Hogy kell idézőjelet („”) gépelni?

válasza:-.- XDD
shift+2-es....
ha csak böngészőben írsz akk valszeg csak fentre tudsz írni......
de pl word-be automatikusan lent kezdi a fent írt bill. kombóval...

válasza:ALT+0132 = „alsó„
ALT+0148 = ”felső”
SHIFT+2 = "egyenes állású, brit forma"
Ebben nem is lehet semmit elrontani, lenyomva tartod az ALT billentyűt, és a numerikus billentyűkön beírod a számokat egymás után. Majd felengeded és kiírja a karaktert.
Az első két válaszadónak köszönöm a rendkívül intelligens hozzászólásokat (még szerencse hogy ott van zárójelben hogy mire gondolok...)
Az "ALT"-os variációkkal próbálkoztam már, de csak random furcsa karaktereket kaptam... :D
(Azóta már realizáltam hogy valószínűleg a használt betűtípus miatt nem kaptam értékelhető eredményt, mert más fonttal frankón működik természetesen)
Köszönöm válaszod :)
Google hozott ide: de beírok már.
Win 10 alatt a 4-es válaszoló kérdése teljesen korrekt.
Persze a betűtípus betud zavarni rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
A kettes gombbal (+shift) olyat ír, ami elsőre egy lentit rak, aztán egy fentit, ha még egyszer nyomom. Tudom, hogy ha kitörlöm az elsőt akkor már meg is kaptam, de az valahogy másképp néz ki. Gyorsan gépelek, ezért egy olyan kéne, hogy ne kelljen törölgetni, és...
Utánna kidob. vagy leáll.
Ezt a netről másoltam ki.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!