Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Személyes adataimat kiadták...

Személyes adataimat kiadták sokadik félnek, megaláztak, mit tehetek?

Figyelt kérdés
A munkáltatóm a hozzájárulásom nélkül közölte minden munkatárs (több mint 20 ember) számára a pontos lakcímemet és adószámomat állítólag tévedésből. Munkatársaim egymással gúnyolódtak ezen és egyikőjük a lakcímem kapcsán megalázó megjegyzéseket tett több kolléga előtt, és gúnyosan sorolta, miket fog rendelni a lakcímemre és az én számlámra. Én nem szerettem volna, hogy megtudják, hol lakom, és nagyon rosszul éreztem magam, amiért a hozzájárulásom nélkül közölték sokakkal ezeket az adataimat és gúnyolódtak is rajta. Ezzel kapcsolatban más sérelem tudtommal nem ért. Vissza tudnak élni ezekkel az adatokkal? Erről az esetről mit mond a jog? Semmiség? Mit tehetnék? Csak rosszul esett az egész.
tegnap 21:50
 1/3 Hova gondolsz ***** válasza:

Ez hogy történhetett meg?

Nem tudok olyan helyzetet elképzelni, hogy ha én munkaügyes lettem volna, VÉLETLENÜL megadom az egyik munkatárs címét több embernek.

Max. olyat, hogy meghosszabbították mondjuk a munkaszerződéseteket, és egy valakinek véletlen a te munkaszerződésed adták oda, azaz elcserélték. De az még mindig csak egy ember és nem húsz.

Vagy valamilyen listát készítettek, amelyiken kizárólag a te neved szerepelt?

Mivel magyarázták ezt? És azt sem nagyon értem, hogy miért kell azon gúnyolódni, hogy valaki hol lakik.

A te számládra a lakcímed és az adószámod birtokában nem tud rendelni senki, hacsak a számlaszámod is ki nem került, de ez már nagyon súlyos fokú hanyagság lenne. A helyedben beszélnék a főigazgatóval vagy aki az elnökkel, attól függ, hogy ki nálatok a legfőbb főnök. És mindenképpen ragaszkodnék ahhoz, hogy az esetről jegyzőkönyvet vegyenek fel, természetesen az egyik példány abból a tiéd, és ha ez tényleg megtörtént.

Persze ezzel nem oldódik meg, hogy kitudódtak az érzékeny adataid, de a jegyzőkönyv birtokában te védve vagy valamilyen visszaéléssel kapcsolatban. Bővebben nem tudnád leírni, hogy milyen körülmények között történt a dolog?

ma 03:06
 2/3 anonim ***** válasza:
A jegyzőkönyv jó ötlet, ha ilyenre vevők az igazgatoságnál. Ne félj ettől, lépd meg! De ott az adatvedelmi biztos akitől lehet erről alláspont kérni. Az majd intézi. Akkor bevarrják a pofajukat a szemetkedők. Sajnos sok a beteg ember. En ezt tenném. Sok a lejmoló, gonosz, rosszindulatú. DE.. ird meg privatba ha nem akarod kitenni hogy higy történhetett, mert akkor a felelős is megvan. Ne félj ha ez kiderül hogy melyik volt, mert ez nem véletlen volt.
ma 05:44
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Egyszerűen nem merek erről az esetről írni, a jegyzőkönyv önmagában lehet, hogy jó ötlet, de ahogy ismerem a vezetőséget, egyből kirúgnának még mielőtt jegyzőkönyvet lehetne felvenni. Rendszeresen bevett gyakorlat nálunk, hogy olyan dolgozóknak, akik már nem próbaidősök, indoklás nélkül egyik napról másikra azonnal felmondanak. Tudom, ez erősen jogszerűtlen, de valószínűleg a közös megállapodást hitetik úgy el, hogy azt kötelező aláírniuk, néha kiabáltak is, hogy írja alá és menjen el, és sok a tanulatlan és jogilag tudatlan munkavállaló nálunk, így semminek nincs jogi következménye ennél a cégnél. Volt egyszer hatósági ellenőrzés a cégnél (élelmiszerrel kapcsolatos, tisztasági vagy valami ilyesmi), és találtak szabálytalanságot, de csak figyelmeztetést kaptak, utána amikor elmentek az ellenőrök, a vezetés ott röhögött rajtuk. Nem egy kis cégről van szó, tele szabálytalanságokkal, és ha sok éven keresztül megúszták ezeket a szabálytalanságokat, akkor nagyon gyengének érzem magam ahhoz, hogy egy ilyen kis adatvédelmi "semmiséggel" bármit is kezdjek. Az már jó, ha nem tudnak visszaélni a kiadott adataimmal.
ma 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!