az más kérdés. De, hogy odafigyelnek rá, ha beszél, azt szerintem nem lehetne elvitatni tőle. Ha a baloldal csak fele ennyire erős, a pártot és a népet megszólítani képes elnököt tudna kiállítani már kint lennének a vízből. De erre képtelenek, lássuk be! A hitelességet Orbán Viktor akkor sem veszti el, ha a híradók éjjel nappal a körülötte lévő vélt kétes ügyekről harsognak. Mert tud szólni az emberekhez. A bal oldaliak meg csak ordítani tudnak kapaszkodva a mikrofonállványokba. Meg harsogni, hogy a kormánynak mennie kell. És azt mikor mondják őszinte belátással, hogy ennek a tehetetlen, sikereket sőt saját koncepciót elkészíteni is képtelen baloldali kivénhedt elitnek is mennie kell? Jah, hogy ők nem. Kár! Ha csak ezért szavaztok Orbán ellen mert Orbánt diktátornak tartjátok, akkor szerintem mindenki megnyugodhat, mert ettől sokkal sz@_rabb volt a helyzet amiért leváltották az előző kormányzó oldalt. Egy szabad országban a szabad emberek szabad akaratukból azt csinálják amit szabad. Ennyit a demokráciáról, ami soha sehol nem volt tökéletes. Lásd Brexit szavazás: Ha Gyurcsány megbuktatásakor a rá szavazó emberek utcára vonultak volna összefogással, akkor is újra szavaztak volna az emberek, hogy neki mennie kell? Pedig a média több tízezrekről harsogott volna, hogy több tízezren akarnak új választást. De attól még mindenki tudja legbelül, hogy ahogy a brexitnek is oka a bevándorláspolitika és ebben igaza van Orbánéknak, úgy a hazai baloldal is sokat veszít azzal, hogy legalább a száját fogná be és ne mondaná az ellenkezőjét annak amit már mindenki tud európában, hogy vannak saját nyomorultjaink, akiken segíteni akar, és hamarabb sorba álltunk a nyugatnál hogy nekünk jobb legyen. Ehhez képest jönnek hottentottaiak akik követelik ezt. Mi meg megint mögöttük vagyunk? Hát nem! Ha a bal oldal a migránsokat választja az csak azért lehet mert nincs olyan hülye már ebben az országban aki rájuk szavazna, amiért még ebben is szembe mennek a magyar nyomorultak helyzetével és nem mellettük állnak ki.
2016. júl. 3. 13:12
 9/10 anonim ***** válasza:
Itt akkora barmok vannak, hogy az elképesztő (az "ex-baloldali", meg "liberális" a kérdezővel az élen) ...és akkor még kérdezik, hogy miért is tart itt az ország...
2016. júl. 3. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Ez egy szuper intelligens válasz és hozzászólás volt, konstruktív, téma kezdeményező és a kommunikációs széleskörűségről jól árulkodó.
2016. júl. 3. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!