Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ

Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Politika » Magyar politika

A kérdés

Tényleg valami ilyesmi miatt kevesebb a fizetésünk?

Ennyi lenne a titok és ez áll a gyenge keresetek mögött?

[link]

Keress kérdéseket hasonló témákban: Magyarország, fizetés, politika, munkahely, bér

 2016-11-28 16:31  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
Hát meg vagyok döbbenve. Én itt hiszek Orbánnak mikor azt szajkózza mindent helyrehozott a kormányával és jobban élünk. Erre a grafikonok meg azt akarják itt nekem beadni, hogy ami rossz volt is még sokkal rosszabb lett az enyves keze alatt. Na mindegy, azért majd rá szavazok, mert "nincs jobb alternatíva":D

Na de az orbánozáson túl szerintem nagyon nagy igazság van a GDP dologban. Egyszerűen igaz, hogy az összes felettünk levő ország abban különbözik tőlünk, hogy van saját termékük, termelésük. Ha külföldre telepített gyárban, de akkor is az övék. Nekünk meg semmi. Verik a mellüket a politikusaink, mikor egy külföldi idehozza a gyárát hogy hűűűű mennyi munkahelyet teremtettek azztamindenit. És mi fütyörészve az éhbérért termeljük a másik országnak a terméket.

A válaszíró 63%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/5Időpont 2016-11-28 17:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Érdemes elolvasni.
Én még annyit tennék hozzá, hogy azért ez egy más helyzet most, mintha csak azt néznénk, hogy van egy gyarmat és van egy gyarmatosító. Mivel itt a hazánkba települt gyarmatosítókkal vagyunk egy politikai közösségben, amit ugye az Európai Uniónal neveznek. Ez régebben azért nem müködött így, hogy egy gyarmatosított a gyarmatosító országba utazzon és egy jól fizetö állást foglaljon el. A régi gyarmatokon tényleg csak robotolni lehetett. A politikába is beleszólhatunk az Európai parlamenten keresztül és arra is lehetöségünk van, hogy kárpótlást kapjunk Uniós Támogatások formájában. Már csak arra kéne figyelni, hogy ez a pénz jó helyre kerüljön és ne pedig (hogy is mondjam szépen) gazdaságilag kedvezötlen felhasználásra kerüljön.

A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/5Időpont 01-11 20:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Pozitív visszacsatol nevű felhasználó válasza:

#2 "A politikába is beleszólhatunk az Európai parlamenten keresztül és arra is lehetöségünk van, hogy kárpótlást kapjunk Uniós Támogatások formájában."

Az Európai parlamentben egyetértési jogunk van, és ha akarjuk, gyakorolhatjuk.
Nekünk NEM "kárpótlás" kell, hanem az európai ipari és mezőgazdasági kvótarendszer eltörlése.
NEM azért nincs számottevő saját gyártás Magyarországon, mert képtelenek lennénk rá, hanem a csatlakozáskor a hazaárulók belementek azokba a kvótafeltételekebe, ami nekünk az összeszerelő üzemet jelölte ki.
Ezért kellellett felrobantani 16 cukorgyárat, mert ilyen volt a kvóta, ezért kellett kivágatni a szőlőket és gyümölcsösöket, mert ilyen volta kvóta, és ezért kellett kiirtani a kis és középvállalkozásokat, mert ilyen volt a kvóta, amit kirótt ránk a magasságos EU.

Sajnos, addig ameddig nem épül fel - Brüsszel akaratával ellentétben - egy erősebb ipar és mezőgazdaság, addig örülnünk kell a külföldi gyáraknak, mert legalább munkát adnak.

Ahhoz viszont megint magyar kézbe kellett venni a Magyar nemzeti Bankot Brüsszeltől, hogy meg tudja finanszírozni a magyar ipar és mezőgazdaság beindítását...

A válaszíró 44%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/5Időpont 02-13 13:39 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Akkor azért tartunk itt mert valakik "eladták" az országot?
Tudatlanságból vagy szándékosan belementek,elfogadták a rosszabb feltételeket?

# 4/5Időpont 02-13 22:39 Privát üzenet
Pozitív visszacsatol nevű felhasználó válasza:

#4 "Akkor azért tartunk itt mert valakik "eladták" az országot? "

Tulajdonképpen igen.
Gyakorlatilag A török hódoltság óta gyarmat vagyunk, és mindig volt egy réteg, aki remekül megélt abból, hogy gyarmatis sorban tartotta az országot.
De ennek a valódi okai sokkal mélyebbek.

A nyugati világ 600 évig mesterkedett, hogy megtörje a magyarságot. Már a Pozsonyi csata óta ki akarnak bennünket irtani. A fő ok, az az erkölcsi rendszer (aminek egyik képviselője a Szent Korona tan) ami szemben áll azokkal a folyamatokkal, ami a pénz alapú világrend kialakulását segítik.

A válaszíró 44%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/5Időpont 02-14 10:20 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Magyarország jobb hely lenne, ha több lenne az introvertált ember és kevesebb az extrovertált?
Kevesebb kampánnyal érvényes lehetett volna a népszavazás?
Hogy sikerül elkerülni a Fidesznek hogy korrupciós botrányairól kevesebb szó essen, mint anno 2010-ben a Nokiás doboz ügyben Hagyó Miklósról? Miért nem viszi el az ügyészség..
Ha a külhoni magyaroknak nem szavazott volna a fideszre a kevesebb mint 10%-a, akkor most a balliberálisok nem gyűlölnének minket annyira?
Miért érvelnek a magyarok, akik otthon maradtak, hogy külföldön hiába 5x több a fizetés,5x drágább minden és kevesebb a vásárlóértéke a pénznek?
Magyarországon miért vállalnak egyre kevesebb gyereket?

Kérdések a Politika rovatbólKérdések a Magyar politika rovatból
Minden jog fenntartva © 2017, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu