Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linux (Debian stable Trixie)...

Linux (Debian stable Trixie) telepítés előtt UEFI mód, secure boot bekapcsolása, vagy telepítés után is lehet?

Figyelt kérdés

Linux telepítésnek hogy érdemes nekiállni ha a gép támogatja az UEFI-t? Telepítés előtt bekapcsolni UEFI módot (most CSM/UEFI ezen van) és a secure boot is legyen bekapcsolva?

Ha telepítés után kapcsolom be, akkor baj lehet, mert valami nem települt fel aminek kellett volna, valamilyen beállítás nem történt meg stb?

ma 17:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem lenne nagy baj, de kapcsold be előtte, biztos ami biztos
ma 18:19
 2/4 anonim ***** válasza:
Nemis értem hogy jut valaki eszébe 2026-ban hogy kikapcsolja a secure bootot.. 🤔
ma 21:41
 3/4 A kérdező kommentje:
Itthoni gép, eddig nem volt olyan gépem, ami ilyet tudna úgyhogy a legacy mód volt eddig.
ma 22:22
 4/4 A kérdező kommentje:

Default a "both mode" (UEFI+CSM" és secure boot nem aktív.

BIOS frissítéskor azonnal isszaállt.

ma 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Mostanaban ha telepitem a win8 at mindig emailt kér s bekapcsolaskor be kell irni a jelszot. Higyan kell ugy telepiteni hogy ez ne legyen? Egy...

Gond ez mert azt teamvieverrel is hasznalom s megesik hogy ujraindul vsgy ujra kell inditani de az nem gond a helszavas géppel azonban nem tudom ujrainditas utan hasznalni tavolrok mert jelszót ker mielőtt a teamviever elindulhatna...

Miért írja ki ezt a gép amikor bekapcsolom?

Ma szereltem össze az új gépem. Most szereltem először az életemben de mindenre figyeltem. Bekapcsolom a gépet és ez fogod: CPU FAN speed error detected. Ensure that the CPU fan is properly installes on the CPU_FAN header or adjust/disable the Fan Spees Low Limit...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!