Üzembentartói jogviszony felmondható egyoldalúan?
Kapcsolódó kérdések:
PL: gyorshajtás, autópálya használata matrica nélkül, karambó esetén ? és a negyedéves biztosítás csekk kinek jön ?
Autókereskedésből néztünk egy autót amit odaadnának üzembentartóira,de nem vagyunk teljesen tisztában azzal hogy milyen hátrányok keletkezhetnek ebből nekünk. Az üzembentartói csak egy hónapra szólna,utána a nevemre írnám az autót. Valami jó tanácsot tudna adni esetleg valaki?
Fedezetlenségi díj miatt üzembentartói váltás lesz apum kocsiján. Nagyjából már utánanéztem mindennek, de apumnak érdekes dolgot mondtak, vajon igaz-e? Ha én kötöm meg vele (egyenesági leszármazott), akkor ingyenes a forgalmi átírása, ha anyummal (házastárs) köti...
Azt szeretném tudni, hogy ha testvérem autóját átveszem egy üzembentartóival, akkor a testvéremnek lesznek további költségei az autójával kapcsolatban? Ugye a kötelező, teljesítmény adót már neki nem kell fizetnie többet ugye? Ezeket a költségeket nekem kell viselni a...
Exem autójának voltam az üzembentartója,1995-ben elváltunk,az autót vissza vette tőlem,nem töröltetett a forgalmiból.8 év után jött 1 felszólítás a súlyadó elmaradásról.A BM adatai szerint,a kocsi több éve nincs műszakiztatva,talán nem is létezik már.Egy hanyag...
Milyen dokumentumokra van szükség? Elegendő a tulaj aláírása, vagy kell valami meghatalmazás, vagy a tulajdonosnak kell intézni?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!