Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Válás előtt ház vétele?

Válás előtt ház vétele?

Figyelt kérdés
Saját megtakarított pénzemből vennék egy házat most, de készülök beadni a válást is. Hogyan tudom bebiztosítani, hogy a ház teljes egészében az enyém legyen válás után?

2016. jún. 22. 11:13
 1/3 anonim ***** válasza:

"Saját megtakarított pénzem" - házasság esetén az közös szerzemény (gondolom házassági szerződés nincs), elvileg azon is osztozni kellene.

Legegyszerűbb: a válás után veszed meg a házat.

2016. jún. 22. 11:48
 2/3 anonim ***** válasza:
Kérdés, hogy a saját megtakarított pénzed a házasság előttről való-e? Mert ha nem, a saját megtakarított pénz nem létezik. Csak közös megtakarított pénz.
2016. jún. 23. 14:28
 3/3 anonim ***** válasza:
Ideiglense intézkedében megszűntetiteka vagyon közösséget még válás előtt, akkor megtudod úgy venni, hogy saka Tiéd legyen. De igen, ha nem tudod bizonyítnai, hogy az házasság előttről való pénzed, vagy örökségből származó pénzed, esteleg bizonyos kártérítésből származó, bizonyítható ajándék az a pénz Neked (vagy jogdíj,de ezt most nem tudom már pontosan) akkor annak a fele a Tiéd csak. Olyan nincs, házasságban, hogy saját megtakarított pénzed, a feljebb írtak kívételével. Tök mindengy dolgozott e a másik fél, volt e jövedelme stb, fele az ővé. Erről szól a házasság, ezért kell az anyakönyvezető előtt aláírni, nem a hűséget aláírni ,meg a jóban rosszban,az jogilag nem megfogható. Nem értem, hogy lehet így házasodni, hogy a lényeggel nincsenek tisztába, hogy hoppá az vagyon közösséget jelent és a házasság nem a jó buli hanem annak jogi következményei is vannak.
2016. júl. 11. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!