Egy G.SKILL Ripjaws V 8x2 GB ddr 4 4000 mhz kitud hajtani 4000 mhz-t? Mert az eggyik legolcsóbb memória amelyik 4000 mhz-s, és kicsit félek, hogy ezért nem lenne rá képes.
Mivan? Most az a kérdés hogy egy 4400MHz-re hitelesített memória tud e menni 4000MHz-en? :D
Szerinted azért ezek a specifikációi mert ilyen cimkét találtak a gyárban? :D
Az hogy a processzor mekkora órajellel megy az tök mindegy. A lényeg, hogy a memória vezérlője mekkora ffeszültségre van gyárilag beállítva és mi az a RAM órajel érték amit biztos, hogy még elbír. A System Memory Specification ezt az értéket adja meg ami a legtöbb AMD-nél 3200MHz. Vagyis ha nem akarod piszkálni a processzor Infinity Fabric-jának a feszültségét akkor 3200MHz-es RAM-ot még biztos el tudsz vele futtatni. (Én 3466-ig tudtam elmenni.)
Azért írtam, hogy kérdéses, hogy a proci bírja-e. Persze ha nem félsz piszkálni a IF feszültségeket akkor nyugodtan vegyed a 4000MHz-et. Máskülönben fölösleges mert annyit nem fog tudni kihajtani a proci. Max ha 1:2-es arányban működteted. Az meg elég nagy válaszidővel jár szóval nem éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!