Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Thai boxban melyik a legelőnyö...

Thai boxban melyik a legelőnyösebb alkat?

Figyelt kérdés
Tudom hogy az erőnlét számít a legjobban.De melyik az az alkat amelyikkel érdemes elkezdeni? Pld:Magas vékony,kicsi zömök,stb..

2014. máj. 13. 15:06
 1/10 anonim ***** válasza:

Az az alkat a legelőnyösebb, ami alapból szívós, jó ütéstűrő képességű (ez adottság is bár valamennyire fejleszthető) jó mozgáskészségű, reflexek alapból jó szinten vannak és alkatilag is hajlamos az ésszerű mozgásra, ugyanis thai boxon olyan nagyon sok taktikát és mozgást nem sokan tanulnak, de ha valaki ösztönösen szeret elmozogni a teli találatok elől, az egy előnyös 'alkati' dolog.

Amúgy majdnem tök mindegy, a nyúlánk test, nagy testmagasság az ütés/rúgáshossz miatt előnyös, ennyi.

Kicsi zömök alkat inkább födharchoz előnyösebb, mindezeket persze technikával és taktikával lehet ellensúlyozni.

2014. máj. 15. 09:39
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) .Jöhetnek még válaszok!
2014. máj. 15. 18:35
 3/10 anonim ***** válasza:
Én ritkán hajolok el. Már csak azért is, mert nincs kedvem, bírom az ütéseket (pl ha a suliba nekem állnak szintes meg sem érzem, edzésen már fáj, de akkor meg bizonyítani akarok) és mint a zárójelben megjegyeztem, bizonyítani akarok. Anno múlthéten elkezdett pofázni nekem az egyik gyerek, aztán elkezdett ütögetni.Nyugodtan állok, ő már gyomron vágott párszor, aztán azt mondtam, kölcsön kenyér visszajár és behúztam neki párat :D
2014. máj. 22. 20:54
 4/10 anonim ***** válasza:
A kérdésre válaszolva, az IZMOS testalkat a megfelelő, hiába vagy magas,vagy alacsony ha pálcika vagy netán hájzsák vagy
2014. máj. 22. 20:54
 5/10 anonim ***** válasza:
3. válaszoló, egyszer üt meg valaki aki ütni is tud.. plusz az orrod nem bírja a 40 kilós kislányok csapkodását sem, tehát a taktikád.. Te vagy SZUPERMEN.
2014. máj. 22. 22:13
 6/10 anonim ***** válasza:
Védekezek, ha rúgnak pl alkarral védem aztán combonrúgom. Az ilyen h.a.b.i.f.a.s.z emberektől meg nem kell félnem
2014. máj. 23. 08:07
 7/10 anonim ***** válasza:
Azt nem értem, hogyan lehet egy normális rúgást telibevédeni alkarral :D
2014. máj. 23. 08:49
 8/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk van egy tippem, hogy külső stílust használóknak a feledzett alkarjuk általában jóval keményebb mint egy átlag rúgó ember sípcsontja :D
2014. máj. 23. 08:49
 9/10 anonim ***** válasza:
Kitartó,szívós ember vagyok :)
2014. máj. 23. 08:51
 10/10 anonim válasza:
Jó erős rúgást alkarral lehetetlen kivédeni ;) Ki kell térni előle..
2014. szept. 23. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!