Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Rokonom bolti lopást követett...

Naughty2 kérdése:

Rokonom bolti lopást követett el 50.000Ft értékhatár alatt, de az áruvédelmi eszközt (plomba) eltávolította erővágóval, ezért szabálysértés helyett bűncselekmény vétség lett belőle. Ilyen esetben milyen büntetésre számíthat?

Figyelt kérdés
Pénzbírsággal esetleg közmunkával megúszhatja?

2025. jan. 28. 20:22
 1/3 anonim ***** válasza:
55%
Felfuggesztett
2025. jan. 28. 21:43
 2/3 A kérdező kommentje:
1-es Ez tuti?
2025. jan. 28. 22:23
 3/3 anonim ***** válasza:
Mi lett?
tegnap 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Mire számítsak?

50-es táblánál 90-nel záróvonalon át előztem, három lábú előtt. Mire számítsak, mennyi időre vehetik el a jogsit, avagy hány bűnti pontot kapok? Nem tudom mennyire fontos,hogy első szabálysértésem, ha ez csak szabálysértés :).

Mire érdemes figyelni, miben lehet lopott árut csempészni?

A kérdés arra irányul, hogy kiderítsük, a tolvajok milyen technikákat alkalmazhatnak. Gondolunk itt az alábbi példákra: - egy 30 literes kanna alját kivágták, alulról lopott tárgyakat helyeztek bele, majd az alját visszacsavarozták és az anyagot úgy lopták el -...

Szerzői jog által védett zene feltöltése mennyire bűncselekmény?

Általában a feltöltés után kapok Gmailbe üzenetet hogy a zene jogvédett és 4 országban le van tiltva (ami mindig ugyanaz, szóval nem zavar). Bevételszerzésre ugyan nem használhatom de nem is akarom. Alapból 3 szabálysértés után törlik a csatornát de vagy 80 videóm van...

Kellene tennem még egy feljelentést?

Tegnap este egy nő nekitolatott a parkoló autómnak. Körülbelül 20-30 méterről végignéztem az egészet ugyanis épp a kocsimhoz tartottam. A nő egyből elhajtott, viszont felírtam a rendszámát és a kocsijának a típusát. Megrepedt a lökhárító és összetört a rendszámtábla...

A tisztességtelen beszéd szabálysértésnek/bűncselekménynek számít a rendőrökkel szemben?

Olvastam az 1994. évi XXXIV.törvényt ami a Rendőrségi intézkedésekről szól viszont a hosszú szövegből nem sikerült ezt kiderítenem. Nagyon sokszor előfordul, hogy a rendőrök azt képzelik magukról, hogy ők az atyaúristen és bárhogy beszélhetnek a polgárokkal. A...

Mi a különbség a rendzavarás szabálysértés és a garázdaság bűncselekmény között?

Rendzavarás : aki verekszik vagy mást verekedésre felhív. Garázdaság : Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. Nem értem a pontos különbséget.. egy sima verekedés,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!