Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Üzembentartói jogviszony...

Üzembentartói jogviszony felmondható egyoldalúan?

Figyelt kérdés
Apám, mikor új autót vett, az öreg Ladáját nevemre íratta, én vagyok az üzembentartó, ő a tulajdonos. Most én szeretnék egy saját új autót venni, viszont az öreg nem akarja eladni a Ladát, de nem akarja visszavenni az üzembentartóit sem. Én nem akarok két autót a nevemen. Felmondhatom az üzembentartói jogviszonyt a tulajdonos beleegyezése nélkül? Mi a menete ennek?
2015. aug. 27. 17:20
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem 100%, de én úgy tudom, hogy felmondhatod egyoldalú jognyilatkozattal.

Be kell jelenteni az okmányirodában is, van is erre formanyomtatvány, le tudod tölteni. (Keresd így: Lemondás üzembentartói jogról. Valószínűleg lesz "üzembentartói jog visszavonása" találat is, szóval jól nézd meg.)

Szerintem holnap hívd fel a helyi okmányiroda gépjárműves csoportját, és kérdezd meg, hogy mi szükséges az eljáráshoz, mi a menete.

Egyébként nem értem, hogy apukád miért nem akarja. Igaz, ennek van egy kis költsége (új forgalmi, 6.000 Ft, esetleg új törzskönyv ugyanennyiért), de ez nem veszélyes.

2015. aug. 27. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Kell üzembentartói szerződés?

Nemrég vettem egy használt autót, én vagyok a tulajdonos, de édesanyám lett az üzembentartó, az ő nevére lett megkötve a biztosítás, mert így sokkal olcsóbb. De nem írtunk üzembentartói szerződést. Ez baj? Meg kell írni két, és alá kell íratni két tanúval?

Üzembentartói szerződés?

Egy ojat szeretnék meg tudni hogy üzembentartó vagyo egy autónál de most a tulaj szeretné el adni.elbírja így adni?vagy elsőnek le kell mondanom az üzembentartóról?

Üzembentartói jogviszony felmondható egyoldalúan?

Szeretném visszaadni a tulajdonosnak az üzembentartói jogot és saját autót venni a nevemre, de nem akarja visszavenni.. Okmányirodában a lemondó nyilatkozatot ha csak én töltöm ki, visszaszáll a tulajra az üz. tartói jog?

Gépjárműn üzembentartói bejegyzés történt volna, de mint megtudtuk az okmányirodában lejárt műszakival ilyet nem lehet? A többi lent.

Tènyleg segìtsègre lenne szüksègünk, kèrem aki tud jószàndèkkal ìrjon. Pàrommal úgy döntöttünk, hogy a tulajdonomban levő autón( amit együtt is vettünk 1 ève kb), bejegyeztetjük őt mint üzembentartó, mivel csak ő...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!