Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A jobboldaliak miért túlozzák...

A jobboldaliak miért túlozzák el az USA-Oroszország viszonyokat?

Figyelt kérdés
Sokan már közelgő háborút emlegetnek a két ország között, pedig nagyhatalmakhoz képest egészen kiegyensúlyozott a viszony a két orzzág között. Ellentétek voltak és vannak persze most is, de hol nincsenek? Komolyan ennyien elhiszik a kormány nyugatellenes propagabdáját és azt hisszik, hogy olyan fene nagy ellentét van kelet és nyugat között, ahogy O.V. állítja? Én egy USA-Észak-Korea konfliktusra valósabb esélyt látok. Miért pont az oroszok lennének akkora ellenségei a nyugatnak?

2016. nov. 28. 07:37
1 2
 1/18 mannnocska ***** válasza:

Ez azért kicsit bonyolultabb.


Az oroszok ellen nem a jobb, vagy a baloldal ágál, hanem úgy konkrétan az egész nyugat.


Az usa ebben vezérszerepet tölt be. Ha az usa eltél valami orosz intézkedést (pl krím), akkor egész európa ugyanezt teszi.

Hogy mikor kezdett elmérgesedni a helyzet, és hidegháborús állapotok kialakulni, azt nem tudom, ennek ellenére nagyon sok területen együtt tudnak működni. Én úgy érzem, hogy főként kül, és globálpolitikai érdekek körül megy ez a fújolás. Illetve az elnökválasztás hisztije gerjesztette.


Értem úgy, hogy hillary kardcsörtetése az oroszokkal szemben szimplán annyiról szólt, hogy ezzel akart a csaj erőt mutatni, hogy ő megvédi az amerikaiakat az orosz rémtől. Amit lássunk azért, hogy a hidegháborúban olyan mértékű propaganda szólt az oroszok ellen, olyan szintű félelemgenerálás, hogy mai napig jelen van. Ezt azért látni kell.


Külön támadási felület volt, hogy trump putyin bábja. Miért? Mert annyit jelentett ki a trump, és putyin is, hogy nyitottak az egymással való együttműködésre, és a kapcsolatok építésére. És ezt már arra fel lehetett használni, hogy putyin bábja...


O.V. amennyire én látom, csak annyit csinál, hogy nyit az oroszok felé. Ami szintén nem baj. Ez már nem kommunista szovjetúnió, ez már egy erős, egységes, kicsit autoriter oroszország. Fenyegetést nem jelent, viszont lehetőségek rejlenek benne. Az oroszoknak bárki európában aki nem dől be a történelmi pánikkeltésnek, és hajlandó velük leülni tárgyalni, barát. Nézd meg a törököket. A törökök LELŐTTEK egy orosz gépet. Ez más körülmények között hadüzenettel, és háborúval egyenlő. A törökök egy kis emberkedés után, amikor erdogan láta, hogy európa soha nem fogja befogadni mit csinált? Bocsánatot kért az incidensért, és nyitott az oroszok felé. Putyin erre azt mondta, hogy oké! Dolgozzunk együtt.


Az oroszoknak sem áll más az érdekeikben, mint megőrizni a világpolitikai erejüket, és erősödni. Szerintem nem az oroszok az érdekesek, szerintem kína nagyhatalommá válása az érdekes. Jelenleg kína gazdasági növekedése több mint 3x-os mint az egyesült államoké. Viszont még nem tiszta, hogy milyen kínaként lesz hatalom.

2016. nov. 28. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
53%
#1: Az kimaradt a lelőtt gép gyanánt hogy légteret sértett, nem szórakozásból lőtték le. És előzményként volt több ilyen. Miután lelőtték azt a gépet a Törökök, volt illegális légtérsértés? Nem. Egyből leesett a gép is meg tantusz az Oroszoknak. És hogy "béke" lett az csak annak köszönhető hogy Oroszországnak szüksége van olyan szövetségesre mint Törökország, ilyen rossz helyzetben mikor a rubel és a gazdaság hanyatlik rendesen. Egyből a barátság jegyében a Törökök elleni idegenforgalmi szankciókat feloldotta Putyin.
2016. nov. 28. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 mannnocska ***** válasza:

Az, hogy légteret tényleg sértett-e, azt nem tudohatod se te, se én. És kérlek ne is állj neki linkelgetni XY cikket erről, mert nincs objektív tényállás. Az oroszok azt mondják, hogy nem sértett, a törökök meg azt, hogy igen.


Az viszont tény, hogy nem szokás egy gépet egyből lelőni, hanem elfogják, kapcsolatot létesítenek vele, felszólítják, stb.


Nem is ez volt a lényege az írásomnak.

2016. nov. 28. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
16%
A ruszofób liberális oldal szokott fenyegetni az orosz agresszióval, nem a jobboldal. Olvass időnként egy kis 444-et, 168-órát, indexet.
2016. nov. 28. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:

# 2


"Az kimaradt a lelőtt gép gyanánt hogy légteret sértett, nem szórakozásból lőtték le."


Szír terület felett lőtték le. Szír terület felett érte a gépet a találat, és oda is zuhant le. És a katapultáló pilótát is szír terület fölött mészárolták le a törökök.

