Linux (Debian stable Trixie) telepítés előtt UEFI mód, secure boot bekapcsolása, vagy telepítés után is lehet?
Linux telepítésnek hogy érdemes nekiállni ha a gép támogatja az UEFI-t? Telepítés előtt bekapcsolni UEFI módot (most CSM/UEFI ezen van) és a secure boot is legyen bekapcsolva?
Ha telepítés után kapcsolom be, akkor baj lehet, mert valami nem települt fel aminek kellett volna, valamilyen beállítás nem történt meg stb?

válasza:

válasza:Default a "both mode" (UEFI+CSM" és secure boot nem aktív.
BIOS frissítéskor azonnal isszaállt.
Kapcsolódó kérdések:
Gond ez mert azt teamvieverrel is hasznalom s megesik hogy ujraindul vsgy ujra kell inditani de az nem gond a helszavas géppel azonban nem tudom ujrainditas utan hasznalni tavolrok mert jelszót ker mielőtt a teamviever elindulhatna...
Ma szereltem össze az új gépem. Most szereltem először az életemben de mindenre figyeltem. Bekapcsolom a gépet és ez fogod: CPU FAN speed error detected. Ensure that the CPU fan is properly installes on the CPU_FAN header or adjust/disable the Fan Spees Low Limit...
Nem indítja el a telepítő lemezt. Semmilyen gombra nem reagál.
Amikor windows 10 mellé szeretném feltelepíteni.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!