Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Följelentettek pedig nem is...

Följelentettek pedig nem is csináltam semmit?

Figyelt kérdés

A szomszéd(legyen ő most x) kutyája neki ment a másik szomszéd(ő pedig y) kutyájának és annyira megtépte,hogy megvakult és el kell altatni.Erre az x szomszéd azt mondta az y szomszédnak,hogy ő látta,hogy én lőttem ki a kutya szemét légpuskával és,hogy én máskor is szoktam lövöldözni a kutyákat.Az X szomszéd elvileg fel is jelentett engem ez miatt,de szerencsére az y szomszéddal jóban vagyok és tudja,hogy állat barát vagyok és soha nem tennék ilyet.Nem hittek neki.Ha most tényleg megtette a feljelentést az x szomszéd akkor most mi lesz?Mit lehet ilyenkor csinálni?

Tény,hogy van egy légpuskám és,hogy a saját udvaromban szoktam vele lövöldözni sörös dobozokra,de állatra és emberre nem lőttem és nem is lőnék.Csak hobbi célból tartom a puskát és egyébként is olyan gyenge,hogy az üres sörös dobozt nem viszi át 10 m-ről csak behorpasztja.

2014. máj. 16. 18:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Borzasztó egyszer meg kell nézni a tetemet. Oszt kalap.
2014. máj. 16. 18:50
 2/7 anonim ***** válasza:
egyszer = egyszerű
2014. máj. 16. 18:50
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A szem sokkal puhább mint a soros doboz fala, így ez nem jó védekezés. Neki kell bizonyítani, hogy kilőtted a kutya szemét, amit a legkönnyebben úgy tud, ha kiássa a kutyát és megtaláljátok benne a golyót.
2014. máj. 16. 18:52
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, a sérült kutyát orvos látta el. Ő tudja igazolni a sérülések jellegét.
2014. máj. 16. 18:53
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

"Gondolom, a sérült kutyát orvos látta el. Ő tudja igazolni a sérülések jellegét."

Ennyi. Ha pedig az orvos sem tudja mitől történt a sérülés akkor a jog szerint autómatikusan ártatlan vagy.

2014. máj. 16. 18:59
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Sőt, nekem gyanús, hogy rágalmazásért vissza is perelheted.
2014. máj. 16. 19:00
 7/7 A kérdező kommentje:

A kutya még nem lett elaltatva.Az állat orvos azt mondta,hogy előbb látni szeretné mielőtt elaltatja,mert van rá esély,hogy felépüljön.A kutyán egyébként látszik,hogy nem meglőtték hanem megtépték.Sok helyen hiányzik a szőre és több helyen is véres.Most már reagál arra ha valaki ott van előtte.Valószínűleg sokkot kapott,mert egy kistestű kutyáról van szó.Az orvos csak holnap tud eljönni,de korán reggel már itt lesz.

Ha most komolyan feljelentett az x szomszéd akkor mi a menete annak,ha én rágalmazásért perelni szeretném?Nem nagyon szoktam ilyet csinálni szóval azt se tudom,hogy ezt hol kell.

2014. máj. 16. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!