Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Politika » Rendőrség

A kérdés

Milyen büntetést kaphatok?

Levettem kollegám bankkártyájáról pénzt, viszont ő feljelentést tett ismeretlen tettes miatt. Bevallottam hogy én voltam és vissza adtam neki a pénz többszörösét, erről papírt is írtunk. Most a rendőrség elküldi az ügyészségnek az elmondottak alapján. Milyen büntetés várható? Nem voltam még büntetve. Többen azt mondják hogy pár év felfüggesztett és ennyi.

Örülnék ha valaki rendőr vagy aki ért hozzá olyan válaszolna. 2019. márc. 13. 13:09  Privát üzenet  

A válaszok

Ekkora proli hogy lehetsz? :D

Valszeg felfüggesztettet kapsz, és jó kis priuszod lesz :PA válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/10Időpont 2019. márc. 13. 13:26 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A sértett dönthet úgy, hogy tőled jóvátételt (jellemzően jóvátételi díjat) elfogad, cserébe pedig írásban nyilatkozza, hogy a bűncselekménnyel neki okozott sérelmet jóvátettet. Ha követítői eljárásban ilyen egyezség létrejön, akkor utána semmilyen büntetést sem kapsz.


Btk.

V. FEJEZET

A BÜNTETHETŐSÉGET MEGSZÜNTETŐ OKOK


25. § A büntethetőséget megszünteti

a) az elkövető halála,

b) az elévülés,

c) a kegyelem,

d) a tevékeny megbánás,

e) a törvényben meghatározott egyéb ok.


A tevékeny megbánás

29. § (1) Nem büntethető, aki az élet, testi épség és az egészség elleni, az emberi szabadság elleni, az emberi méltóság és egyes alapvető jogok elleni, a közlekedési, a vagyon elleni, illetve a szellemi tulajdonjog elleni vétség vagy háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett elkövetését a vádemelésig beismerte, és közvetítői eljárás keretében - vagy azt megelőzően, de a közvetítői eljárás keretében született megállapodásban jóváhagyva - a sértett által elfogadott módon és mértékben a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette. E rendelkezés akkor is irányadó, ha a bűnhalmazatban lévő bűncselekmények közül az élet, testi épség és az egészség elleni, az emberi szabadság elleni, az emberi méltóság és egyes alapvető jogok elleni, a közlekedési, a vagyon elleni vagy a szellemi tulajdonjog elleni bűncselekmény a meghatározó.

(2) A büntetés korlátlanul enyhíthető, ha az elkövető az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekmények esetében az ötévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett elkövetését a vádemelésig beismerte, és közvetítői eljárás keretében - vagy azt megelőzően, de a közvetítői eljárás keretében született megállapodásban jóváhagyva - a sértett által elfogadott módon és mértékben a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette. E rendelkezés akkor is irányadó, ha a bűnhalmazatban lévő bűncselekmények közül az élet, testi épség és az egészség elleni, az emberi szabadság elleni, az emberi méltóság és egyes alapvető jogok elleni, a közlekedési, a vagyon elleni vagy a szellemi tulajdonjog elleni bűncselekmény a meghatározó.

(3) Az (1)-(2) bekezdés alkalmazásának nincs helye, ha az elkövető

a) többszörös vagy különös visszaeső,

b) a bűncselekményt bűnszervezetben követte el,

c) bűncselekménye halált okozott,

d) * a szándékos bűncselekményt a szabadságvesztés felfüggesztésének próbaideje alatt vagy a szándékos bűncselekmény elkövetése miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélése után, a szabadságvesztés végrehajtásának befejezése előtt, illetve próbára bocsátás vagy feltételes ügyészi felfüggesztés tartama alatt követte el, vagy

e) * korábban szándékos bűncselekménye miatt közvetítői eljárásban vett részt, és ennek eredményeként vele szemben az (1) vagy (2) bekezdést alkalmazták, feltéve, hogy a határozat véglegessé válásától az újabb szándékos bűncselekmény elkövetéséig két év még nem telt el.A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/10Időpont 2019. márc. 13. 14:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
[link]

A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/10Időpont 2019. márc. 13. 14:03 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Vagy még felfüggesztettet sem.

Gondolok esetleg pénzbüntetésre,ha lesz belőle büntetés,ugyanis közvetítői eljárás is lehetséges,ha a sértett,ügyész,te hozzájárul,de annak is feltételei vannak.A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/10Időpont 2019. márc. 13. 15:16 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mennyi pénzt vettél le, és hogyan jutottál hozzá a bankkártyájához? Ezek a tények nélkül azt sem tudni, hogy mit követtél el. Egy rendőr.

A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/10Időpont 2019. márc. 13. 17:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

130000ft.

Ott hagyta az öltözőben a bankkártyáját.# 6/10Időpont 2019. márc. 13. 21:23 Privát üzenet

Akkor ez lopás vétség (2 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki). Ha a sértett elfogadja a sérelem jóvátételét közvetítői eljárásban, akkor ügyészségen lezárul az ügy, az ügyész nem emel ellened vádat, megszünteti az eljárást (azaz nem kerül bíróságra az ügy).Büntetőeljárásról szóló törvény idevonatkozó része:

"398. § 2) Az ügyészség megszünteti az eljárást, ha

...

c) tevékeny megbánás, a feltételes ügyészi felfüggesztés keretében előírt magatartás tanúsítása vagy a feltételes ügyészi felfüggesztés tartamának eredményes eltelte folytán, illetve a törvényben meghatározott egyéb okból a büntethetőség megszűnt,"

[link]A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/10Időpont 2019. márc. 13. 21:41 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Bár megáll a kézpénzhelyettesítő fizetői eszközzel való visszaélés is,nem...

Esetleg közokirattal visszaélés...


Ahogy írod ,hogy nem voltál büntetve még,nem lesz belőle letöltendő,ha ráadásul tágyaláson teljes megbánást tanusítasz akkor 99%,hogy nem látsz börtönt.A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/10Időpont 2019. márc. 13. 22:18 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Igen, ez bizony készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés is. Aminek sértettje a kérdező pechjére már nem az akitől lopott (a pénzforgalom biztonsága közérdek).

A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/10Időpont 2019. márc. 14. 00:16 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ülni emiatt nem fogsz. De ahogy fentebb írták *ib*szott nagy proli lehetsz.

A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/10Időpont 2019. márc. 14. 22:24 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Kaphatok büntetést?
Ha bújtatok valakit, akit köröz a rendőrség emberrablás és súlyos testi sértés miatt, én is büntetést kaphatok?
Milyen büntetést kaphatok?
Biztonsági őrként dolgozom ha találtam egy laptopot és a rendőrség megtalálja nálam kaphatok büntetést? A tulaj följelentése alapján?
Ha 490-ft-ért ittam egy sört de elhagytam a pénzem és így nem tudtam kifizetni fel jelentenek? És milyen büntetést kaphatok?
Milyen büntetést kaphatok?

Kérdések a Politika rovatbólKérdések a Rendőrség rovatból
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!