2016. nov. 28. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:

# 2


"Egyből a barátság jegyében a Törökök elleni idegenforgalmi szankciókat feloldotta Putyin."


Nagyon el vagy te tévedve. Ezeket a szankciókat pontosan a gép lelövése miatt ekkor vezették be. Fél évvel később oldották fel, amikor Erdogan hivatalosan bocsánatot kért.


Persze, hogy bocsánatot kért, neki is kell az orosz gáz. Azóta folytatják is a déli áramlat építését Törökörszág felé.

2016. nov. 28. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 mannnocska ***** válasza:

Ez így van mondjuk ezt kihagytam (szankciók a gép lelövését követően lettek a törökökkel szemben), de tényleg nem a lelőtt gépre akartam a súlyt helyezni, hanem arra, hogy putyin építi a kapcsolatokat, mert ez áll érdekében. Máskor egy ilyen incidens nyílt háborúhoz vezet.


Még megemlíteném, hogy ami jelentősebb szankció volt az a turizmus teljes leépítése oroszorszából a törökök felé. Ami viszont van olyan jelentős, hogy tényleg hatása volt a törökökre. Az is tény, hogy erdogan ezt leszrta, és csak akkor kért bocsánatot, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy európának nem kell.


Az usa-korea az csak időnként fellángoló hiszti. Tudni kell, hogy mind2 oldalról keményen megy a fenyegetés, provokáció. Az egyik rakétát tesztel, a másik a határ mellett elrepül a teljes jelenlévő bombázórajával. Ahelyett, hogy oldanák a feszültséget. DE! Abban a konfliktusban érdekelt kína, és oroszország is. Ahogy a legtöbb dolog, ez sem olyan egyszerű.


Az usának egyetlen érdeke van, mégpedig hogy ne jöjjön létre egy egységes ázsia (amolyan európai únió, csak ázsiában). Akkor erősebb nagyhatalom jöhetne létre (potenciáljában), mint az USA. De ott amúgy kína - japán között is konfliktus van szenkaku szigetek hovatartozása körül, ami történelmi sérelmeket is felidéz.

2016. nov. 28. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
Nem a jobboldaliak túlozzák el, hanem a tudatlanok, a megvezetettek - no és a megvezetők, de ők haszon reményében. Ha ismernéd az 40-50 évvel ezelőtti "viszonyt", nem mondanál ilyent.
2016. nov. 28. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:

Mannocska kívételesen egész jól leírja a helyzetet. Azért van pár pont ahol nem értek egyet viszont.


Trump és Putyin között több volt mint ez az egyszerű mondat. Trump sokszor járt Oroszországban (ahol találkozott putyinnal) és igen komoly beruházásai vannak Moszkvában. Trump lánya és Putyin elnök felesége már nyaraltak együtt. Ki tudja még hány szálon ragad ez a kettő egymáshoz? Hillary közel nem keménykedett annyit az oroszokkal mint Trump a mexikóiakkal vagy a kínaiakkal.


Az hogy azt mondod hogy Orbán nyitása az oroszok felé nem baj, elég ijesztő számomra. Nem tudom te hogy vagy vele de én szeretnék egy olyan Magyarországon élni ahol nincs nagy orosz befolyás. Elég volt már nekünk a ruszkikból, lásd 1956. Putyin egy diktátor és sajnos nem az "enyhe" kategórából. Szólásszabadságról ne is merj álmodni oroszország határain belül. Az állami propaganda dübörög. Putyinnak több ezer bérkommentelője van akiket ott vet be ahol kell. Ha nyíltan kifejezed a nem tetszésedet a rendszer ellen akkor tök véletlenül 1-2 hétre rá eltűnsz vagy meghalsz. Lásd Boris Nemtsov, Viktor Dorkin, stb . tök véletlen halála. Ugyan csak 2 példát írtam de a lista végtelen , nyugodtan keress rá. Az oroszok nem megbízható partnerek. Belarusnak a töke kivan az oroszokkal, persze nem mernek semmit tenni. Az Észtország-Litvánia-Lettország trió pedig egyenesen retteg tőlük. Krím félsziget elvétele után teljesen jogosan. Putyin csak gondol egyet és azt kebelez be akit akar. Gondolj bele: Ez olyan mintha mi elfoglalnák erdélyt katonai úton. Hiába él ott sok magyar , nem rohanhatjuk le ROmániát.


Abban egyetértek hogy a Nyugat EU-Amerika VS Oroszország viszályból Kína fog kijönni nevető harmadikként gazdaságilag.

2016. nov. 28. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:

Én azt nem értem hogy került ide ez a rengeteg orosz szimpatizáns. Magyarország az oroszoknak sokmindent köszönhet kezdve a 48' forradalom letiprásával, a magyar nők 44' es tömeges megerőszakolásáig át, 56'ig és a kommunista uralomig bezárólag. Könyörgöm csak egy pozitiv dolgot mondjatok amit nekik köszönhetünk.

Én a liberalizmust is utálom de inkább leszek Brüsszel gyarmata mint Moszkváé. És sajnos a mai világban más opció nincsen, mindenhol befolyási övezetek vannak...

2016. nov. 28. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!