Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Nézvén az olimpia nyitó, majd...

Nézvén az olimpia nyitó, majd a záróünnepségét, elgondolkodtam, hogy egy esetleges budapesti rendezésnél mi mivel tudnánk megtölteni ezeket a műsorokat?

Figyelt kérdés
az eddigi országok mind hatalmas történelemmel és környezeti értékekkel rendelkeznek, de mi mit mutatnánk egy megnyitón, hátrafelé nyilazó lovasokat, meg trianont?

2016. aug. 22. 07:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Örvendetes, hogy pont ezt a két témát taglaló történelemórán vettél csak részt egész életedben.
2016. aug. 22. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:
nem
2016. aug. 22. 07:47
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

- magyar Nobel-díjasok + találmányaik

- népviseletek

- néptáncok

- 100 tagú roma-zenekar

- rock-operák


biztosan van még sok minden, majd ha eszembe jut, folytatom

2016. aug. 22. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként

- a Komáromi Lovas Színház símán tarthatna egy bemutatót, egyrészt az ősi u.n. "lenge-magyar" öltözékben és a lovas-akrobatikát bemutató műsorral.

- Másrészt a huszárok öltözékében, teljes díszben, ahogyan a lovaink (=lipicai ménes!!!) kivágják a díszlépést.


Mondjuk ilyen bevonulást nem sok nemzet tudna produkálni.

2016. aug. 22. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk a 100 tagú roma-zenekar bevonulna, miközben a "Pacsirtát" játssza, ... valami fantasztikus lenne!

Imádom, amikor azt játsszák még akkor is, ha éppen csak 20-30 fővel teszik, 100 fővel, kell ennél több???

2016. aug. 22. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
A magyar sporttörténet biztosan előkerülne, hál istennek elég terjedelmes téma.
2016. aug. 22. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim válasza:
76%

gyerekek...


Ha valaki TUD reálisan gondolkodni, akkor az tudja, hogy nálunk NEM lesz olimpia, mert fizikailag lehetetlen. xdxd :DD.- A záró ünnepségen a kommentátorok mondták, hogy lesz 6 új versenysport, amit felvettek az Olimpia versenyszámaiba. Csak hogy kettőt említsen ezekből:


-Szörf

-Baseball


Kérdezem én, (csak úgy mellékesen) : Hool tudnánk mi ezt megrendezni?? Szörf? :OOO :DDD xdxd ahhoz kell tenger is:D, és a Balaton ide kevés.. :DD


Hova, hogyan fogunk mi felhúzni egy(vagy több) baseball pályat ?:OO xdxd És ha még sikerülne is, az Olimpia után mi a francokat csinálunk ott?:D:DÁlmodozni szép és jó, de realitás talaján kell állni.

Mi ehhez kevesek vagyunk. Gazdaság, Infrastruktúra, Földrajzi adottságok nem teszik lehetővé. És ezt a legnagyobb Fidesz-rajongónak is be kell hogy lássa.Üdv.

2016. aug. 22. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
65%

#16:00


Ha lenne bármi fogalmad az Agenda 202 programról, akkor nem mondanál hülyeségeket.


Hogy mást ne mondjak, a rendező országoknak a 2020-as olimpiától lehetőségük van kismértékben beleszólni a sportágak listájába. Vegyük az általad említett két sportágat:

-Hullámlovaglás (szörf): Nem jelentene problémát, ha Budapest egyetlen egy, nem olimpiai nagy hagyományokkal rendelkező sportágra azt mondaná, hogy sajnos nincs lehetősége megrendezni

-Baseball/Softball: A 2008-as olimpiát követően éppen azért került ki a programból mert a világ jórésze számára érdektelen, a szabályrendszerét nem értik, és nem utolsó sorban speciális stadiont igényel. Mivel azonban Japánban rendkívül népszerű sportág, a tokiói szervezőbizottság kérelmezte a sportág alkalmi felvételét (visszavételét) a programba - egyébként ugyanezen okból került be a 2020-as programba a karate is.


Budapest olimpiai pályázata nagyobbrészt meglévő, az olimpiáig egyébként is megépülő vagy egyébként is szükséges sport és infrastrukturális fejlesztésekkel számol. A fennmaradó kisebb részt pedig ideiglenes létesítmények kialakításával szándékoznak megoldani.


A budapesti pályázat egyetlen, azonban kétségkívül óriási veszélyforrását maguk a politikusok és az általuk - politikai irányultságtól függetlenül - már-már intézményesített korrupció jelenti (tisztelet a kivételnek).

2016. aug. 22. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
65%
És még valami: ha mégis maradna a szörf a programban, az Agenda 2020 a speciális helyszínt igénylő sportág esetén szükség szerint lehetővé teszi akár külföldi helyszínek igénybevételét is - a szörf esetén praktikusan a horvát tengerpartot. Ilyen külföldi helyszínként merült fel kezdetben a dunacsúni (Szlovákia) kajak-kenu szlalompálya. Azonban az eddig beadott pályázati anyagokban már egy Csepel-szigeti létesítmény szerepel, mivel a sportvezetők szeretnék meghonosítani Magyarországon ezt a sportágat (ezidáig egyáltalán nem épült erre a sportra alkalmas pálya az országban).
2016. aug. 22. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:
meggyőztetek, de a lipicai nem magyar, hanem szlovén
2016. aug. 23. 00:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!