Személyes adataimat kiadták sokadik félnek, megaláztak, mit tehetek?

Ez hogy történhetett meg?
Nem tudok olyan helyzetet elképzelni, hogy ha én munkaügyes lettem volna, VÉLETLENÜL megadom az egyik munkatárs címét több embernek.
Max. olyat, hogy meghosszabbították mondjuk a munkaszerződéseteket, és egy valakinek véletlen a te munkaszerződésed adták oda, azaz elcserélték. De az még mindig csak egy ember és nem húsz.
Vagy valamilyen listát készítettek, amelyiken kizárólag a te neved szerepelt?
Mivel magyarázták ezt? És azt sem nagyon értem, hogy miért kell azon gúnyolódni, hogy valaki hol lakik.
A te számládra a lakcímed és az adószámod birtokában nem tud rendelni senki, hacsak a számlaszámod is ki nem került, de ez már nagyon súlyos fokú hanyagság lenne. A helyedben beszélnék a főigazgatóval vagy aki az elnökkel, attól függ, hogy ki nálatok a legfőbb főnök. És mindenképpen ragaszkodnék ahhoz, hogy az esetről jegyzőkönyvet vegyenek fel, természetesen az egyik példány abból a tiéd, és ha ez tényleg megtörtént.
Persze ezzel nem oldódik meg, hogy kitudódtak az érzékeny adataid, de a jegyzőkönyv birtokában te védve vagy valamilyen visszaéléssel kapcsolatban. Bővebben nem tudnád leírni, hogy milyen körülmények között történt a dolog?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!