Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szervátültetés során a donor...

Szervátültetés során a donor hozzátartozói, illetve a szervek "új tulajdonosai" megtudhatják, hogy ki adta és ki kapta a testrészeket?

Figyelt kérdés
Vagy a jog ezt nem engedélyezi?
2014. márc. 15. 22:40
 1/1 anonim ***** válasza:
Hivatalosan nem tudhatja meg egyik fél sem.
2014. márc. 16. 01:23

Kapcsolódó kérdések:

Kik tarthatnak igényt, és milyen mértékben az örökösödés során ebben az esetben?

Dédmama meghalt. Gyermekei közül lánya él, de valószínűleg nem tart igényt az örökségre (vagy átruházza testvére 2. gyermekére). Fia gyermekei (tehát a dédi unokái) élnek, egyiknek 4 gyermeke van, másiknak 1. Idősebbik unoka most kapott levelet, hogy fiatalabb...

Létezik olyan, hogy a bíróság nekem, mint anyának ítéli a gyerekeket az elhelyezési per során, ha nem rendelkezem olyan ingatlannal, amely lakható...

Mi történik akkor, ha viszont van egy olyan ingatlanom, amely erősen lerozzant állapotban van, gyermekvédelmi szempontból kifogásolható, ugyanakkor 2-3 hónap alatt fel tudom újíttatni úgy, hogy gyermeknevelésre alkalmas legyen.Ilyen esetben kapok a bíróságtól egy záros...

Az szabályos egy büntetőeljárásban, hogy a vádiratban teljesen más vádak szerepelnek mint az eljárás során felhozott gyanúsítások?

2 évig tartott a nyomozás, eddig gyanusítottak x rb-vel, vádiratban meg már 3X rb-vel vádolnak... ez lehetséges? és szabályos , hogy nem tudatták velem az új vádakat-gyanúsítást? vagy megteheti az ügyész hogy bármit rápakol????

Milyen nyilatkozattal jelezhetem azt, hogy donor lennék egy esetleges baleset során?

sokat biciklizek a városba és tegnap elütött egy autó. zúzódáson kívül nem történt semmi, de elgondolkodtam rajta, hogy mi lett volna ha nem kis sebességgel halad, vagy ha nem kezd el fékezni. szeretnék tenni írni egy papírt arról, hogy egy esetleges halálos baleset...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!