Gmail: bizonyos címről levél érkezik, automatikusan menjen válasz? (de csak egy címzettnek)
Szeretném, ha egy címről érkezik e-mail, akkor menjen egy válaszlevél a feladónak, ez egyfajta tájékoztatás lenne.
Hasonló, mint amit be lehet állítani Gmail esetén, ha valaki szabadságon van és "megy az értesítő" előre megírt levéllel.
A szabadságos opció e célra nem jó mert a címzegyzékbelieket értesítené (mindenkit), én csak egy címre szeretnék előre megírt értesítőt beállítani.
Szűrők közt ilyet nem találtam, web-es felületen szeretném megoldani, leírja valaki: miként kell?

válasza:Beállítások/Haladó/Előre megírt válaszok/Engedélyezés
Írj egy új e-mailt, jobb alul három pont/Előre megírt válaszok/Új/Nevezd el
Beállítások/Szűrő/új szűrő/írd be a feladó nevét, akinek menne majd a válasz/Szűrő létrehozása/Előre megírt válasz küldése/Válaszd ki a lenyílóból a nevét
Kapcsolódó kérdések:
Ki felé kell ezt jelezni? A postának vagy adott esetben a levelet küldő biztosítónak? Származik-e baj belőle, hogy nem jelentettük ezt korábban? (Nem az első eset...)
Ha valaki egy nekem írt levél elejére azt írja, hogy azt a levelet csak bizonyos személyeknek szánja és más célú felhasználásához nem járul hozzá, ez a levél felhasználható bizonyítékként büntetőeljárásban? Illetve a levelet nem megmutatva, a tartalmát vallomásba...
Szóval, hogy automatikusan visszamenjen hozzá, olvasatlanul. Ha a szűrőt használom, akkor is belekerül a törlés mappába (kuka), vagy spam mappába, és így kíváncsiságból elolvasom. Szóval, hogy tudja, nem kapom meg az üzeneteit, visszadobja neki, meg se érkezzen hozzám?
Tiltani nem szeretném az egész adatlapját!
Azt tudom, be lehet állítani a szűrőknél, hogy olvasatlanul törölje a leveleket, de én azt is szeretném, hogy a feladó tudja, nem fogadom a küldeményeit. Köszi a választ.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!