Excel probléma! (Emelt informatika érettségi)?
A 2013-as Emelt informatika feladatsort próbáltam megoldani gyakorlásképp, és amikor megnéztem a megoldást egy részfeladatra, akkor nem igazán értettem, hogy mi miért van.
Darabteli függvény egy adott kritérium alapján összeadja azoknak a celláknak a számát, amik eleget tesznek neki.
A feladat az volt, hogy hány olyan érték van E2-E319-ig a cellákban, ami nagyobb mint a J2-ben meghatározott érték.
MEGOLDÁS: =DARABTELI(E2:E319;">"&J2)
Kérdésem: 1.miért van a >-jel aposztrófok között?
2. a &-jelnek mi a szerepe?
Előre köszönöm a választ!
Szia.
1. Mert ez a szintaxisa az excelnek (Tehát a darabteli függvény második paraméterének a "Kritérium" paraméternek aposztrófok között kell lennie.
2. Az & jel pediglen két szöveges értéket kapcsol össze.
Mivel a "kritérium" paraméter szöveges változó azt nem irhatod a képletbe, hogy ">J2" mivel akkor nem az értéket hasonlitaná hanem "J2"-t mint szöveget hasonlitaná össze (Ha a vizsgált cellákban lenne "J3" szöveg vagy "Q5" szöveg vagy bármilyen szöveg ami nagyobb mint "J2" csak akkor adna eredményt a függvény.)
De ha az aposztrófon kivülre irod a J2-t és & jellel összefüzeted akkor az azt jelenti az EXCELnek, hogy a cella tartalmát vegye mint szöveg, tehát ha a J2 cellában 50 van akkor a ">"&J2 az ">50"-nek felel meg.
Sok sikert.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!