Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Üzembentartói jogviszony...

Üzembentartói jogviszony felmondható egyoldalúan?

Figyelt kérdés
Szeretném visszaadni a tulajdonosnak az üzembentartói jogot és saját autót venni a nevemre, de nem akarja visszavenni.. Okmányirodában a lemondó nyilatkozatot ha csak én töltöm ki, visszaszáll a tulajra az üz. tartói jog?
2014. ápr. 23. 19:23
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
természetesen
2014. ápr. 23. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Elcserélném az autómat, de csak ÜZEMBENTARTÓI szerződést szeretnénk kötni a másik féllel. Nekem milyen problémám származhat ebből?

PL: gyorshajtás, autópálya használata matrica nélkül, karambó esetén ? és a negyedéves biztosítás csekk kinek jön ?

Gépjármű üzembentartói szerződésnek mik lehetnek az úgymond hátulütői ha autókereskedővel írjuk meg?

Autókereskedésből néztünk egy autót amit odaadnának üzembentartóira,de nem vagyunk teljesen tisztában azzal hogy milyen hátrányok keletkezhetnek ebből nekünk. Az üzembentartói csak egy hónapra szólna,utána a nevemre írnám az autót. Valami jó tanácsot tudna adni esetleg valaki?

Üzembentartói szerződéskötéskor ingyenes az új forgalmi?

Fedezetlenségi díj miatt üzembentartói váltás lesz apum kocsiján. Nagyjából már utánanéztem mindennek, de apumnak érdekes dolgot mondtak, vajon igaz-e? Ha én kötöm meg vele (egyenesági leszármazott), akkor ingyenes a forgalmi átírása, ha anyummal (házastárs) köti...

Üzembentartói bejegyzés, és költségei a tulajdonosnak van?

Azt szeretném tudni, hogy ha testvérem autóját átveszem egy üzembentartóival, akkor a testvéremnek lesznek további költségei az autójával kapcsolatban? Ugye a kötelező, teljesítmény adót már neki nem kell fizetnie többet ugye? Ezeket a költségeket nekem kell viselni a...

Milyen megoldás van arra hogy töröljék ennyi év után az üzembentartói címemet, az Ő tulajdonában lévő autóról?

Exem autójának voltam az üzembentartója,1995-ben elváltunk,az autót vissza vette tőlem,nem töröltetett a forgalmiból.8 év után jött 1 felszólítás a súlyadó elmaradásról.A BM adatai szerint,a kocsi több éve nincs műszakiztatva,talán nem is létezik már.Egy hanyag...

Mi a menete egy lejárt műszakis autó végleges kivonásának üzembentartói szerződés esetén?

Milyen dokumentumokra van szükség? Elegendő a tulaj aláírása, vagy kell valami meghatalmazás, vagy a tulajdonosnak kell intézni?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!