Szamurájkard viselése?
Venni szeretnék egy szamurájkardot.
Klasszikus formájú szamurájkard fekete tokkal.
Teljes hossza: 980 mm
Penge hossza: 685 mm
Penge vastagsága: 4 mm
Kérdésem, hogy hordhatom-e közterületen (utcán például)?
Illetve, van valami jogszabály, törvény erre vonatkozóan?
Van. KKVE (közbiztonságra különösen veszélyes) eszköznek minősül, nem viselhető közterületen (pont mint a 8 centinél nagyobb kés, fegyver, nuncsaku, dobócsillag, boxer, pisztoly stb).
Szállítani szállíthatod, gondosan elcsomagolva két magánterület között. Ha betekered valamibe és berakod egy hordtáskába akkor az már nem viselésnek, hanem szállításnak minősül, úgy lehet csak nálad.
Otthon (illetve magánterületen) tarthatod.
Én se tudok már hozzá szólni ehhez a kérdéshez.
De nekem volna feléd egy kérdésem:
Miért akarod viselni az utcán???
# 5/6 tegnapelőtt 14:50
Mert ahol lakom, sok a romapitekusz, gondoltam, ha a törvény megengedi a viselését, akkor meggondolják, hogy belémkössenek...
# 6/7 tegnapelőtt 15:25
nem tudom, én pozitívan értékeltem...
"Mert ahol lakom, sok a romapitekusz, gondoltam, ha a törvény megengedi a viselését, akkor meggondolják, hogy belémkössenek..."
Nem fogják, sőt támadásnak veszik. Önvédelemre gázspray + gázpisztoly, nem kard :)
Nem olyan kemények...
Csak akkor "menők", ha többen vannak, mint a kiszemeltjük, és az áldozat fegyvertelen (nincs nála semmilyen fegyverként használható tárgy).
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!